Napisano: 17 sty 2012, 13:55
- liza - a co ma byc z kieszonkowym???? tak jak do tej pory - znaczy się zasady naliczania - kwota od 10 do 80 zł. - chyba, ze coś przeoczyłam....
- iza - fakt, wyglada na to, że nie musza powiadamiac - chociaz i teraz też mogli doraźnie wpaść bez uprzedzenia.....pozostaje liczyć na dobry obyczaj kontrolerów i uprzedzenie choćby telefoniczne......pożyjemy - zobaczymy
co do pracownika ocjalnego - niby zadań nie opisują ale za to mówią jakie ma mieć wykształcenie (art. 98 ust.1 pkt 6 - ustawy) i że może brac udział w pracach zespołu ds. okresowej.... - wychodzi na to, ze moze być, ale nie musi.......tyle tylko, że ja nie wyobrażam sobie swojej placówki bez pracownika socjalnego
- Nowa - ja za każdym razem jeśli dochodziło do ucieczek przeprowadzałam postepowanie wyjasniające (znaczy sie co i jak - czemu, gdzie, kto widział, kto słyszał - takie normalne - życiowe) nie zawsze powstawał z tego dokument - czasami jak sytuacja była trudna to zwoływałam zespół i we wniosku było wszystko opisane, czasami wnioski z tego postepowania zawierałam w pismie do sądu powiadamiajacym o ucieczce....nie prowadziłam za to żadnej odrębnej teczki ani nic w tym stylu - nikt mi tego nie wytknął, ale zawsze moge mieć to jeszcze przed sobą
a asystenta - pewnie, ze w razie czego poinformuję - tylko najpierw niech mi tego asystenta ktoś pokaże:)