Pracownik socjalny w placówce opiekuńczo- wychowawczej - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 5 z 6    [ Posty: 55 ]

Napisano: 03 kwie 2008, 13:56

Witam! Mam pytanie czy ktos z was sporządzał sprawozdanie z pracy socjalnej w domach dziecka. Jeśli tak to prosze o przekazanie informacji co ono powinno zawierać.
~Wiktoria33

Napisano: 09 maja 2008, 20:58

Witam Zamierzam podjąć pracę w Domu dziecka jako pracownik socjalny wykształcenie mam i chyba na tym się kończy. hehehe Póki co to mam mieć staż w DD czy ktoś by mi mógł powiedzieć co było najtrudniejsze co powinnam wiedziec, albo czego unikać. Takie rzeczy się wie jak się dłużej popracuje. A ja mogłabym uniknąć wpadek. Zwłaszcza, że jest szansa na pracę tam po stażu jak się sprawdzę.
~Ania

Napisano: 26 maja 2008, 19:05

Witam:)Niestety nie mogę Ci pomóc, ja też jestem pracownikiem socjalnym w placówce i mam ten sam problem co Ty. Staż pracy mam niewielki i mam przygotować swoje pierwsze sprawozdanie z pracy- kompletnie nie wiem jak sie do tego zabrać.
Jeżeli już dotarły jakieś wskazówki do Ciebie to błagam:)podpowiedz coś.
Pozdrawiam Ania.
~Ania

Napisano: 28 maja 2008, 19:22

Witam jestem pracownikiem socjalnym w placówce w Polskim Stowarzyszeniu na Rzecz Osób z Upośledzeniem Umysłowym, prosze o pomoc,czy ktoś pracuje w takiej placówce i jakią prowadzi dokumentacje. Moge sie wymienić informacjami.
Pozdrowienia Teresa
~teresa

Napisano: 30 maja 2008, 15:46

cześc ja dopiero zaczynam wiec jak najwięcej bym chciała wiedzieć a tu jeszcze kontrol z województwa więc mam ogromną prośbę jakie dokumenty pracy z rodziną powinien robić pracownik socjalny
~anka

Napisano: 31 maja 2008, 0:32

Witam pracuję jużtrochę - pytajcie
[email protected]
~anula

Napisano: 24 cze 2008, 12:56

Witam, od początku czerwca jestem pracownikiem socjalnym w placówce opiekuńczo wychowawczej. Dotychczas praca z rodziną praktycznie tu nie istniała. Nie mam żadnego śladu po kontaktach z rodzinami biologicznymi, diagnoz, planów pracy z rodziną, wywiadów środowiskowych itp więc wygląda mi na to, że muszę to zrobić od podstaw. Doświadczenie mam niewielkie za to pytań mnóstwo. Bardzo proszę o pomoc - jak powinien wyglądać plan pracy z rodziną? Jaki dokumenty powinnam mieć w teczkach dzieci? Jak często kontaktujecie się z rodzinami? Czy występujecie z prosbami o wywiad do PCPRów czy robicie to same? Co z rodzinami które mieszkają w innej części Polski? Będę ogromnie wdzięczna za podesłanie mi wzorów dokumentów, formularzy itp. i za wszelkie informacje i wskazówki. Dzięki serdeczne, adres: [email protected]
~Yoaśka

Napisano: 14 lip 2008, 12:38

chetnie skorzystam z planow rowniez jestem pracownikiem socjalnym [email protected]
~ala

Napisano: 28 sie 2008, 12:06

Witajcie. Mam prośbę o przybliżenie pracy pracownika socjalnego w placówce wielofunkcyjnej. Jakich druków używacie jeśli chodzi o plany pracy, sprawozdania i kontrakty? Jakich do zawierania informacji po wizytach u rodziny, czy notatek służbowych, a może jakieś protokoły? Bardzo proszę o kontakt i przesłanie przykładów. [email protected]
Jeśli będzie potrzeba to ja mogę udzielic informacji na temat pracy w Towarzystwie Zaobiegania Narkomanii.
~Aga

Napisano: 23 paź 2008, 17:25

Witam!

Od dwóch tygodnia jestem pracownikiem socjalnym w DD. Poprzednik zostawił po sobie niezły bałagan...w przyszłym tygodniu jade do WCPR w sprawie usamodzielnianych aktualnie dziewczyn. Nie wiemc zego się spodziewac, co przygotowac. Jak często trzeba robi wywiady u usamodzielnionych i kontynuujących naukę? czy jeśli dziewczyna kończy jedną szkołę w czerwcu i zaczyna nową we wrześniu konieczna jest nowa decyzja o przyznaniu jej świadczenia? bo mam takie 3 sytuacje i brak nowych decyzji...tak,jakby zmiana szkoły wogóle nie została zgłoszona. Poza tym, jak długo po opuszczeniu placówki pracownik socjalny tej placówki prowadzi dokumenty? aż do zakończenia procesu usamodzielnienia?

proszę o odpowiedź!
~Mika

Strona 5 z 6    [ Posty: 55 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x