Wyjazdy z wychowankami, wizyty w szkole - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 1 z 2    [ Posty: 16 ]

Napisano: 07 gru 2011, 14:18

Kto w Waszych Placówkach załatwia wyjazdy z dziećmi typu P.Z.P, P.P.P, R.O.D.K ,wyjazdy do specjalistów? Pytam ponieważ bywa tak,że cały miesiąc nie mam dnia wolnego( praktycznie) bo na papierze jest ...
Jak wyglądają Wasze kontakty ze szkołą wychowanków?
Dziękuję za odpowiedzi, pozdrawiam
~Ania

Napisano: 07 gru 2011, 17:17

Przeważnie w trakcie dyżuru. Jak nie ma wychowawcy prowadzącego, bo ma wolne, to jedzie ten kto na dyżurze.U nas nie ma z tym problemu.
~BELLA

Napisano: 07 gru 2011, 17:56

u mnie jak u Belli, zazwyczaj ten, kto ma dyżur ten jedzie, czasami jeździ dyrektor, ale zazwyczaj jest to wychowawca, który tego dnia ma dyżur i nie ma u nas z tym problemów
~mona

Napisano: 07 gru 2011, 18:09

To kto wtedy zostaje z resztą dzieci?
~etatysta

Napisano: 07 gru 2011, 18:11

W mojej placówce zwykle sprawy te, załatwia pedagog, ew prac socjalny. Wychowawca prowadzący jedzie w wyjątkowych sytuacjach jeśli w tym czasie nie pracuje z grupą. Dyżury mamy z 10 wychowanków.
~Adam

Napisano: 07 gru 2011, 18:23

U mnie, jeśli wyjazd jest wcześniej planowany (a z reguły tak jest) jest większa obsada w danym dniu. U nas jest zapewne inna organizacja, bo mam więcej dzieci w wieku przedszkolnym, niż szkolnym,a jest tez trochę dwulatków, więc siłą rzeczy jeden wychowawca na taka dziesiątkę nie gwarantowałby bezpieczeństwa.
~BELLA

Napisano: 07 gru 2011, 19:54

u nas jeździ się w ramach 40 godzin, jedzie wychowawca prowadzący lub pedagog, ewentualnie terapeuta. nie jeździ się na dyżurach, chyba , że w wyjątkowych sytuacjach, ale wtedy wchodzi ktoś na zastępstwo. Jeśli ktoś pojedzie w wolnym dniu to ma oddany inny wolny dzień. Tych wyjazdów nie ma znowu tak dużo, żeby to komuś życie dezorganizowało:)
~Renata

Napisano: 07 gru 2011, 20:04

a do lekarzy jeździ pielęgniarka lub wychowawca, kiedy ona nie może
~Renata

Napisano: 07 gru 2011, 21:08

Do szkoły nie chodzicie?:)
~Ania

Napisano: 07 gru 2011, 21:11

chodzimy, oczywiście
~BELLA

Strona 1 z 2    [ Posty: 16 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU