Rekomendacje PARPA - Uzależnienia, Bezdomność

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 15 paź 2008, 9:51

Czy wiadomo już, kiedy będą Rekomendacje PARPA na 2009???
~Jola

Napisano: 16 paź 2008, 17:20

Juz są.
~Jola

Napisano: 16 paź 2008, 22:21

Słuchajcie. gdie jest napisane.że gmina oprócz kapslowego przeznacza dodatkowe środki na przeciwdziałanie alkoholizmowi i narkomanii. to że kapslowe ma być na wymienione cele wynika z ustawy o przeciwdziałaniu alkoholizmowi. ale o tych drugich to nie wiem gdzie szukac zapisu. kto mi pomoże?
~Tessa

Napisano: 17 paź 2008, 14:55

gmina może przeznaczać dodatkowe środki, ale nie musi. U nas są to wyłącznie wpływy za zezwolenia i ani grosza więcej. Nie ma takiego wymogu, że należy obligatoryjnie ten budżet zasilić z ogólnego budżetu. Jest to czysto uznaniowe. Jeżeli radni mają taką wolę, to czemu nie? W dobie projektów unijnych, mogą to być dotacje, o pozytywnie przebrnie się tą całą procedurę konkursową.
~elka

Napisano: 19 sty 2009, 16:35

To prawda gmina nie ma obowiązku przeznaczania dodatkowych środków na cele Gminnej Komisji. Ma do tego prawne możliwości. U mnie w Programie jest zapis o tym że Komisja \"utrzymuje się\" ze środków za pozwolenia i środków gminy, sponsorów. Ustawa o samorządzie gminnym chyba o tym mówi, ale najlepiej zapytać się radcy prawnego w urzędzie, on jest od szukania w gąszczu prawa wszelkich potrzebnych nam artykułów.
~Jasiek

Napisano: 28 sty 2009, 23:46

środki od sponsorów???
~xxx

Napisano: 27 lut 2009, 1:27

Utrzymanie komisji finansuje gmina, korkowe na profilaktykę
~!!!

Napisano: 27 lut 2009, 19:12

Utrzymanie komisji i jej działalność zapewnia gmina ze środków z korkowego. Pamiętajcie o tym. Bo nie słyszałem nigdy, że gmina płaci za utrzymanie komisji (papier, pensje itp.) a my dysponujemy każdą złotówką na profilaktykę. Jeżeli macie dobry samorząd to dołoży wam środków na różne cele.
~Jasiek

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x