14 października czy to nasze święto?

Wybrane tematy:
socjoterapia Opieka prawna nad małoletnią wychowanką w ciąży Zwolnienie dziecka z placówki opiekuńczo- wychowawczej urlopowanie wszystkich wychowanków z placówki... Alimenty ponowne umieszczenie w POW odpłatność za pobyt pensjonariusza w ZOL
~Iza

14 października czy to nasze święto?

Post autor: ~Iza »

Wróciłam z pracy i tak się zastanawiam czy my wychowawcy w placówkach mamy dzisiaj święto? Jak to wygląda u Was? U mnie nikt na ten temat nic nie wspomniał. Dodam, że jest to mój pierwszy rok pracy (zaczęłam w ubiegłym roku od 15 października )
~Teresa

Re: 14 października czy to nasze święto?

Post autor: ~Teresa »

U nas dzieci przygotowały nam występ. Ale tak ogólnie to swieto chyba nas nie dotyczy.
~Marcin

Post autor: ~Marcin »

U nas oficjalnie obchodzony jest 21 listopada dzień pracownika socjalnego - święto resortowe. Na dzień nauczyciela nie ma specjalnych obchodów.
~ale jaja

Post autor: ~ale jaja »

dzień pracownika samorządowego :)
~zosia

Post autor: ~zosia »

u mnie nie obchodzi sie ani 14pazdziernika ani 21 listopada:(moze kiedys ktoś ustanowi dzien wychowawcy placówki?:)
~Adam

Post autor: ~Adam »

A w mojej placówce jest jeszcze tradycyjnie, czyli dzieciaki przygotowują program artystyczny, dyrektor składa życzenia wszystkim pracownikom placówki oraz wyróżnia część pracowników swoją nagrodą. Nagrody otrzymują zarówno \"kodeksowi\" jak i \"karciani\". Kiedyś bywało, że wieczorkiem spotykaliśmy się.
W związku z tym, że większość pracowników placówek to pracownicy samorządowi, za dwa lata praktycznie wszyscy nimi będziemy to wydaje się że 27 maj mógłby być sensowną propozycją.
~anna

Post autor: ~anna »

Jestem nauczycielem mianowanym,na KN i dzień 14 października póki co obchodzę.Dostałam w tym dniu nagrodę dyrektora.Pozdrawiam.
~Marianna

Post autor: ~Marianna »

Gratulacje ;)
~Roman

Post autor: ~Roman »

Stary wątek, ale jak się wydaje jeszcze do końca przyszłego roku aktualny. Puki co w naszej placówce jeszcze tradycyjnie - czyli skromna uroczystość podczas której dzieciaki przygotowują coś dla swoich wychowawców (podobnie jak w placówkach MEN) następnie są nagrody (pieniężne). Wydaje się, że służy to min podnoszeniu autorytetu wychowawców i innych pracowników placówki.
~Jola

Post autor: ~Jola »

U nas przedstawienie itp.3/4 kadry na KN.
ODPOWIEDZ