RnaRzOKP - HYdE PaRK

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 13 lip 2013, 13:21

Kochani, po co nasze kłótnie, po co swary głupie, wnet i tak wszyscy zginiemy w kupie (czytaj gów.nie).

Mnie nie interesuje popieranie żadnej opcji politycznej, bo w każdej znajdzie się ktoś kto jest uczciwy i ktoś kto nie jest. Ktoś kto jest mądry i ktoś kto nie jest. Ktoś kto chce zrobić coś dobrego i ktoś kto tylko myśli o sobie.

Jako przeciętny obywatel tego kraju chcę po prostu godnie żyć a polityką niech zajmują się wyłącznie politycy.

Dlatego proponuje o powołanie do życia, ponad wszelkimi podziałami politycznymi Ruchu na Rzecz Odpowiedzialności Karnej Polityków za oszustwa dokonywane na społeczeństwie.

O co chodzi? Chodzi o to, że przy okazji forsowania różnych rozwiązań politycy występują publicznie w mediach i zachwalają je, jakoby były korzystne dla społeczeństwa. Bardzo często przy tym kłamią, manipulują, oszukują.

Dlatego należy doprowadzić do tego, by każdy polityk, który \"mija się z prawdą\" w swoich wypowiedziach ponosił surową odpowiedzialność karną. Odpowiedzialność powinna być surowa, gdyż politycy, ministrowie, premier, prezydent posiadają szczególne uprawnienia i są w bardzo uprzywilejowanej sytuacji, którą bardzo często wykorzystują, pamiętając o tym, że są bezkarni, do bezczelnego oszukiwania społeczeństwa.

Myślę, że wprowadzenie takiej odpowiedzialności bardzo uzdrowi politykę a obywatele będą mieli znacznie większe zaufanie do władzy.

To nie jest nieuczciwa reklama, gdy władza okłamuje społeczeństwo. To jest przestępstwo, które powinno być ścigane z całą surowością prawa.
~romcio

Napisano: 13 lip 2013, 14:45

Zmień dilera.
~Adam

Napisano: 14 lip 2013, 13:47

Po tobie nie spodziewałem się żadnego innego wpisu a to dlatego, że ty na tym Forum posługujesz się kłamstwem w taki sam sposób, jak politycy. Niemal każdy twój wpis to albo kłamstwo albo prowokacja w stylu bezpieki.
~romcio

Napisano: 14 lip 2013, 14:21

Bo ja jestem bezpieka Tuska.
I już szukam na ciebie haków bo chcę cię zamknąć za zniewagę rządu.
~Adam

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x