https://wiadomosci.onet.pl/swiat/niecodz ... jaco/1h1c8
\"Parafrazując słowa Bernarda z Chartres - jestem karłem, który wspiął się na ramiona olbrzymów.
W ten sposób widzę więcej i dalej niż oni, ale nie dlatego żeby mój wzrok był bystrzejszy lub wzrost słuszniejszy, ale dlatego iż oni dźwigają mnie w górę i podnoszą o całą gigantyczną wysokość.
IX Ogólnopolska Konferencja Pracowników Socjalnych w Częstochowie
Temat, który wybrałam do mojego wystąpienia dot. „Zjawiska wykluczenia społecznego wśród pracowników socjalnych w kontekście mikro i makro społecznym”.
4-6 czerwca 2009r.
+ dodaj odpowiedź
2013-08-26 14:25
Re: Ogólnopolskie DNI PROTESTU
wysłane przez dzibar dnia 2013-08-26 14:25:41
zgłoś do moderacji
Nie uważasz, że w tym wątku powinny się pojawiać przede wszystkim treści bezpośrednio dotyczące Ogólnopolskich Dni Protestu. Moim zdaniem robisz tu śmietnik. Aczkolwiek wiele twoich wklejek tu jest na temat.
\"Specjaliści przyznają, że precyzyjne zdefiniowanie nowej klasy średniej są trudne; wątpliwości budzi rozstrzał dochodów czy odmienne podejście do konsumpcji wynikające z tradycji i historii poszczególnych państwa.
Jej członków łączy natomiast pewien paradoks:
im bardziej się bogacą, tym bardziej biednieją. Jednym ze zjawisk towarzyszących rozwojowi jest bowiem wysoka inflacja.
Eksperci są natomiast przekonani, że \"nowa klasa średnia, bez względu na jej precyzyjną identyfikację, zmieni świat\".
I nie chodzi tylko o kwestie gospodarcze. To w niej są bowiem pokładane nadzieje na globalną demokratyzację.
Zapowiedzią mają być pojawiające się od kilku lat protesty – w Indiach, Chinach, Brazylii, północnej Afryce czy Turcji.
\"CHOĆ PRZYCZYNY ICH WYBUCHU SĄ RÓŻNE, TO ŁĄCZY JE KLUCZOWA ROLA KLASY ŚREDNIEJ I WYRAŻANA NA ULICACH POTRZEBA WSPÓŁRZĄDZENIA\"