rewelacyjne posunięcie - HYdE PaRK

Strona 5 z 5    [ Posty: 43 ]

Napisano: 19 lis 2010, 19:05

Oprócz tego, że np krążyły słuchy, iż \"ruskie\" podłożyły tam duuuży magnes, to również i to, że wbrew zaleceniom L.Kaczyński kazał lądować. Opcja nagrań satelitarnych istnieje, więc i tę wieść można zweryfikować. I ja nie mam co tu wyjaśniać.
Twierdzenie, że ktokolwiek z rządu świadomie doprowadził do smierci tylu osób reprezentujących różne środowiska jest dla mnie oszczerstwem i tyle.
~Julka

Napisano: 20 lis 2010, 1:00

A więc nie mam za co przepraszać. Chodziły wszak słuchy, że generał Błasik siadł za sterami. Słuchy pochodziły z tego samego źródła. Dzisiaj już wiadomo, że były to słuchy wyssane z palca. Nigdy nie pomyślałem nawet by oskarżać rząd o sprawstwo lecz pewne jest, że rząd wytworzył bardzo korzystną atmosferę dla Putina. Jednak nawet i tutaj nie przesądzam sprawy tylko, że bardzo zastanawiające są tak liczne kłamstwa strony rosyjskiej ale także i polskich ministrów. Nie można udawać, że nie dostrzega się wątpliwości, które mnożą się na niespotykaną skalę. A już sprawa dopasowania zeznań kontrolerów lotu jest wyrazem najwyższego stopnia bezczelności i lekceważenia Polski.
Do rządu mam za to ogromny żal, że okazał się rządem bez klasy i nie potrafił w sprawie katastrofy zachować się tak, jak każdy niezależny i dumny rząd powinien zachować się. Ludzie, którzy w obliczu takiej tragedii nie potrafią przejąć inicjatywy i pozostawiają wolną rękę Rosjanom nie są godni, by piastować swoje funkcje. Gdyby to zginął Tusk oczekiwałby od rządu PiS tego samego. Bo tu chodzi o polską rację stanu, o dumę narodu. Jak okazało się premier Tusk i marszałek sejmu nie byli w stanie wznieść ponad swoje osobiste antypatie. Ja odbieram to tak, że dla nich pewna część naszego społeczeństwa jest poza marginesem.
~rip

Napisano: 20 lis 2010, 1:27

Ja nikogo nie oskarżam, czekam na wyjaśnienia wszelkich watpliwości, nie sadziłam, że kogokolwiek przeprosisz, to nie Twój styl, czyli kogos kto nazywa innych karłami moralnymi chociażby. Natomiast jest sporo prawdy w wypowiedziach prasowych, iż w Polsce jest zdecydowana przewaga wypadkowości samolotow wojskowych w stosunku do pasażerskich, bo jak sa złe warunki to samolot pasażerski nie leci lub laduje tam, gdzie bezpiecznie
~Julka

Strona 5 z 5    [ Posty: 43 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x