Święta prawda! Szkoda jedynie że urzędnicy z naszego UG nie są w stanie tego pojąć... Z każdej strony słyszymy tylko opinie że \"tam się nic nie robi\", \"strata pieniędzy\", \"ci opiekunowie dostają pieniądze za darmo\" i moje ulubione:-): \"a ile oni tam zarabiają! :-O\" (w moim przypadku - 950 zł - bez komentarza...).
Mam pewien dylemat.Może Wy mi pomożecie.Pracuję w DPS-ie od 13 lat.Skończyłam filologię polską, oligofrenopedagogikę(podyplomowo) i chciałabym w końcu zmienić pracę.Złożyłam papiery do wszystkich możliwych Szkół Specjalnych w moim powiecie, ale bez odzewu. Pomyślałam więc o ŚDS-iu.Podobno zarobki kształtują sie w granicach 2tyś.zł(netto).Tak twierdza moje koleżanki pracujące w Toruniu.Głupio mi trochę pytac o Wasze zarobki, ale chciałabym tę informację potwierdzić zanim wpadne z deszczu pod rynnę. Obecnie zarabiam w DPS-ie 1350zł.W moim regionie zarabia sie i mniej.Jeśli możecie odpowidzcie mi.
efekty pracy w śds są rożne owszem zdarza się że uczestnik podejmie prace, ale nauczenie podstawowych czynności dnia codziennego (samodzielne picie jedzenie, wykonanie rożnych pracy plastycznych itp) daje uczestnikom i terapeutom satysfakcję
sukcesem jest że chcą uczestniczyć w zajęciach, a kiedy zajęcia się kończą to niechętnie wracają do domu