Wniosek do sądu o przymusowe leczenie psychiatryczne - Wzory pism

Strona 5 z 8    [ Posty: 78 ]

Napisano: 03 lut 2010, 1:49

WITAM TU ZOSTAWIAM WZÓR WNIOSKU O LECZENIE PRZYMUSOWE JA I MOJA RODZINA JESTEŚMY W TRAKCIE ZAŁATWIANIA PRZYMUSOWEGO LECZENIA...

TUTAJ DO POBRANIA

https://bip.zetorzeszow.eu/sokrakow/fck_ ... czenie.doc
~Noname :)

Napisano: 15 lut 2010, 11:56

Prosze o przesłanie wzoru wniosku [email protected]
~Przemek

Napisano: 16 lut 2010, 23:51

MAM PYTANIE, JEŻELI JUZ SIĘ UDAŁO WYSŁAĆ BLISKIEGO NA TAKIE LECZENIE JAK DŁUGO ONO TRWA I JAK TA OSOBA TO PRZECHODZI I CZY WYNORMALNIEJE.

PISZĘ BO JESTEM TĄ SYTUACJĄ ZAŁAMANA MOJA MAMA PODEJRZEWAM MA SCHIZFRENIĘ PARANOIDALNĄ OBSESJE NA PUNKCIE PRZESLADOWAŃ , CAŁY CZAS KTOS NA NIĄ CZYCH ALBO JĄ PODTRUWA- DALEJ SIE TAK NIE DA ŻYĆ JUZ NIKT JEJ NIE ZOSTAŁ TYLKO JA - CÓRKA

;( PISZE WŁASNIE DO SĄDU SERCE MI SIĘ KRAJA ALE CHYBA NIE MA INNEGO WYJSCIA - MAMA URZĄDZA TAKIE JAZDY LUDZIO ZE GŁOWA BOLI WSZYSTKICH PODAJE DO PROKURATURY ALBO ZGŁASZA NA POLICJE.

UDAŁO MI SIĘ MAME ZACIĄGNĄĆ DO PSYCHIATRY DAŁ JEJ TABLETKI ALE WZIEŁA 1 I POWIEDZIAŁA ZE JUZ NIE BĘDZIE BRAŁA. (KOLEJNY RAZ)
CZUJE SIĘ JAK KAT ;(((
NIECH KTOS NAPISZE I MNIE POCIESZY ;( JAK TO U NIEGO WYGLĄDAŁO
~CÓRKA

Napisano: 29 mar 2010, 15:06

To nie tak - nie można tak na to patrzeć. Decyzja jest bardzo trudna ale bezsprzecznie w interesie samej chorej ... to właśnie postawa zwłoki i zaniechania jest tą, której powinny towarzyszyć rozterki moralne - nigdy na odwrót.
~torgiel

Napisano: 30 mar 2010, 14:33

pytanie do osób składających wniosek
Jak rozwiązaliście sprawe z zaświadczeniem od psychiatry waznym 14 dni od daty wystawienia, w którym to stwierdzone jest iż chora jest chora psychicznie? ja nie jestem w stanie tego załatwic bo w moim regionie jak na złość zaden psychiatra nie chodzi po wizytach domowych a po drugie moja matka nie pojdzie do psychiatry
~ciekawa

Napisano: 22 kwie 2010, 23:22

Mam żonę która ma takie problemy. Nie chce iść do lekarza, a sytuacja się pogarsza. Co miesiąc jest inna. Grudzień - załamana, Styczeń - nijaka, a w Marcu - chodziła i się uśmiechała co chwila. Teraz jeszcze doszły ataki agresji na mnie i dzieci. Składam wniosek do sądu ale nie wiedziałem że musi być zaświadczenie dołączone :(
~Chris

Napisano: 08 cze 2010, 10:05

Witam,

Od 5 lat obserwuje rodzinę w której mąż ma powazne problemy psychiatryczne, podejrzewamy shizofremię. W tym domu jest dwoje dzieci które niejednokrotnie musiały opuszczac w środku nocy dom. Żona jak i cała rodzina chciałaby coś zrobic ale kolejne podejmowane próby nie przyniosły rezultatu.
Mam pytanie czy o przymusowe leczenie w tym przypadku może wystąpić matka ewentualnie rodzeństwo, czy musi to byc wniosek od żony????
~IZA

Napisano: 08 lip 2010, 18:05

Bardzo proszę o przesłanie wzoru pisma da sądu rodzinnego o przymusowe leczenie. Bardzo proszę bo nie wiem jak mam go napisać a mama moja wymaga leczenia.
Pozdrawiam
[email protected]
~rysiek

Napisano: 21 wrz 2010, 9:54

Ponawiam pytanie koleżanki.. Sama jestem w takiej sytuacji.. Dodam, że nigdy nie była wzywana policja, jakoś zawsze łatwiej było wszystko znosić niż zadzwonić. Jakoś do dwóch lat jest nie do wytrzymania. Chwila spokoju, chłop do rany przyłóż, a za chwilę jazdy o to że za mało wody w czajniku ;/ Wyzwiska od ci.. je... i te podobne. Czy wniosek ma sens w takim przypadku?
~ktoś

Napisano: 21 wrz 2010, 9:55

Chodziło mi o koleżankę wyżej tzn IZĘ
~ktoś

Strona 5 z 8    [ Posty: 78 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x