Najpierw będziemy mieli WO osób dorosłych w sejmie, potem urzędników których orżną na 3% przy tych podwyżkach , a potem to już z górki - nauczyciele, pielęgniarki, kolejarze, emeryci, honorowi krwiodawcy, taksówkarze, fryzjerzy itd. a w połowie 2015 wypłaty nie pójdą - bo zabraknie środków.
od początku mojej pracy w ŚR zawsze współczułam matkom chorych dzieci i nie wyobrażam sobie jak można za niecałe 1000 zł ( 820 + 153 ) miesięcznie wykupić lekarstwa , pieluchy , sprzęt ... i jeszcze mieć do garnka coś włożyć ... przy zdrowych dzieciach człowiek nie wyrabia z wydatkami ... ale właśnie mnie krew zalała bo siedzę przed tv i oglądam te mamusie w sejmie: \"pani iwonka\" tytułowana tak prze p. dudę podczas długiej rozmowy powiedziała, że nie stać jej na rehabilitacje dla dziecka .. u mnie nawet najmniej zaradne matki jakoś są w stanie załatwić wyjazd w wakacje na turnusy rehabilitacyjne ...
a \"pani iwonka\" niezaradna nie jest https://www.wykop.pl/wpis/7532742/pani-i ... z-sejmu-d/
~opiek. g*wno wiesz o co w tym wszystkich chodzi więc się nie odzywaj. Ktoś napisał, ze matkom naprawdę chorych dzieci nie nalezy się pomoc państwa? Nieeee ja czegoś takiego nie widziałam. Wręcz przeciwnie. Osoby pracujace w swiadczeniach jeżeli będą tylko mieli z czego, i na podstawie czego, mogą wypłącać nawet po 5000 zł. Tu chodzi o naciagaczy. O osoby, którym wcale nie żyje się tak źle a które chcą wyrwać resztę z gardeł naprawdę potrzebujacych. Tu chodzi o płacenie matkom, których dzieci funkcjonują tak samo jak zdrowe dzieci. Tu chodzi o rodziny, które całe lata charują za najnizszą krajową i nie mają się komu poskarżyć.
Wiec nie pitol tylko zastanów się głębiej nad problemem. Mamy dość rozdawania kasy na prawo i lewo tam, gdzie nie powinna ona trafić. Zastanów się, dlaczego te matki nie krzycza o darmowe rehabilitacje zagwarantowane np. na 2x do roku? Czemu nie krzycza o darmowy sprzęt rehabilitacyjny lub inną pomoc niekoniecznie finansową? Nic tylko kasa, kasa, kasa. Teraz chcą najnizszą krajową, zaraz, teraz, już. Za rok bedą chciały na wczoraj domy z basenem....weź rudz głową.
A resta to co, psy? nie ludzie, sroce spod ogona wypadli? Przez całe lata inne rządy nic z tym problemem nie zrobiły teraz chcą niewadomo czego i to na już.
Budżet nie jest z gumy. Nikt nie nadrukuje nagle kasy żeby zadowolić te histeryczki okupujące Sejm.
Wyciagnęli rękę, dali po 1000 ale nie...mało. Ja chcę 1600 zaraz i już i tak ma być bo jak nie to do Putina się zwrócę. A idz, pakuj się i wyjazd jak ci źle.
do sary .
Emerytura jest wyprzacowana. A ,że system jest zbankrutowany to co innego.
Jakoś zapomniałaś, że emeryt ma te pieniądze dla siebie a matka za te 820 zł musi utrzymać siebie i dziecko.
Nie mówiąc o tym, że nawet dodatek pielęgnacyjny do emerytury to ponad 200 zł a zasiłek pielęgnacyjny to 153zł.
oczywiście, że współczuję ... ale ...
emeryt ma 700 zł dla siebie
a tu 1000 zł na 2 osoby ... gdzie dziecko trzeba rehabilitować , kształcić i nauczyć go funkcjonować z jego chorobą w codziennym życiu ...
co prawda jest chore dziecko i chore dziecko
ale jest emeryt i emeryt ...
te matki w sejmie to jest baardzo trudny temat .... ale mam wrażenie, że one walczą o siebie nie o dzieci :/
powinni sprawdzać jak dziecko leżące niech ma 1000 zł nie więcej jak chodzące to tylko 820
Ojciec rodziny robi i ma średnią krajową czy on ją widzi dostaje netto 1200,00 zł a mamusia niepełnosprawnego dziecka chce 1680 to ma być sprawiedliwe
i tu popieram ~west