pomieszanie z poplątaniem - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 24 lip 2013, 21:03

do ZI wpływa NK założona przez pracownika socjalnego - mąż znęca się fizycznie i psychicznie nad żoną
w tym samym dniu wpływa do ZI druga NK od Policji żona znęca się fizycznie i psychicznie nad mężem. Obie karty dotyczą tej samej rodziny a co ciekawe policjant i pracownik socjalny wypełniali karty w tym samym dniu odrębnie od siebie i zaznaczyli identyczne przejawy przemocy w kartach tylko innych sprawców. W tym samym dniu do KPIRPA zgłaszają się obie mamusie sprawcy i ofiary - składają wniosek o objęcie obojga małżonków przymusowym leczeniem w systemie stacjonarnym. W czasie sporządzania wywiadu alkoholowego kobiety podają że obydwoje małżonków są zarówno sprawcami jak i ofiarami przemocy jednocześnie. Ponadto kobiety stwierdziły że złożyły (listownie) do prokuratury zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa z art. 207 przez obojga małżonków za stosowanie przemocy w rodzinie - bo, że tak trzeba przeczytały w gazecie

a biedny pracownik socjalny będzie siedział i głowił się jak rozwiązać taką sytuację ....................
~Agata

Napisano: 25 lip 2013, 10:51

W takim przypadku zamknęłam NK, gdyż nie ma tu mowy o przemocy. Jest równowaga sił. Ja dodatkowo akta sprawy przekazałam do Prokuratury, a jeżeli są tam dzieci również i do Sądu. Oczywiście rozmowę z obiema stronami także rpzeprowadziłam, poinformowałam o podjetych decyzjach, wskazałam możliwości rozwiązania problemu.
~Zosia

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x