UWAGA - Świadczenia rodzinne

Strona 13 z 16    [ Posty: 160 ]

Napisano: 23 mar 2014, 21:15

a czy moja przedmówczyni ma dziecko ???
jak tak to wspolczuje bo ma głupia matkę
a jesli nie masz jeszcze to nigdy nie rodź bo żal przekazywać potomstwu twoja głupote
wybacz chamstwo za chamstwo
~klaudia

Napisano: 23 mar 2014, 21:23

ma, ale \"tylko\" niewidome, co wg Ciebie nie jest chorobą, i nie zniżę się w obelgach do twego poziomu, bo ubliżyłabym sobie; wydusiłam to co chciałam usłyszeć - gdzie wsparcie rodzin? czy ci chorzy rodzice mają tylko po jednym dziecku???? każdy przypadek jest indywidualny i żadne skale tego nie zmienią
~!!!!

Napisano: 23 mar 2014, 21:37

Czyli wnioskując !!!! z twojego toku myślenia świadczenie należy się wszystkim tzn nawet tam gdzie dziecko normalnie chodzi do szkoły, przez 5 dni jest w internacie, chłopak lub dziewczyna mają po dwadzieścia kilka lat imprezują ze znajomymi równo.....itd
~jurek

Napisano: 23 mar 2014, 22:21

nie, KAŻDY PRZYPADEK JEST INDYWIDUALNY , ale z tym internatem to temat już był przerabiany, kiedyś wyliczyłam - dziecko przebywające w internacie jest ponad 180 dni w roku w domu nie licząc chorób i wyjazdów do lekarzy, wszystkiego najlepszego w szukaniu pracy dla tak dyspozycyjnego pracownika, miałam dziecko w internacie, dowoziłam je do szkoły, nie miałam świadczenia, byłam sama z dziećmi, wiem o czym piszę, myłam dosłownie kible, na czarno, bo nikt nie chciał mnie do legalnej pracy pomimo bogatego CV, bo wiadomo - niedyspozycyjna;
obecnie temat jest rozdmuchany przez WO, którzy \"cierpią\" z powodu wyłudzających świadczenia \"wnuczków\", wiem, że tysiące z nich jest pokrzywdzonych, ale to nie powód do wieszania psów na rodzicach dzieci niepełnosprawnych, nota bene - niepotrzebnie kilka lat temu niepotrzebnie obiecano im podwyżki do 1.200 zł
~!!!!

Napisano: 23 mar 2014, 22:28

niepotrzebnie to w ogóle te świadczenia wprowadzano i kropka. Kto kiedyś dostawał kasę za opiekę nad swoim bliskim niepełnosprawnym się pytam? A teraz? Teraz to pomału patologia się tworzy. Nagle wszyscy kochają strasznie swoje babcie, dziadków .
matki dzieci normalnie biorących udział w życiu społeczeństwa są nagradzane za odstawienie ich w poniedziałek na dworzec i odebranie w piątek z dworca.
~jurek

Napisano: 23 mar 2014, 22:34

oj nieładnie, to uważasz, że ktoś kto urodził się niepełnosprawny, tylko zasługuje na świadczenie, a co powiesz młodemu chłopakowi co uległ wypadku lub zachorował powiedzmy w wieku 30 lat albo schorowanemu, potrzebującemu opieki starszemu człowiekowi? Jak myślisz czy opieka nad takim niepełnosprawnym jest inna niż nad dzieckiem, może taka, że na dziecko patrzy się bardziej z czułością i żalem. I nie kłam, że to ten temat rozdmuchali WO, obrażasz wszystkich innych co znają problem i umieją choć trochę myśleć
~Kati

Napisano: 23 mar 2014, 22:38

w Polsce są bodajże 3 ośrodki dla dzieci z dysfunkcją wzroku, sorry na dworzec tych dzieci nikt nie odprowadza i z dworca nie odbiera....na długie weekendy szkoła dosłownie wywalała dzieciaki , aby (wynajmując pokoje wycieczkom) ratować budżet ośrodka; oczywiście wakacje, ferie, przerwy świąteczne, choroby - dzieciaki w domu, po drodze wyjazdy na kliniki, na terapie itp. itd....
~!!!!

Napisano: 23 mar 2014, 22:38

ktos na blogu napisał, cytuję:

\"Pomoc rządu dla nowych opiekunów dorosłych niepełnosprawnych, którzy pojawili się po 1 stycznia 2013 r. jest obecnie żadna !!! SZO (specjalny zasiłek opiekuńczy) jest bublem z nierealnymi kryteriami do spełnienia !!!!

Od stycznia 2013 r. mija już 15 miesięcy !!! od tego czasu przybyło na pewno sporo osób ze znacznym stopniem niepełnosprawności. Po prostu ludzie się starzeją, chorują, ulegają wypadkom itp !!!! Rząd nie ma dla opiekunów tych osób żadnej oferty !!! I tu by się należała pilna pomoc, a nie tylko tym co głośno krzyczą !!!!! \"
~eugen

Napisano: 23 mar 2014, 22:43

rozdmuchał sie temat matek
bo siedza i płaczą
a co z resztą osob ???
~roza

Napisano: 23 mar 2014, 22:45

do roboty i opiekunki nająć, ot co!
~ufff

Strona 13 z 16    [ Posty: 160 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]