Poradnik asystenta cz. II - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 19 z 81    [ Posty: 801 ]

Napisano: 09 sty 2014, 19:56

była o tym mowa na forum AR
~ewka

Napisano: 09 sty 2014, 22:03

art. 9d, ust.2 wskazuje , iż :asystent -może -zakładać NK , będąc pracownikiem OPS- innymi słowy prawo mu tego nie zabrania . Tak.
Będąc pracownikiem OPS- AR- z zasady posiada kompetencje by tę czynność przeprowadzić.
Kompetencja to bowiem - umiejętność praktyczna i teoretyczna. Tak ?
Ale nie jest to obowiązkiem AR. Dlaczego ?
Obowiązek to bowiem - konieczność zrobienia czegoś wynikająca z nakazu : moralnego , administracyjnego, prawnego. Tak ?
Nie ma przepisuje który mu nakazuje , obliguje go do wszczynania procedury?
~emilka

Napisano: 09 sty 2014, 22:40

Emilia- Anastazja Rasyłow
~...

Napisano: 09 sty 2014, 22:52

Witam wszystkich na forum. Jestem dopiero od kilku dni asystentem, staram się jak tylko potrafię żeby wszystko było ok, niestety dzisiaj musiałam napisać wniosek do sądu rodzinnego ponieważ zdrowie a nawet życie dzieci z jednej z rodzin jest zagrożone. Rodzina odmawia współpracy z asystentem. No i tu moje pytanie. Miałam dzisiaj sporo na głowie i mimo wielkich starań żeby to pismo było prawidłowo napisane zapomniałam się podpisać, podpisał się tylko kierownik. Czy zostanie takie pismo rozpatrzone? Czy może wysłać jeszcze raz podpisane?
~Nowy Asystent

Napisano: 09 sty 2014, 22:54

buahahahahahhaa nie bądź mądrzejsza od kierownika
~...

Napisano: 09 sty 2014, 23:02

Ja pisałam to pismo jako asystent (opisywałam w nim sytuację jaką zastałam u rodziny!!!), kierownik podpisał je tylko jako organ sprawujący kontrolę. Nie mam zamiaru być mądrzejsza od kierownika. Takie lekceważenie drugiej osoby jakim się właśnie \"ktoś\" wykazał jest na poziomie dziecka z podstawówki. Byłam pewna, że można tu poradzić się dobrych fachowców co i jak, jednak pomyliłam się...
~Nowy Asystent

Napisano: 09 sty 2014, 23:05

Nowy asystent- nic się nie stało - uwzględnią pismo.
Kierownik /przedstawiciel podmiotu potwierdził ocenę - jaką zreferowałaś. Spokojnie.
Nic się nie stało.
~emilka

Napisano: 09 sty 2014, 23:23

Dziękuję Emilka.
~Nowy Asystent

Napisano: 09 sty 2014, 23:44

Wszechwiedząca Emilia tym razem ci daruje, ale pamiętaj zawsze możesz założyć rodzinie NK a potem spróbuj współpracować z tą rodziną.
~stary asystent

Napisano: 10 sty 2014, 0:21

W tym domu nie ma przemocy, tylko (albo aż) brak opieki nad dziećmi. Najmłodsze, które ma 1,5 roku jest pozostawiane samo w domu przy tym ostatnio zupa gotowała się na kuchni a raczej resztki, które zostały po wygotowaniu się wody. Jeszcze chwila a chata poszłaby z dymem a w niej mała dziewczynka, która nie spała tylko chodziła po mieszkaniu mając dostęp do wszystkich urządzeń w kuchni i całym domu. Rodzice nie widzą problemu w tym, że mała sama zostaje w domu. Odmawiają współpracy kategorycznie.
~Nowy Asystent

Strona 19 z 81    [ Posty: 801 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x