Świadectwo Akceptacji dla Oprogramowania do Obsługi Funduszu Alimentacyjnego - Oprogramowanie

Strona 21 z 27    [ Posty: 265 ]

Napisano: 19 wrz 2008, 13:11

do Grzegorza K: kabaret kabaretem, ale spróbuj się coś dowiedzieć na samej górze. Jak pytaliśmy kiedy będzie rozporządzenie i testy homologacyjne, bo to dla nas jest istostne zgodnie z ustawą to .. jest projekt ;-) i nikt nic więcej nie wie. Jak zapytaliśmy co z programami, które nie dostały świadectwa, no najpierw Pani powiedziała, że nie powinno się na nich pracować, bo są niezgodne z wymaganiami ministerstwa tyle, że jak poprosiliśmy o nazwisko i pisemne potwierdzenie tego faktu, pani zmieniła zdanie i stwierdziła, że to tylko testy wstepne i każdy producent może potem przystapić do homologacji i ją otrzymać, więc jak mamy ochotę to możemy na takim programie pracować. Paranoja, zachęcam do wykonania telefonu do Departamentu Informatyki :-)
~Observer

Napisano: 19 wrz 2008, 14:03

mnie dodatkowo do szału doprowadziło to że środki na wdrożenie musimy wydać do końca września (nie jak inne dotacje do końca roku) a przecież żaden dostawca oprogramowania nie wystawi nam teraz faktury bo nie ma rozporządzenia, programy nie homologowane itd więc o zakupie programu z tych pieniędzy nie ma mowy. My jako większy ośrodek jakoś damy rade z tych 3 % ale co z ośrodkami które mają po 14 osób uprawnionych a np program z Top-Teamu 600 netto.
~Grzegorz K

Napisano: 19 wrz 2008, 14:08

To ja dodam że w takim razie ta Pani podała Ci nieprawdę. Możesz pracować bo jest dopiero projekt rozporządzenia i nie ma żadnej homologacji. Takie stwierdzenia że nie możesz pracować na programie który nie ma świadectwa jest niezgodne z prawem i oczywiście nie podpisze ci się pod tym nikt.

Proszę cytat - ze strony polityki spolecznej:

Wydanie Świadectwa Akceptacji ma na celu wskazanie oprogramowania, które w chwili obecnej uzyskałoby Świadectwo Zgodności.

Wybór oprogramowania leży po stronie użytkowników końcowych czyli urzędów gmin realizujących świadczenia z funduszu alimentacyjnego, a Świadectwo Akceptacji może pomóc w podjęciu tej decyzji.

~mistrzu

Napisano: 19 wrz 2008, 17:04

Dopoki w DI MPiPS urzeduje Pan Bogucki nic mnie nie zdziwi. Juz czas zeby ktos powiedzial mu \"zegnam\"
~Yaro

Napisano: 19 wrz 2008, 17:36

i tak bym chciał wierzyć że zastąpi go fachowiec a nie ktoś z rozdania politycznego szkoda tylko ze dawno przestałem wierzyć w takie cuda.
~Grzegorz K

Napisano: 19 wrz 2008, 18:09

Najgorsze ze Bogucki nie jest nawet z politycznego rozdania: trafil tu jako \"wychowanek\" Ministerstwa Pracy bo zaczynal tu prace w czasach projektu ALSO. Z jakim rezultatem widzimy do dzis.
~Yaro

Napisano: 20 wrz 2008, 10:14

tak poszukałem trochę po stronach ministerstw i żadne inne ministerstwo (poza MSWiA) nie ma Departamentu Informatyki! Analizując wyniki poszukiwań i to co czyta się na tym forum o DI MPiPS to poważnie zastanawia mnie fakt istnienia jeszcze takiej komorki w tym ministerstwie. Co oni takiego robią poza tymi całymi homologacjami i życiem na koszt podatnika?
~Observer

Napisano: 20 wrz 2008, 13:41

@Obserwer: masz w 100 % racje. Jesli mamy dbac o kieszen podatnika to niech MSWiA realizuje swoje funkcje ustawowe i poprowadzi projekty informatyczne dla calej administracji. A jesli juz naprawde utrzymac w MPiPS informatyke to rozdzielona pomiedzy rynek Pracy i Pomoc Spoleczna (jako wydzialy w odpowiednich departamentach).

A \"architekt zmian\" niech wraca skad przyszedl.
~Tomasz R

Napisano: 20 wrz 2008, 14:00

jak MSWiA przjemie zadania związane z projektami informatycznymi to po jaką cho...le....re trzymać DI przy MPiPS, tylko po to żeby jedna pani z drugą mogły się powyżywać podczas udowadniania \"kto ma rację\" (bo do znajomości rzeczy jaki widać z raportów z testów jeszcze im bardzo daleko).
~x

Napisano: 20 wrz 2008, 15:10

W MSWiA powstalo Centrum Projekto Informatycznych na czele z doswiadczonymi i doskonale wyksztalconymi (za granica!) menedzerami ktorzy zbudowali w Polsce System Schengenski. A p Boguckiemu MSW powiedzialo juz pa pa (na co sie zali w artykule)
~Tomasz R

Strona 21 z 27    [ Posty: 265 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x