przemoc w rodzinie
Re: przemoc w rodzinie
jeśli mają uregulowaną sytuację to lepiej jak dzieci trafiają od razu do rodziny adopcyjnej. Tu też jest istotna ilość dzieci, ale coraz częściej rodziny adoptują i 3 rodzeństwa
Hm dlaczego wystawiają negatywną opinię?
Powody są różne skarga niereformowalnych sąsiadów na rodzinę zastępczą, ścięcie się ze sędzią kiedyś tam na prywatnej rozprawie, różne poglądy z pracownikiem socjalnym - każdy powód dobry.
Powody są różne skarga niereformowalnych sąsiadów na rodzinę zastępczą, ścięcie się ze sędzią kiedyś tam na prywatnej rozprawie, różne poglądy z pracownikiem socjalnym - każdy powód dobry.
Wojtek a ty o jakich deficytach mówisz, to są jakieś liczne rodzeństwa?
PCPR zawsze wystawia nega,ponieważ rządzi u nas w tej organizacji jak ją nazywamy \"czerwona Anna\"-Broniewskiego Łódź. Nienawidzi biologicznych rodzin,bo sama przeżyła odrzucenie. Jak głosi plotka męża miała tylko do reprodukcji. Generalnie chodzi jej o to,żeby rodziny \"puste\"-zastępcze,a najlepiej adopcyjne nie były same. Jak dostajemy pismo od niej,to każdemu włos się jeży jak kombinuje. Przyglądam się temu i coraz bardziej dziwi mnie to,że obnosi się bogactwem...,ale niewiele mogę zrobić. Władze są bierne a ten CPR podlega pod Diecezję Łódzką,gdzie ma solidne dojścia. Szok!
Wojtek jak będziesz faktycznie zdecydowany na znalezienie rodzin dla maluchów przybewających u Ciebie w placówce to możemy zgadać się na mailu i podeślę Ci kilka rodzin, może coś z tego wyjdzie

jeśli ktoś się decyduje na założenie RDD to chyba wie jaka to praca, a jeśli dyrektor RDD w obecności dziecka komentuje, że Ciebie nie wezmę, bo jesteś zero...to normalnie słabo mi
tak są dzieci w MOS i MOW, co ma zrobić dyrektor jak dostaje zdemoralizowanego nastolatka, który powinien być od razu w Mos- ie lub w Mow- ie. To sądy kierują do nas 4, 5, 7 latka z biednej rodziny i tego 15, 16,17 latka, który znęca się nad młodszymi
nie tak łatwo skierować dziecko do psychiatryka- nie robią tego wychowawcy ani dyrektor, tylko lekarz psychiatra!!!do MOW kieruje sąd i chyba też nie za to, że dziecko jest aniołem
nie pisz ale jaja bzdur
tak są dzieci w MOS i MOW, co ma zrobić dyrektor jak dostaje zdemoralizowanego nastolatka, który powinien być od razu w Mos- ie lub w Mow- ie. To sądy kierują do nas 4, 5, 7 latka z biednej rodziny i tego 15, 16,17 latka, który znęca się nad młodszymi
nie tak łatwo skierować dziecko do psychiatryka- nie robią tego wychowawcy ani dyrektor, tylko lekarz psychiatra!!!do MOW kieruje sąd i chyba też nie za to, że dziecko jest aniołem
nie pisz ale jaja bzdur
Przeczytaj sobie powolutku ~tylko wychowawca swoją wypowiedź i zadumaj się na chwilkę.
a mi w tym wszystkim najbardziej szkoda dzieci!nad tym co one i w jaki sposób przeżywają cała sytuację najpierw rodzinną,pozniej to co zgotują im inni dorosli,nad tym najbardziej sie powinniśmy skupić
Wojtek to mail [email protected] na który możesz wysłać inf dotyczącą dzieci dla których szukasz rodziny zastępczej chętnie przyjmą liczne rodzeństwo

Oprócz przemoc w rodzinie - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również:
zajęcia pozaszkole
domy dziecka
?
14 października czy to nasze święto?
atmosfera w pracy
Kontakt z usamodzielnionymi wychowankami
wniosek na usamodzielnienie
odpłatność za wychowanka placówki opiekuńczo - wychowawczej umieszczonego w MOS i MOW - nowe przepisy
Iliść godzin opiekuńczo-wychowawczych
podróże wychowawców - zwrot za paliwo
DŁUGI w WASZYCH PLACÓWKACH
szukam damowego kursu języka migowego-Śląskie
motto na zaproszenia dla rodziców na zjazd rodzin
jak bedzie liczony tzw staż dziecka w placówce?
Pogotowia Opiekuńcze
usamodzielnienie podopiecznego