Rozporzadzenie. - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 7 z 9    [ Posty: 83 ]

Napisano: 17 sty 2012, 12:00

Mam pytanie jak obliczacie kieszonkowe . Czy ktoś mógłby podać przykład . wg tej nowej ustawy . Pozdrawiam . Pilne
~liza

Napisano: 17 sty 2012, 13:18

Witam.Chcę sie upewnić czy dobrze czytam, zarówno w ustawie , jak i rozporzadzeniu brak infrmacji o konieczności zawiadamienia nas o terminie kontroli. Czy to znaczy , że będą do nas przyjeżdżać na kontrolę bez zawiadamiania?
I jeszcze jedna wątpliwość- w świetle nowej ustawy i rozporządzenia brak zadań dla pracownika socjalnego, czy oznacza to , iż z placówek znikną ww. pracownicy?
~Iza

Napisano: 17 sty 2012, 13:55

- liza - a co ma byc z kieszonkowym???? tak jak do tej pory - znaczy się zasady naliczania - kwota od 10 do 80 zł. - chyba, ze coś przeoczyłam....
- iza - fakt, wyglada na to, że nie musza powiadamiac - chociaz i teraz też mogli doraźnie wpaść bez uprzedzenia.....pozostaje liczyć na dobry obyczaj kontrolerów i uprzedzenie choćby telefoniczne......pożyjemy - zobaczymy
co do pracownika ocjalnego - niby zadań nie opisują ale za to mówią jakie ma mieć wykształcenie (art. 98 ust.1 pkt 6 - ustawy) i że może brac udział w pracach zespołu ds. okresowej.... - wychodzi na to, ze moze być, ale nie musi.......tyle tylko, że ja nie wyobrażam sobie swojej placówki bez pracownika socjalnego
- Nowa - ja za każdym razem jeśli dochodziło do ucieczek przeprowadzałam postepowanie wyjasniające (znaczy sie co i jak - czemu, gdzie, kto widział, kto słyszał - takie normalne - życiowe) nie zawsze powstawał z tego dokument - czasami jak sytuacja była trudna to zwoływałam zespół i we wniosku było wszystko opisane, czasami wnioski z tego postepowania zawierałam w pismie do sądu powiadamiajacym o ucieczce....nie prowadziłam za to żadnej odrębnej teczki ani nic w tym stylu - nikt mi tego nie wytknął, ale zawsze moge mieć to jeszcze przed sobą
a asystenta - pewnie, ze w razie czego poinformuję - tylko najpierw niech mi tego asystenta ktoś pokaże:)
~monika

Napisano: 21 sty 2012, 20:43

czy ktoś wie kiedy będzie spotkanie przedstawicieli placówek w sprawie tego rozporządzenia?
~Tomek

Napisano: 22 sty 2012, 0:26

Tomek dyrektorzy z kujawsko - pomorskiego zaproponowali spotlanie z WPS UW w Bydgoszczy. Pod koniec stycznia lub poczatek lutego powinno się udać je przeprowadzić. To co możemy robić wszyscy to sprzedawć swój sukces. Zmianiajmy obraz, zaprzeczajmy nagonce medialnej z lat 2009 - 2010. Medialnie musimy zmienić stereotyp BIUDLA. Wykarczujmy to słowo z użytku. Pozdrawiam.
~Marcin

Napisano: 22 sty 2012, 12:29

Jeśli o to chodzi to u nas mamy ogromne sukcesy.Nikt z dzieci nie używa słowa bidul.
~Leon

Napisano: 22 sty 2012, 21:26

Leon gratki, również się staram aby tak się stało.
do wszystkich odpowiedzcie na nowy watek apel.
pozdrawiam
~Damian

Napisano: 28 sty 2012, 13:07

Hej, Marcin pisze że należałoby zmienić stereotyp \"bidula\"- ja myślę że z punktu praktycznego już tak jest w dd jest o wiele lepiej niż sprzed kilku lat ,tylko mentalność ludzi pozostała ta sama, ponieważ jak nawet ludzie pracujący na uczelniach wyższych na wydziałach pedagogicznych -wypowiadają się na temat dd ze to wytwórnia patologii i że w dd nie ma co jeść bo wszystko do domu zabiera wychowawca to sorry daleko nam do cywilizacji . Nie będę podawał nazwy uczelni bo reklama zabroniona.
~Tomek

Napisano: 28 sty 2012, 15:07

To prawda.U mnie wykładowca pracujacy tez w stowarzyszeniu typu \"Polkowski i spółka\" puścił film na zajeciach,gdzie były domy dziecka z lat 70tych i mówił,ze to tak cały czas wyglada.wykładowca p.ierdoła,nie moge inaczej powiedziec.
~K.

Napisano: 28 sty 2012, 15:50

Ależ podaj Tomek na której uczelni tak się \"uczy\" żebyśmy mogli tę uczelnię odradzać!
~pele

Strona 7 z 9    [ Posty: 83 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x