Też byliśmy uchodźcami - HYdE PaRK

Strona 9 z 13    [ Posty: 127 ]

Napisano: 04 wrz 2015, 14:29

Te obrazki świadczą dobitnie o tym, że uchodźcy są zakładnikami terrorystów. Oni mają swój cel, chcą dostać się do konkretnych państw z konkretnym zadaniem. Dlatego zabraniają prawdziwym uchodźcom przyjmowania picia i jedzenia żeby wymusić przepuszczenie do miejsca docelowego. Widać, że to są prawie same młode bysiory, trochę dzieci i kobiet. Dżihadyści chcą zalać UE, głównie Niemcy i WB.
ludovic

Napisano: 04 wrz 2015, 14:51

kalif pisze:I co o tym myślicie?

https://youtu.be/7L3eSbpETf8
Mnie zdziwiły te maseczki na twarzach i gumowe rękawiczki funkcjonariuszy policji wręczających jedzenie i picie. Gdybym był na miejscu odbiorców tej pomoc, dwa razy bym się przynajmniej zastanowił.... dają mi jedzenie skażone, strawę z Cyklonem B? Może nie chcą się ode mnie czymś zarazić - o co chodzi?
Polak

Napisano: 04 wrz 2015, 15:00

Media informowały już o tym, że Polacy arabskiego pochodzenia wyjeżdżają walczyć za islam. Niestety mamy tutaj także tych śpiochów, którzy czekają jedynie na sygnał by zaatakować. Wpis powyżej może być dodany właśnie przez kogoś takiego.
klarunia

Napisano: 04 wrz 2015, 15:05

Jeśli ktoś ucieka przed wojną i dociera do kraju, w którym tej wojny nie ma to chyba osiągnął swój cel? Ale jeżeli ktoś nie ucieka przed wojną lecz ma ją zanieść dalej to będzie robił wszystko by dopiąć swego:

https://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title, ... omosc.html

To nie jest żaden exodus to eksport wojny i islamskiej rewolucji!
logicznie

Napisano: 04 wrz 2015, 15:09

Nie trafiłaś celnie.... jestem "rdzennym Polakiem" z Warszawy, którego zadziwiły te sceny na węgierskim peronie... szczególnie te maseczki i gumowe rękawiczki mnie zszokowały. Ciekawe, czy w Polsce też tak witają i witać będą uchodźców, chyba nie?
Polak

Napisano: 04 wrz 2015, 15:13

Ważne, że nie witają ich z mieczami takimi, którymi ścinają głowy islamscy terroryści!
spoko

Napisano: 04 wrz 2015, 15:21

A od kiedy lewak betonowy jest Polakiem?
tytus

Napisano: 05 wrz 2015, 17:19

Oświadczenie Międzynarodowej Federacji Pracowników Socjalnych w sprawie kryzysy migracyjnego

Międzynarodowa Federacja Pracowników Socjalnych wzywa do natychmiastowego i konkretnego działania w celu rozwiązania kryzysu humanitarnego, jaki teraz dotyka większość Europy. IFSW wzywa rządy, Unię Europejską, inne instytucje regionalne i agencje międzynarodowe, aby podjęły natychmiastowe działania z troską o człowieczeństwo i szacunek dla ludzi. IFSW wzywa te organy do ustanowienia programów integracyjnych w każdym kraju, którego kryzys migracyjny dotyczy. IFSW apeluje o zwrócenie uwagi na zjawiska, które są podstawową przyczyną tego kryzysu uchodźców.

Pełna treść dokumentu w języku angielskim
https://ifsw.org/news/statement-on-the-refugee-crisis/
angoc

Napisano: 05 wrz 2015, 17:25

Mocny, rzeczowy wpis przeciwko nielegalnym imigrantom, usunięty z dyskusji. PRZECZYTAJ!
https://www.fronda.pl/a/mocny-rzeczowy-w ... tml?part=2
Gość

Napisano: 05 wrz 2015, 22:20

Postanowiłem uporządkować swoje odczucia, postawę wobec fali migracji, napływu imigrantów oraz uchodźców określanego, jako najostrzejszy kryzys migracyjny od II wojny światowej. Uchodźcy oraz imigranci z Afryki i Bliskiego Wchodu próbują się dostać do Europy przez Morze Śródziemne i ostatnio przez Bałkany Zachodnie. Znane mi są zagrożenia z tym związane, widzę co się działo i dzieje w państwach, skąd są ci przybysze. Widzę, co się dzieje w państwach europejskich, w których już mieszkają. Czy wszyscy oni są tacy niebezpieczni, roszczeniowi? Jeśli o mnie chodzi, to dane mi było dość dobrze poznać kilka rodzin uchodźców i pojedynczych uchodźców z kilku krajów świata, byli to przeważnie muzułmanie m.in. z Somalii, Pakistanu, Iraku, Egiptu, Czeczenii, Sir Lanki – tu Islam albo Buddyzm? Byli to mocno odmienni kulturowo ludzie, ale w żadnym wypadku nie byli to niebezpieczni barbarzyńcy! Czy byli roszczeniowi? Owszem, niektórzy byli, ale podkreślali, że nie chcą być „utrzymankami-beneficjentami” świadczeń systemu pomocy społecznej finansowanego ze środków budżetu adresowanego do mieszkańców dzielnicy Śródmieście m. st. Warszawy – pytali gdzie są pieniądze ONZ i Unii Europejskiej na zadania/projekty dotyczące uchodźców? Mieli swoje pomysły na usamodzielnienie, wielu się usamodzielniło. Warto podkreślić, że nie wszyscy uchodźcy przechodzą przez system pomocy społecznej, niektórym udaje się usamodzielnić bardzo szybko.

Skala ksenofobii, leku przed falą migracji/uchodźców

Skrajni przeciwnicy, przeciwnicy, umiarkowani przeciwnicy, umiarkowani zwolennicy, zwolennicy, skrajni zwolennicy, ignoranci, inne.

Uważam się za osobę, która jest „umiarkowanym zwolennikiem”, tak myślę, jako człowiek, chrześcijanin, ojciec, mąż. Uważam się za „umiarkowanego zwolennika” z tendencją do „zwolennika”, jako reprezentant etosu profesjonalnego pomagania.
angoc

Strona 9 z 13    [ Posty: 127 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x