Wezwanie / zaproszenie dla mających problem z narkotykami - Uzależnienia, Bezdomność

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 06 paź 2008, 11:44

Czy ktoś z Was mógłby mi pomóc? Poszukuę wzoru zaproszenia na Komisję dla osoby mającej problem z narkotykami.
Pozdrawiam.
~Beata

Napisano: 09 paź 2008, 21:31

A niby jaką masz podstawę prawną by wezwać taką osobę na komisję RPA i jakie komisja ma kompetencje w tych sprawach?
Pozdrawiam
~Waldek

Napisano: 10 paź 2008, 14:21

Brak podstawy prawnej.
~Danka

Napisano: 12 paź 2008, 18:11

ja ci w tej sprawie nie pomoge..

ale czy gdybym chciala pomocy to bys mi.. no wlasnie.. co zaproponowala?
~paula

Napisano: 13 paź 2008, 9:53

Nie wiem, gdzie mieszkasz, ale w internecie bez problemów znajdziesz przychodnie mające kontrakt z NFZ na terapię z osobami uzależnionymi od narkotyków czy eksperymentującymi z narkotykami. Może to być przychodnia MONARU lub KARANU, lub inna. Jezli masz problem narkotykowy to idź do specjalisty.
~Danka

Napisano: 13 paź 2008, 10:35

Czy można powołać się na zapis w Gminnym Programie i ustawę?
~Beata

Napisano: 13 paź 2008, 12:41

nie mieszkam w polsce.. mieszkam w uk..szukalam placowek, poradni, specjalistow..sa ale w jezyku narodowym.. to troche u trudnia.. bo nie znam go na tyle dobrze..to bez sensu..
~paula

Napisano: 13 paź 2008, 15:12

Nie można się powołać na żaden zapis. W poradni powinni ustalić najlepszy i możliwy przebieg działań.
Paula: terapia to intensywna praca nad sobą i wymaga znajomości języka. Jesli znasz dobrze tylko polski to tylko w tym języku możesz podjąć terapię. Idąc do terapeuty w Niemczech czy Holandii powiedz, ze jest bariera językowa, może terapeuta wskaże Ci terapeutę polskiego pochodzenia.
Pewnie to mało prawdopodobne, ale może się zdarzyć.
W Polsce są tez specjalne grupy dla osób uzaleznionych od alkoholu, które intelektualnie maja niższe możliwosci. Może w kraju, w którym pracujesz są takie grupy gdzie osoby z różnych powodów, również problemów językowych, mają program uproszczony. Niestety musisz ustalić to sama.
~Danka

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x