Bezradność... - Uzależnienia, Bezdomność

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 29 sie 2008, 0:26

Czuję się bezradna bo to, co ostatnio przeżyłam pokazało mi jedynie że zostałam z problemem alkoholizmu sama. Mieszkam w domu z małym dzieckiem, mamą, babcią i dwoma alkoholikami, moimi wujkami. Przez wiele lat tylko jeden z nich mieszkał u nas. Babcia przyjęła teraz pod swoje opiekuńcze ramiona jeszcze jednego \"żeby mu pomóc\" bo to w końcu jej dziecko. I problemy z dnia na dzień zaczęły narastać. Wujkowie nie są agresywni ale w domu panuje totalny nieład i haos... Poza tym są oczywiście awantury, wyzwiska i dyskusje alkoholowe trwające dnie i noce. Podczas kolejnego wieczoru, kiedy brakło mi sił ,żeby to znosić, wezwałam policję. Ci, po zapoznaniu się z całą sytuacją, powiedzieli mi że zabrać ich nie mogą, bo nie doszło do rękoczynów i że nie można im nic zrobić bo są zameldowani. A tak w ogóle to wina mojej babci bo ich nie wymeldowała. Po godzinie 22. 00 po raz kolejny wezwałam policję. Pomyślałam że może (śmiechu warte)za zakłócanie ciszy nocnej są wieksze konsekwencje. I owszem, były...policjanci zaproponowali wielkodusznie 200 zł mandatu i stwierdzili, że nic więcej nie mogą. Więc co robić? Sprowokować ich do pobicia żeby ktoś wreszcie zareagował??!!!!
~Adriana

Napisano: 29 sie 2008, 10:06

Postaraj się o lokal mieszkalny z zasobów gminy lub miasta, skieruj wniosek o leczenie, do komisji rozwiązywania problemów alkoh, nic nie zrobisz, zrezygnuj ze wspólnego zamieszkania. \"Wisły nie zawrócisz wiosłem\"
~lipa

Napisano: 02 wrz 2008, 20:15

Powinnaś kierować się przede wszystkim dobrem dziecka.Ono na zawsze zapamięta całodniowe i całonocne libacje a nawet jeśli jest jeszcze zbyt małe by cokolwiek pamiętać to może nabawić się dziecięcej nerwicy z powodu krzyków i braku spokoju.Tak na prawdę masz wiele wyjść musisz tylko zastanowić się na co Cię stać.Przede wszystkim powinnaś zgłosić się do centrum interwencji kryzysowej i zgłosić swój przypadek-by ktoś doraznie mógł Ci pomóc na miejscu.Zapewniam Cię że po tym kroku wszystko będzie już prostsze:)Skąd jesteś?Takie ośrodki są zawsze w miastach powiatowych.Pamiętaj-jesteś odpowiedzialna za zdrowie psychiczne swojego dziecka i najważniejsze-nie musisz sama radzić sobie z tym problemem:)czekam na refleksje.pozdrawiam i trzymam kciuki!!!:)
~dominik

Napisano: 24 wrz 2008, 11:11

CZEŚĆ-NIE POWIEM, CI GDZIE PÓJŚĆ, BO SMAMA NIE WIEM JESZCZE GDZIE SIĘ KONKRETNIE UDAĆ..MOI RODZICE PILI OBOJE,RAZEM I OSOBNO, LIBACJE SĄ MI ZNANE..NIBY KULTURALNE, ALE POTEM WYZWISKA I TEŻ BIJATYKI..JA MIAŁAM LAT WTEDY 4 DO 12!! KIEDY MAM SIĘ WYPROWADZIŁA..WCHŁONĘLAM TO WSZYSTKO JAK GĄBKA!!! DZIŚ NIE RADZĘ SOBIE ZE SOBĄ..Z OTOCZENIEM, Z MYŚLENIEM, KOMPLEKSAMI!! A MOI RODZICE? WCIAŻ PIJĄ! KOCHAM ICH BARDZO-ALE NIGDY NIE WYBACZĘ IM TEGO JAKIM CZŁOWIEKIEM MNIE UCZYNILI!!! CHORYM PSYCHICZNIE..I NADEJDZIE TEN DZIEŃ, ŻE TWOJE DZIECKO WYGARNIE CI, ŻE MIAŁAŚ WYJŚĆIE!!! SPOKOJ JEST NAJWAŻNIEJSZY!!! MIEĆ MAŁE CIASNE ALE WŁASNE!!!ODEJDZ STAMTĄD, WYNAJMIJ COŚ!!! BŁAGAM CIE..JA DZIŚ MARZĘ O DNIU W KTÓRYM ONI UMRĄ I DADZĄ MI SWIETY SPOKOJ!!!ALBO POROZMAWIAJ Z BABCIĄ!!! MOJA MAMA ZOSTAWILA NAS NA NASZĄ PROŚBE BO NIE DOGADUJĄC SIE Z OJCEM BYLY WCIAZ AWANTURY I ZAMAIST NAS ZABRAC POSZLA DO \"WÓJA\"-NA KAWALERKĘ..A MY ZOSTAŁYŚMY SAME Z TATĄ>.NIE BYŁ ZLY TYLKO ZA CZESTO PIŁ..I PIJE DO DZIŚ..MAMA TEZ NIE CHCIALA SOBIE POMOC, PROSZĘ NIE MOW MI ŻE ZYCIA NIE MOZNA ZMIENIC!! JA DZIŚ MAM PROBLEM Z ALKOHOLEM!!!DUZY!! I Z NERWICĄ!!!CHCESZ TO ZAFUNDOWAĆ SWOJEMU DZIECKU-ZOSTAŃ TAM Z NIMI!!
~karolinka

Napisano: 15 paź 2008, 17:59

to sie latwo mowi spakoj sie i idz ja tez mam meza alkoholika i tescia z mezem mamy 3 dzieci mam dosyc jego picia ale co mam zrobic mam wych.z rodzinnym 650 zl a wynajecie mieszkania to nawet 500zl a gdzie reszta dzieci to nie tylko jedzenie ale ubior itp. wyksztalcenie mam tylko zawodowe duzo nie zarobie zreszta kto mi z dziecmi zostanie mama pracuje i nie chetnie sie zajmuje dziecmi wszystko sie opiera na pieniazkach niestety ja zreszta nie mialam alkoholu w domu rodzinnym a zawsze od dziecinstwa mialam nerwice
~dziula

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x