STYCZEŃ 2014 - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 2 z 3    [ Posty: 29 ]

Napisano: 26 lis 2013, 9:02

a dlaczego mają mieć na tym samym poziomie? skoro KN żeby dojść do tego poziomu musiała zaliczyć procedurę awansu czego nie ma w KP
~Marianna

Napisano: 26 lis 2013, 16:54

do jakiego poziomu Marianno? czy chcesz przez to powiedzieć ze karciani są lepsi od kodeksowych?
~hey

Napisano: 26 lis 2013, 18:33

Teraz nie. Z czasem się do nich zbliżą. Sądzę, że wyrównanie płac nastąpi w ciągu dwóch góra trzech lat. W tym roku była podwyżka i od stycznia bedzie kolejna. Stopniowo, krok po kroczku do celu.
~Marcin

Napisano: 26 lis 2013, 19:06

a eks-karciani nie dostaną podwyżki przez kolejne 15 lat -to kara za awanse zawodowe ;)
~bella

Napisano: 26 lis 2013, 19:19

~hey karciani nie są lepsi od kodeksowych, wypracowali sobie swoje pieniądze. Uważam, że część kodeksowych jak najbardziej powinna dostać podwyżki i równać do obecnego pułapu karcianych, bo chcieli się dokształcać i podnosić swoje kwalifikacje.Ale jest grupa osób, która nie powinna dostać nawet złotówki za brak chęci do czegokolwiek.Teraz niech się wykażą, że zasługują na wyrównanie, tak jak karciani musieli się wykazać, że zasługują na awans zawodowy. Jestem bardzo ciekawa czy gdyby karcianym zaproponowano przysłowiowe \"tysiąc pięćset\" to w ramach solidarności lepiej zarabiający kodeksowi zadeklarowaliby chęć obniżenia własnych poborów.
~bella

Napisano: 26 lis 2013, 20:59

jestem( jeszcze) wychowawcą mianowanym, mam 17 lat pracy, dwie podyplomówki, mnóstwo nagród dyrektora i starosty- zmniejszono mi od stycznia pensję do 2400 brutto i będę wychowawcą.Czy w porządku jest to, żeby osoby, które pracują 7 lat, nie zrobiły żadnej podyplomówki kursu, dopiero 2 lata temu uzyskały tytuł magistra zarabiały tyle co ja?może niech trochę się wykażą a nie mają mieć tyle samo, bo robią to samo.
w kn są 3 stopnie awansu i ok- chcesz to robisz, nic ci się nie należy. za to, że się przychodzi do pracy i w niej pracuje nie powinno się awansować.
~Klaudia

Napisano: 26 lis 2013, 21:26

No dobrze, ale niektórzy z KP też robili awans i w związku z tym też musieli \"zaliczyć\" dane procedury, łącznie z oceną pracy. Uznajmy więc Marianno, że zasłużyli. Czy starszy wychowawca z KP, w takim przypadku będzie mieć niższe wynagrodzenie od przyszłego starszego wychowawcy z obecnej jeszcze KN?
I jeszcze jedno, nie widzę powodu, żeby komukolwiek cokolwiek obniżać, zejście z KN i tak robi wystarczające oszczędności. Pisząc o KP mam na myśli wychowawców zatrudnionych na podstawie ustawy o pracownikach samorządowych.
~xxx

Napisano: 26 lis 2013, 21:40

Klaudio ja też mam za sobą podyplomówki (w 100% finansowane przez siebie), szkolenia(w czasie wolnym), nagrody dyrektora... Rozumiem, że za 17 lat pracy dostajesz 17% dodatku stażowego, ten co pracuje 2 lata, nie dostaje żadnego, ten co pracuje 7 lat ma 7%... Nie rozumiem, dlaczego za obniżenie zarobków obwinia się pracowników z KP.
~xxx

Napisano: 26 lis 2013, 23:41

Ej Marcin jaka podwyżka? Dla kp? Dziwne bo jakoś nie zauważyłem. U nas ostatnio była w styczniu 2008r. Emeryci co rok jakąś waloryzację mają u nas nic. W sumie to i tak mamy lepiej niż gdzieś tam w kraju ale mogliby jakiś ochłap rzucić. w sumie to mamy nawet obniżkę bo z racji większej ilości pracowników mamy mniej nocek i praktycznie bez zastępstw.
~kapek

Napisano: 27 lis 2013, 1:39

xxx napisał: \"No dobrze, ale niektórzy z KP też robili awans i w związku z tym też musieli \"zaliczyć\" dane procedury, łącznie z oceną pracy.\"

U nas KP awansuje tylko i wyłącznie wg przepracowanych lat. Nic więcej nie muszą robić i nie robią - żeby było jasne. żadnych podyplomówek, kursów kwalifikacyjnych, ocen pracy (dyr nie ma obowiązku, bo w myśl ustawy nie ma obowiązku oceniać pracowników obsługi, a do tej grupy zaliczają się wychowawcy)

Na chwilę obecną starsi wychowawcy zarabiają tyle co nauczyciel mianowany. bez żadnych dodatkowych podyplomówek, egzaminów, papierologii awansowej itp. ... tylko za wypracowane lata - cztery! lata pracy.
~Marianna

Strona 2 z 3    [ Posty: 29 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x