młodszy wychowawca a wychowawca - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 1 z 10    [ Posty: 94 ]

Napisano: 04 maja 2008, 19:52

może ktoś z Was może mi odpowiedzieć na pytanie jaka jest różnica między młodszym wychowawcą a wychowawcą w świetlicy środowiskowej, u nas są sami \"młodsi\", nikt nam wyjaśnić dlaczego nie umie, może ktoś z Was ma podobne doświadczenia.
~aniia

Napisano: 04 maja 2008, 21:25

podobno po 3 latach pracy można zostać wychowawcą bez przydomka \"młodszy\"
~iw

Napisano: 04 maja 2008, 22:03

Czy w placówce opiekuńczo - wychowawczej to działa tak samo? Gdzie trzeba przepracować te lata pracy? Czy to musi być ciągła praca w jednej jednostce?
~Ja

Napisano: 05 maja 2008, 21:22

po 3 latach pracy w tej lub podobnej placówce, czyli w placówce opiekuńczo-wychowawczej...tylko nie wiem skąd to wiem :) tak mi kadrowa kiedyś powiedziała
~iw

Napisano: 08 maja 2008, 10:29

Czy ktoś potrafi to szczegółowo opisać? Kto może być wychowawcą a kto starszym wychowawcą? Czy jak pracowałem w MOPR to mogę być wychowawcą czy zaczynam od młodszego? A jesli wczesniej ktoś był pracownikiem świetlicy srodowiskowej przez 2 lata to moze już wejśc do pracy w placówce jako wychowawca czy zaczyna karierę od młodszego? Poradźćie bo zastanawia mnie to bardzo!!
~pani

Napisano: 23 sie 2008, 14:14

ROZPORZĄDZENIE
RADY MINISTRÓW

z dnia 2 sierpnia 2005 r.

w sprawie zasad wynagradzania pracowników samorządowych zatrudnionych w jednostkach organizacyjnych jednostek samorządu terytorialnego

(Dz. U. z dnia 4 sierpnia 2005 r.)

Na podstawie art. 3 ust. 5 i 6, art. 20 ust. 2 i art. 21 ust. 2 ustawy z dnia 22 marca 1990 r. o pracownikach samorządowych (Dz. U. z 2001 r. Nr 142, poz. 1593, z późn. zm.1)) zarządza się, co następuje:

§ 1. 1. Rozporządzenie określa wykaz stanowisk pracowniczych, szczegółowe wymagania kwalifikacyjne oraz zasady wynagradzania pracowników samorządowych, zwanych dalej \"pracownikami\", zatrudnionych w jednostkach budżetowych, gospodarstwach pomocniczych jednostek budżetowych i zakładach budżetowych jednostek samorządu terytorialnego
zajrzyjcie do załącznik nr 3 TABELA WYNAGRODZEŃ:

STARSZY WYCHOWAWCA - KOORDYNATOR - STAŻ 5 LAT I DODATEK FUNKCYJNY
STARSZY WYCHOWAWCA - STAŻ 4 LATA
WYCHOWAWCA - 2 LATA
MŁODSZY WYCHOWAWCA - na dzień dobry

poza tym sa wyszczególnione grupy zaszeregowania.

po upływie tych okresów zatrudnienia piszcie podania do dyrektorów bez żadnego \"ale\" powinien przyzznać - nie ma żadnych przepisów precyzującuch poza stażem innych wymagań co do tych stopni.

MOI DRODZY NA SOICH UMOWACH MACIE PODANĄ PODSTAWE ZATRUDNIENIA czyli rozp. w/w czytajcie to co podpidujecie i sprawdzajcie swoje prawa.
POZDRAWIAM!!!!!!
~baska

Napisano: 14 wrz 2008, 22:24

dziwne ja jak zapytałam wprost kadrową to mi powiedziała, że to tylko dobra wola dyrekcji, dzieki przynajmniej mam z czym do niej iść i już nikt nie będzie sie dziwił, że na 3 wychowawców u nas wszyscy jesteśmy \"młodsi\" :)
~aniia

Napisano: 15 wrz 2008, 11:05

w każdej placówce której nadrzędnym organem prowadzącym jest np owiat właściwy lub też prezydent miast jest tzw tabela zaszeregowań. Tak jak przedstawiła baska to z ustawy, jednakże te tytuły tyczą się wynagrodzenia. w zależności od wynagrodzenia jest nadawany tytuł. Np grupa zaszeregowania nr 12 z pensją od 1000 - 1200 to młodszy wychowawca a grupa 13 od 1200-1400 pln. To są tylko przykłady. ale za tym idzie kasa. Dlatego też jesteście młodszymi.
~Aleks

Napisano: 15 wrz 2008, 23:30

czyli jeszcze raz nie ma ogólnej ustawy, która regulowałaby po ilu latach jest sie więcej niż młodszym? bo nie czaje
~kasia

Napisano: 24 wrz 2008, 21:34

ustawy nie ma , ale jest rozporządzenie i na tej podtawie tworzony jest wewnętrzny regulamin wynagradzania.
~iw

Strona 1 z 10    [ Posty: 94 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem