Witam
Mam pytanie. Czy ktoś z Was ma może wzór aktualizacji planu pracy? Jeżeli tak, to czy jakaś dobra dusza mogłaby wysłać mi na mail? Będę ogromnie wdzięczna: [email protected]
Cieszę się, że mogłam pomóc:-) Po prostu podczas wizyty u dermatologa podpytałam lekarkę co mogę zrobić, aby się nie zarazić. Tez nie słyszałam o mniej zaraźliwych odmianach. Świerzb to przecież robal, który pod skórą grasuje i składa jaja!! Najbardziej uaktywnia się, gdy ciało jest rozgrzane, np. w ciepłej pościeli lub po kąpieli (dlatego przez pewien czas miałam urojenia, że coś po mnie łazi;-))
juz poszły maile z aktualizacja, a może ktoś korzysta z innego wzoru albo ma jakieś ciekawe materiały ze szkoleń to ja bardzo chętnie mój adres: [email protected]
Witam, jestem tu nowa. Mam wiele pytań do Was a jedno z nich, które mnie nurtuje dotyczy (zawartego w art. 16 ustawy nas dotyczącej) monitorowania funkcjonowania rodziny po zakończeniu pracy z rodziną. Ustawa nie precyzuje jak ma te monitorowanie wyglądać, ba nawet nie ma wzmianki czy takie monitorowanie ma być udokumentowane.
Mam nadzieję, że bardziej doświadczeni po fachu podpowiedzą mi coś na ten temat ?
Pozdrawiam,
M.
Witam
Monitorowanie rodziny po zakończonej współpracy jest po to, żeby zobaczyć jak rodzina samodzielnie funkcjonuje, czy nie ma powrotu do wcześniejszych zachowań. Ja mam 5 rodzin, które monitoruję. Moje wizyty nie są częste. Początkowo od zakończenia współpracy jeździłam do rodziny raz na dwa- trzy tygodnie, z czasem wizyty stały się jeszcze rzadsze. W jednym przypadku wystąpił powrót rodziny do niewłaściwych zachowań (uzależnienie wzięło górę), wówczas podjęta została decyzja o wznowieniu współpracy. Pozostałe rodziny funkcjonują dobrze.
Odnośnie dokumentowania okresu monitorowania rodziny. Podczas wizyty klienci podpisują kartę wizyt w środowisku rodziny, dodatkowo prowadzę tabelę dot. monitorowania każdej rodziny. Taką informację zamieszczam w teczce rodziny.
Pozdrawiam
Mam do Was takie pytanie, w jaki sposób opisujecie diagnozę problemu, korzystacie z konkretnych formularzy, czy też tworzycie swoja dokumentację. Co zawieracie konkretnie w tych diagnozach? pytam, bo chciałabym się upewnić czy w sposób właściwy dokonuje diagnozy rodziny.pozdrawiam.