Urlopowanie dzieci z rodzin zastępczych a świadczenia - Stare tematy

Strona 2 z 2    [ Posty: 18 ]

Napisano: 28 sie 2012, 12:16

a my wypłacamy świadczenia RZ jak dzieci są na urlopowaniu..
~zuza

Napisano: 28 sie 2012, 13:53

mi to sie także wydaje słuszne. nie ma artykułu, który mówiłby, że należy robić inaczej
~Dora

Napisano: 28 sie 2012, 14:27

Witam
W podobnych sprawach NSA orzekał, że nie należy wstrzymywać rodzinie zastępczej świadczenia, tj. nawet gdy dziecko jest urlopowane do rodziców biologicznych. A jako, że wyroki w przypadku odwołań dla SKO są świętością ;-) ........a tak twierdził pan orzecznik na szkoleniu ..... płacimy nadal.
POzdrawiam
~Jola

Napisano: 29 sie 2012, 12:32

Jola, a możesz podać jakieś namiary na ten wyrok, bo chciałabym go w całosci przeczytać. dzieki!
~Dora

Napisano: 29 sie 2012, 14:41

prosze podac linka do tego wyroku nsa :) pozd
~asia

Napisano: 30 sie 2012, 11:59

Jola, jakbyś podała linka do tego wyroku NSA to by było super
~ja

Napisano: 30 sie 2012, 11:59

Jola, jakbyś podała linka do tego wyroku NSA to by było super
~ja

Napisano: 06 wrz 2012, 16:37

I SA/Wa 110/10 - Wyrok WSA w Warszawie z 2010-03-08
to jest sygnatura tego wyroku,
W mojej opinii nie ma podstaw do cofnięcia pomocy rodzinie zastępczej choć w starej ustawie było to lepiej doprecyzowane. Więc jak zawsze w naszym pięknym kraju prawnicy PCPR dwoją i i troją żeby oskubać rodziny zastępcze z tego co dostają i szarpnąć premie do podziału z pracownikami...
Na szczęście pozostają jeszcze Sądy które sprowadzają ich do parteru. Dziwi mnie tylko, że rodziny zastępcze po wygranej sprawie nie pozywają powiatów na podstawie art 417 KC bo mają do tego prawo, może po zapłaceniu paru odszkodowań zastanowili by się nad swoim postępowaniem.
Dzieci to nie przedmioty które wstawia się do warsztatu i odbiera po naprawie tylko osoby które podczas pobytu w szpitalu potrzebują dodatkowej opieki.
~Michał

Strona 2 z 2    [ Posty: 18 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x