Straszne - HYdE PaRK

Strona 4 z 8    [ Posty: 80 ]

Napisano: 04 sty 2017, 12:43

Świnki, jak siłą odciągnie się je od korytka, kwiczą niemiłosiernie... Ot, przykład kwiczenia. Tyle w temacie
ruda102
Praktykant
Od: 04 sty 2017, 12:11
Zajmuję się: usamodzielnienia

Napisano: 04 sty 2017, 12:48

czyli wg Anioła w czasie II wojny światowej żydom groziły wyzwiska i krzywe spojrzenia.
Bez komentarza
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 04 sty 2017, 12:53

Rozumiem, że posiada pani plenipotencje do reprezentowania i wypowiadania się w imieniu ofiar nazizmu? W takim razie ja postaram się o podobne w celu reprezentowania pań korzystających z bezpłatnych usług fryzjerskich w czasie okupacji. :lol:
Gość

Napisano: 04 sty 2017, 15:06

https://wolnosc24.pl/2017/01/03/cielecka ... e-rozumie/
"Dawid Wildstein, publicysta mediów bliskich PiS, na blogu Forum Żydów Polskich w Salonie 24, celnie zaorał aktorkę Magdalenę Cielecką. Cielecka, jak pisze syn znanego pisarza, stwierdzić miała, „że poczuła się Pani jak żydowskie dziecko w trakcie Holocaustu, bo jakiś Pan w tramwaju krzywo się spojrzał na pani znaczek KOD”.

W związku z kretyńską trywializacją holocaustu przez znaną aktorkę Dawid Wildstein przypomniał, że „żydowskie dziecko w trakcie okupacji nie jeździło komunikacją miejską. Nie grało w teatrze i filmie. Nie jadło sushi, nie jeździło na wczasy na Maderę czy do Tajlandii. Nie biegali po balach i imprezach, nie robiło sobie kretyńskich sesji zdjęciowych ani nie udzielało jeszcze durniejszych wywiadów do poczytnych gazet. Nie zarabiało też ani nie żyło w sympatycznych warunkach lokalowych..

Dziecko żydowskie było wtedy mordowane, torturowane, gwałcone, gazowane, zagładzane. Żyło w koszmarne i piekle, którego, na szczęście, Pani nie zrozumie”.

Nie da się ukryć, że środowiska lewicowe konsekwentnym porównywaniem wszystkiego co się im nie podoba do nazizmu, zbanalizowały i trywializowały zbrodnie dokonane przez narodowych socjalistów, plugawiąc tym samym pamięć o żydowskich i polskich ofiarach niemieckich oprawców z czasów II wojny światowej".

Jan Bodakowski
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 04 sty 2017, 15:25

Pełnomocnictwo? Mało zabawne. Mam prawo do oceny zajawisk i problemów, zachowań, realcji społeczeństwa. Mam ten komfort,że nie jestem skażona ideologią żadnej z partii i moje zdanie, opinia nie jest uwarunkowana tymi okolicznościami.
Cielecka jest nie tylko profesjonalną, bardzo dobrą aktorką, ale jak mnie ciekawą osobowością, kobietą odważną, inteligentną i stanowczą. Nie ma zgody na takie traktowanie i nie będzie. Straszne jest to,że trzeba odwoływać się do przykrych doświadczeń ludzi, żeby inni to zrozumieli i zaprzestali takiego zachowania. Argumenty Wasze dla mnie są nie do przyjęcia. Przestańcie się zachowywać jak "towarzystwo" z owego trefnego tramwaju. Nie zmienię swojego zdania.
[Anioł*]

Napisano: 04 sty 2017, 15:41

ty nie dajesz żadnych argumentów oprócz tego, że lubisz Cielecką.
Powtórzę jeszcze raz (za P. Bodakowskim):
"porównywanie wszystkiego co się nie podoba do nazizmu, zbanalizowały i trywializowały zbrodnie dokonane przez narodowych socjalistów, plugawiąc tym samym pamięć o żydowskich i polskich ofiarach niemieckich oprawców z czasów II wojny światowej".

Miej proporcje mocium Pani, miej proporcje.

Nie wiem, ty albo udajesz albo w ogóle nie rozumiesz gdzie jest problem i nasz sprzeciw. My nie pochwalamy zachowania względem aktorki, tylko krytykujemy jej głupawy wpis
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 04 sty 2017, 15:50

Gościu do roboty idź......
Mistrzyni

Napisano: 04 sty 2017, 15:57

"porównywanie wszystkiego co się nie podoba do nazizmu, zbanalizowały i trywializowały zbrodnie dokonane przez narodowych socjalistów, plugawiąc tym samym pamięć o żydowskich i polskich ofiarach niemieckich oprawców z czasów II wojny światowej"."
Odrzucam to jako argument przeciwko niej.
Proszę wybaczyć. Ale teraz się już śmieję. Nikt nie trywializuje dramatu ofiar nazizmu. Ona przywołała jedną sytuację, zobrazowała scenę, odczucia temu towarzyszące "dziecko żydowskie - wykluczone, odrzucone..wyszydzane". Tak, zachowanie z tramwaju to Przemoc i prymitywizm.
[Anioł**]

Napisano: 04 sty 2017, 16:01

prymitywizmem (a nawet czymś więcej) jest również porównywanie (i tym samym stawienie równości) takiego zachowanie do sytuacji żydów.
Straszne jest to, że tego nie widzisz.
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 04 sty 2017, 16:37

Anioł:
"Ona przywołała jedną sytuację, zobrazowała scenę, odczucia temu towarzyszące "dziecko żydowskie - wykluczone, odrzucone..wyszydzane"."
hm to ten nazizm nie był taki straszny jak żydom groziło tylko wyszydzanie, wykluczenie, odrzucenie.
Nie wiem o co podnoszę ten rejwach o strasznych zbrodniach....

Aniołku pamiętaj, że milczenie jest złotem i nie należy bronić każdej bzdury wypowiedzianej przez osobę, którą się lubi a może nawet podziwia. Aktorzy wcale nie są jakoś szczególnie inteligentni.
kołtun

Strona 4 z 8    [ Posty: 80 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem