14 października czy to nasze święto?
14 października czy to nasze święto?
Wróciłam z pracy i tak się zastanawiam czy my wychowawcy w placówkach mamy dzisiaj święto? Jak to wygląda u Was? U mnie nikt na ten temat nic nie wspomniał. Dodam, że jest to mój pierwszy rok pracy (zaczęłam w ubiegłym roku od 15 października )
Re: 14 października czy to nasze święto?
U nas dzieci przygotowały nam występ. Ale tak ogólnie to swieto chyba nas nie dotyczy.
U nas oficjalnie obchodzony jest 21 listopada dzień pracownika socjalnego - święto resortowe. Na dzień nauczyciela nie ma specjalnych obchodów.
u mnie nie obchodzi sie ani 14pazdziernika ani 21 listopada:(moze kiedys ktoś ustanowi dzien wychowawcy placówki?:)
A w mojej placówce jest jeszcze tradycyjnie, czyli dzieciaki przygotowują program artystyczny, dyrektor składa życzenia wszystkim pracownikom placówki oraz wyróżnia część pracowników swoją nagrodą. Nagrody otrzymują zarówno \"kodeksowi\" jak i \"karciani\". Kiedyś bywało, że wieczorkiem spotykaliśmy się.
W związku z tym, że większość pracowników placówek to pracownicy samorządowi, za dwa lata praktycznie wszyscy nimi będziemy to wydaje się że 27 maj mógłby być sensowną propozycją.
W związku z tym, że większość pracowników placówek to pracownicy samorządowi, za dwa lata praktycznie wszyscy nimi będziemy to wydaje się że 27 maj mógłby być sensowną propozycją.
Jestem nauczycielem mianowanym,na KN i dzień 14 października póki co obchodzę.Dostałam w tym dniu nagrodę dyrektora.Pozdrawiam.
Stary wątek, ale jak się wydaje jeszcze do końca przyszłego roku aktualny. Puki co w naszej placówce jeszcze tradycyjnie - czyli skromna uroczystość podczas której dzieciaki przygotowują coś dla swoich wychowawców (podobnie jak w placówkach MEN) następnie są nagrody (pieniężne). Wydaje się, że służy to min podnoszeniu autorytetu wychowawców i innych pracowników placówki.
Oprócz 14 października czy to nasze święto? - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również:
Praca magisterska o rodzinach zastępczych
Instrukcja kancelaryjna w Domu Dziecka od 2011
indywidualny plan pracy z dzieckiem
7 dzieci pod opieką jednego wychowawcy...
przekazanie placówki pod stowarzyszenie
zajęcia pozaszkole
domy dziecka
?
atmosfera w pracy
Kontakt z usamodzielnionymi wychowankami
wniosek na usamodzielnienie
odpłatność za wychowanka placówki opiekuńczo - wychowawczej umieszczonego w MOS i MOW - nowe przepisy
przemoc w rodzinie
Iliść godzin opiekuńczo-wychowawczych
podróże wychowawców - zwrot za paliwo
DŁUGI w WASZYCH PLACÓWKACH