sprawozdanie rzeczowo-finansowe - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 2 z 2    [ Posty: 20 ]

Napisano: 27 lip 2015, 8:04

witam ja zrobilam i uwazam ze dobrze następująco:
mam 15 rodzin zliczam ile miesiecy pracuje z dana rodziną od początku wspołpracy do dnia 30 czerwca 2015r.
np. rodz A 20 miesiecy
rodz B 17
rodz C 15
rodz D 10
itd
nastepnie sumuje ilosc wszytkich miesiecy (A+B+C+D.........) i sume dziele prze liczbe rodzin /15
olqa

Napisano: 27 lip 2015, 9:20

Witam,
ja mam taki problem, iż pracuje od stycznia 2015 r. i przejęłam rodziny po poprzednim asystencie. Więc jak mam teraz to obliczyć? Czy po prostu wziąć okres od kiedy ja współpracuję z tymi rodzinami czy wziąć pod uwagę początek współpracy z poprzednim asystentem?

Pozdrawiam
ad92

Napisano: 27 lip 2015, 10:26

Wydaje mi się, że to zależy od tego czy zachowana była ciągłość współpracy. Jeżeli weszłaś od razu po poprzednim asystencie to trzeba zliczyć razem z miesiącami, które przepracował poprzedni asystent.
Ja rozpoczynałam współpracę z rodzinami po półrocznej przerwie, więc tamtych miesięcy nie uwzględniałam.
Monti

Napisano: 27 lip 2015, 12:49

W sumie nie było dużej przerwy. Poprzedni asystent był zatrudniony do 31.12.2015 r. a ja rozpoczęłam pracę od 15.01.2015 r.
ad92

Napisano: 28 lip 2015, 8:23

Witam

a czy rodziny monitorowane zaliczamy do tego sprawozdania, czy tylko rodziny z którymi mamy plan pracy ?
lucek
Praktykant
Od: 24 maja 2015, 14:01
Zajmuję się:

Napisano: 30 lip 2015, 7:29

Czym się różni pytanie -o liczbę rodzin korzystających z usług asystenta od liczby rodzin, które korzystały z usług asystenta??
klarcia

Napisano: 03 sie 2015, 10:02

Korzystające to te, z którymi współpraca cały czas trwa w danym okresie sprawozdawczym a te które korzystały to te, z którymi współpraca w tym okresie została zakończona. Tak na chłopski rozum ;)
Monti

Napisano: 03 sie 2015, 10:35

Co do rodzin monitorowanych ja ich nie wliczam i wydaje mi się, że nie należy tego robić, ale dobrze by było gdyby ktoś jeszcze wypowiedział się w tym temacie.
Monti

Napisano: 02 gru 2015, 11:34

Wielkimi krokami zbliża się okres sprawozdań i znów pojawiają się wątpliwości.
Mam pytanie odnośnie rodzin, z którymi zakończono współpracę.

Zagadnienie wygląda tak:
Liczba rodzin, z którymi zakończono współpracę, w tym: (tu w okienku obok wpisujemy ogólną liczbę uwzględniającą również rodziny, z którymi zakończono współpracę z powodów innych niż poniższe, czy tak?)
- Ze względu na osiągnięcie celów
- Ze względu zaprzestanie współpracy przez rodzinę - czy tu wliczamy rodziny, które zmieniły miejsce zamieszkania?
- Ze względu na brak efektów
- Ze względu na zmianę metody pracy
Monti

Napisano: 21 sty 2016, 14:50

jak liczycie przeciętny czas pracy asystenta z rodziną - wszystkie rodziny z którymi asystent pracował w czasie okresu sprawozdawczego (te z którymi w tym okresie skończył współpracę również) liczymy (od początku współpracy) i dzielimy ilość miesięcy przez ilość rodzin, czy zliczamy tylko ilość rodzin korzystających z usług asystenta na dzień 31.12.2015r. tzn. ilość przepracowanych miesięcy z tymi rodzinami podzielić przez te rodziny???
asystenta@

Strona 2 z 2    [ Posty: 20 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x