Prawdomówność Kopacz - HYdE PaRK

Strona 2 z 3    [ Posty: 21 ]

Napisano: 15 lis 2014, 18:10

co wy macie z tymi filmami i zdjęciami, które mają być rzekomo dowodami ??? ja nie rozumiem?/
A w tym konkretnym przypadku pozwolisz że zapytam. Pisząc "zdjęcia ilustrującego artykuł..." masz na myśli mapę afer czy fotografię Tuska i Kopacz?? dlaczego pytam?
"Fotografia "jest zmontowana co widać gołym okiem, mapa z kolei no ogólnie coś mówi, coś wskazuje - ale ten nr.5 na podkarpaciu , niemalże koło mojego domu - nie mam pojęcia ? Nic nie słyszałam, nic nie widziałam. Ufo??? to ten mocny akcent ???
no proszę Was... I wy tak przeciwko swoim rządzącym ??? nota bene - a za co ???
emilka14

Napisano: 16 lis 2014, 17:27

Nie sądzę aby Putin uciekł. Nie on. Opuścił to miejsce w geście mam was w ...... Taka jest prawdopodobnie prawdziwa wersja wydarzeń.

ps. bądźcie/bądźmy czujni nocą. Nad Bałtykiem Nato namierzyło rosyjskie myśliwce.;)
emilka14

Napisano: 16 lis 2014, 22:27

To ty uważaj, bo Podkarpacie będzie na pierwszy ogień. Swoją drogą to czy ktoś z was wiedział, że Putin na rzecznika prasowego na Podkarpaciu?
memory

Napisano: 17 lis 2014, 8:29

Jak Putin wkroczy do Polski to tylko przez gupich polityków, którzy u siebie zrobili burdel i jeszcze wciskają swój tyłek na Ukrainie. Popierając tak naprawdę naród wrogi Polsce.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 17 lis 2014, 9:36

No weźcie ludzie zatrzymajcie się na chwilę i pomyślcie:
Po co ?? !! Polska angażuje się w konflikt pomiędzy Rosją a Ukrainą.No pytam się po co ??? Proszę o argumenty -tylko nie wciskacie mi tekstów w stylu w "imię solidarności i współodpowiedzialności, za wolność i demokrację na Ukrainie...bo mnie zemdli. A niech się dogadują sami!!
I się nakręcili Polacy, wiedzą że nienawidzą Rosji i Putina - ale jak już zapytasz za co aktualnie??? powiedzą za Ukrainę...
W to niewdzięczne państwo trzeba wpakować wiele wysiłku- a i tak włożone koszty przewyższą ewentualny zysk, który można by czerpać w przyszłości- co ja mówię zresztą , jaki zysk, przecież oni nie mogą nam nic zaoferować- nawet nie podziękują...
emilka14

Napisano: 17 lis 2014, 9:52

w imię mitu Piłsudskiego i Giedroycia.
Obecnie "polityczną zagraniczną" tworzą ich spadkobiercy ideowi. A, że ich myśl oparta jest na mitach, życzeniowości i obdarta z racjonalnego myślenia oparta na romantyzmie i mesjanizmie to i skutek będzie podobny.
Ukraina to sztuczny twór z banderowską zarazą. Polska ma jedyny interes taki by podjudzać jednego wroga do bicia drugiego by się zajęli sobą. Wtedy nie zajmą się nami. następnie do cna trzeba wykorzystać sytuację międzynarodową i się zbroić (najlepiej w atom). Na NATO nie ma co liczyć. Rosjanie szanują tylko silnych.
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 17 lis 2014, 10:58

no proszę mój chłopak!! i to mi się podoba.

Bardzo racjonalne uzasadnienie. Proponuję zabrać co nasze/wasze czyli Lwów ( serce boli jak zdewastowali i nie poszanowali tego miasta) i niech się naciągają sami.
emilka14

Napisano: 17 lis 2014, 11:41

oprócz Lwowa jeszcze trochę naszego do zabrania jest. Tylko jest problem z obecnymi mieszkańcami tego pseudokraju. Nie jestem pewien czy jesteśmy w stanie wchłonąć tak pokaźną mniejszość narodową.

PS. Jak jest Lwów zdewastowany to nie wiem, ale to co zrobili Polacy z Warszawą (jak pisał Mackiewicz: "mała żydowska wioska na obrzeżach Polski) to woła o pomstę do nieba. I jeszcze te szkaradzieństwo komunistyczne w centrum miasta....
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 17 lis 2014, 12:33

no tak ale na takim mieście jak Lwów można by zarabiać ...-jeśli zakładać, że doprowadzi się go do porządku. To inwestycja, która się opłaca.
A co do ludzi ?? wóz albo przewóz- ale biorąc pod uwagę, że człowiek szybko przywyka do dobrego komfortu życia - pewno by nie protestowali.Zakładam też - że można by sobie pozwolić na selekcję ( bierzemy artystów, ludzi nauki ..). natomiast reszta niech pozostanie osadą dla tych, którzy no niestety nie "spełniają wymogów"....zresztą uważam, że Rosjanie też by mieli pomysł na resztę..

ps. spokojnie ! spokojnie !- już wiem z jaką ideologią będę powiązana- strach mówić- ale to moje stanowisko i Wizja szklanych domów raczej, więc bez obawy ...a co do spuścizny komunistycznej w Warszawie - przykre, natomiast taka jest historia dziejów Polski w tym sztuki - stąd w Polsce Socrealizam. No chyba- że się mylę.
emilka14

Strona 2 z 3    [ Posty: 21 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x