proszę o radę - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 27 gru 2013, 13:52

Zgłasza się rodzina z prośbą o udzielenie pomocy. Dochodowo przekraczają kryterium. Przesłanką jest trudna sytuacja a mianowicie - wnioskodawczyni twierdzi, że została okradziona i straciła pieniądze, które miały zabezpieczyć potrzeby rodziny w miesiącu grudniu (ok. 1000,00zł). Sprawę zgłosiła na Policję - dostarczyła stosowane zaświadczenie. Czy z tego tyt. przyznaję specjalny zasiłek celowy, czy zasiłek celowy z tytułu zdarzenia losowego?
~Basia

Napisano: 27 gru 2013, 14:06

no raczej z tyt. zdarzenia losowego
~nadgorliwa

Napisano: 27 gru 2013, 14:07

los szczęścia
~...

Napisano: 27 gru 2013, 14:08

Pośpiech jest złym doradcą.
Nie sądzę, aby kradzież 1000 zł była zdarzeniem losowym, zwłaszca, jeżeli rodzina stale zyje na poziomie przewyższającym próg pomocy społecznej.
~Buła

Napisano: 27 gru 2013, 14:15

jakie zdarzenie losowe mam w swojej gminie taka emerytkę,ze jej przed każdymi świętami kradną pieniądze sprawę a jakże zgłasza na policję przynosi zaświadczenia my w takiej sytuacji dajemy odmowę a jak jej udowodnic ,ze kradzież miała miejsce zawsze ja okradają po emeryturze przed świętami
~magda

Napisano: 27 gru 2013, 15:59

cwaniara.
~kasia

Napisano: 27 gru 2013, 16:38

nie było u was przypadku faktycznej kradzieży? szczęściarze
~nadgorliwa

Napisano: 27 gru 2013, 20:47

Kiedyś do mnie przyszła emerytka, matka alkoholika( ona 78 on ponad 50) Oczywiście okradziona : pieniądze, dowód osobisty. Otrzymała pomoc tylko zapomniała ,że dowód jej ukradli i przy następnym ubieganiu się o pomoc dała..........skradziony dowód:):):):)
Jednak nie można wszystkich podejrzewać o krętactwo
~Wredna

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x