Jestem wychowawcą w DD podlegającą pod KP - mam pytanie czy pracując w święto np. 25,12 należy Wam się wolne ( nadgodziny + dzień wolny). Ja wyczytałam w KP, że nawet kiedy święto wypada w dniu moim wolnym za ten dzień należy mi się dzień wolnego??!! Jak to jest w Waszych placówkach????
pracujesz na podstawie grafiku,więc Twoje godziny sa liczone tak:
ilość dni pracujących w miesiącu x 8 godzin-to daje ilość godzin do przepracowania w danym miesiącu.Więc za 25.12 nie nalezy Ci się żaden dzień wolny dodatkowy
Istnieje zapis w KP że jesli święto wypada w sobotę to należy się dzień wolny od pracy,ale to działa dla osób pracujących pon-pt,w twoim przypadku pensum godzin miesięcznych zmniejszy się o 8 godzin
No dobrze tak liczy się dla pracujących 40 h tyg. czyli 8 h dziennie, ja pracuje tyg. 34h. , czyli jeżeli dyżur wypada w święto to mam brać urlop, a przecież Pani pracująca w biurze w DD też podlega pod KP i tak jak święta wypadły w tym roku w czwartek i piątek to miała wolne i dodatkowo sobota i niedziela bo to są jej dni wolne, a ja miałam według grafiku przykładowo wolny pn. i wt. a resztę dni pracowałam - przecież święta są dniami ustawowo wolnymi. To jest dla mnie nie zrozumiałe????!!!!!! Tak samo ja jak i Pani w biurze podlegamy pod KP.
Witam
W mojej placówce problem ten rozwiązano w ten sposób, ze osobom, które pracują w dzień świąteczny obniża się tygodniowy wymiar czasu pracy. Podstawą prawną takiego działania jest kodeks pracy.
u nas dzien wolny za prace w swięto przysługuje tylko wychowawcom zatrudnionym z karty nauczyciela.
Jesli dla wychowawcy z KP wypada dzien pracy w święto to po prostu pracuje,moze wziąć urlop
Jeśli święto wypada w sobotę to czy pracuje w ten dzień czy nie to ma obniżony wymiar czasu pracy o 8 godzin w ciągu miesąca
Może te fragmenty KP coś pomogą.
„Czasem pracy jest czas, w którym pracownik pozostaje w dyspozycji pracodawcy w zakładzie pracy lub w innym miejscu wyznaczonym do wykonywania pracy”.
Przepis art. 130 § 2 Kodeksu pracy, zgodnie z którym - każde święto występujące w okresie rozliczeniowym i przypadające w innym dniu niż niedziela obniża wymiar czasu pracy o 8 godzin
„Czas pracy nie może przekraczać 8 godzin na dobę i przeciętnie 40 godzin w przeciętnie pięciodniowym tygodniu pracy w przyjętym okresie rozliczeniowym nieprzekraczającym 4 miesięcy, z zastrzeżeniem § 2 oraz art. 135-138, 143 i 144.”
Art. 150.
§ 1. Systemy i rozkłady czasu pracy oraz przyjęte okresy rozliczeniowe czasu pracy ustala się w układzie zbiorowym pracy lub w regulaminie pracy albo w obwieszczeniu, jeżeli pracodawca nie jest objęty układem zbiorowym pracy lub nie jest obowiązany do ustalenia regulaminu pracy, z zastrzeżeniem § 2 i 3 oraz art. 139 § 3 i 4.
§ 2. Pracodawca, u którego nie działa zakładowa organizacja związkowa, a także pracodawca, u którego zakładowa organizacja związkowa nie wyraża zgody na ustalenie lub zmianę systemów i rozkładów czasu pracy oraz okresów rozliczeniowych czasu pracy, może stosować okresy rozliczeniowe czasu pracy określone w art. 129 § 2 i w art. 135 § 2 i 3 - po uprzednim zawiadomieniu właściwego inspektora pracy.
§ 3. Zastosowanie do pracownika systemów czasu pracy, o których mowa w art. 143 i 144, następuje na podstawie umowy o pracę.
Dni ustawowo wolne od pracy w 2009 r.
• 1 stycznia – Nowy Rok - 1 stycznia (czwartek)
• pierwszy dzień Wielkiej Nocy - 12 kwietnia (niedziela)
• drugi dzień Wielkiej Nocy - 13 kwietnia (poniedziałek)
• 1 maja – Święto Państwowe - 1 maja (piątek)
• 3 maja – Święto Narodowe Trzeciego Maja - 3 maja (niedziela)
• pierwszy dzień Zielonych Świątek - 31 maja (niedziela)
• dzień Bożego Ciała - 11 czerwca (czwartek)
• 15 sierpnia – Wniebowzięcie Najświętszej Maryi Panny - 15 sierpnia (sobota)
• 1 listopada – Wszystkich Świętych - 1 listopada (niedziela)
• 11 listopada – Narodowe Święto Niepodległości - 11 listopada (środa)
• 25 grudnia – pierwszy dzień Bożego Narodzenia - 25 grudnia (piątek)
• 26 grudnia – drugi dzień Bożego Narodzenia - 26 grudnia (sobota)
Pozdrawiam