hej, jestem swiezo po studiach i zaczynam prace jako pracownik socjalny w domu dziecka. dyrka jest bardzo wymagająca a roboty po uszy. sama nie wiem za co sie zabrac najpierw. fajnie by było poznac ludzi którzy mają juz poczatki za sobą, ale takze i tych którzy chcieli by powymieniac się lękami:) piszcie wiec i pomóżcie kolezance po fachu w potrzebie. [email protected]
cześć. jestem pracownikiem socjalnym od 4 lat w placówce opiekuńczo - wychowawczej, a konkretnie w Placówce Socjalizacyjnej. Chętnie pomogę (jeśli będę potrafiła) oraz nawiążę współpracę z innymi socjalnymi, którzy pracują w tego typu placówkach. [email protected]
Jestem nowa w tym zawodzie prosze o podpowiedz jakie dokładnie dokumenty powinny się znajdować w teczkach dzieci i jakie powinam prowadzć, czy jeśli dostaję wywiad środowiskowy z pcpr musę robić włsny
Jestem nowa w tym zawodzie prosze o podpowiedz jakie dokładnie dokumenty powinny się znajdować w teczkach dzieci i jakie powinam prowadzć, czy jeśli dostaję wywiad środowiskowy z pcpr musę robić włsny
hej ~anka, a jakie dokumenty chcesz miec?
napewno macie teczki dzieci w których znajduja sie rózne dokumenty od skierowania do placówki po swiadectwa szkolne. ja z tych teczek korzystam a czasem kseruje sopbie z nich cos co mnie szczególnie interesuje np. wywiady srodowiskowe robiione zanim wychowanek trafił do placówki. wkładam to w swoje osobiste teczki , w których mam ponadto swoje wywiady, kontrakty oraz notatki słuzbowe robione na rózna okolicznosc (np z rozmów z pedagogiem, psychologiem, wychowawca w szkole, w osrodku, notatki o zachowaniu i róznych incydentach itp). najwazniejsze jest to wszystko co dotyczy życia rodziców, opiekunów, ewent kandydatów na rodziny zazstepcze. pozdrawiam;)
Renata czy ty robisz za pedagoga, bo sprawy dotyczace zachowania i spraw szkolnych to chyba nie działaka socjalnego. Mnie się wydaje,że pracownik socjalny ma pracować z rodzina wychowanka
mnie tez sie tak wydaje. ale zajmuje sie utrzymywaniem kontaktów z osrodkami szkolno wychowawczymi, socjoterapeutycznymi itp. bo pedagog ma to za przeproszeniem gdzies. dzieciaków mi szkoda. czy cos w tym złego?
mnie tez sie tak wydaje. ale zajmuje sie utrzymywaniem kontaktów z osrodkami szkolno wychowawczymi, socjoterapeutycznymi itp. bo pedagog ma to za przeproszeniem gdzies. dzieciaków mi szkoda. czy cos w tym złego?