WOTUM NIEUFNOŚCI dla rządu PO - HYdE PaRK

Strona 27 z 32    [ Posty: 320 ]

Napisano: 21 lut 2013, 14:45

i tu nie chodzi o to co mi wmawiasz (\"słowotok wokół najważniejszej osoby - ja dzibar! \") - tylko o czyste intencje - ale każdy sądzi po sobie - dlaczego mnie to ~~oko nie dziwi?
Dzidka
dzibar
Specjalista
Od: 06 sie 2006, 18:41
Zajmuję się:
Strona WWW: http://vp.pl

Napisano: 21 lut 2013, 14:46

a ja uważam, ze jest ( kwestia wiary, intencji i wiedzy oraz priorytetów) - Polacy nie gesi...........................
Dzidka
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:

Napisano: 21 lut 2013, 14:53

a \"dzibar\" to to jak nie nick incognito

i po raz kolejny przytoczę oszałamiające sukcesy dwuletnich pisurządów:

\"ze strony pis- najkrótsza recenzja rządu pisuludków z ich strony

\" Rząd (2005-2007)

Po zwycięstwie Prawa i Sprawiedliwości w wyborach parlamentarnych 27.09.2005 r. prezes partii Jarosław Kaczyński wyznaczył na premiera Kazimierza Marcinkiewicza, który 19.10.2005 r. został desygnowany na tę funkcję przez ówczesnego prezydenta Aleksandra Kwaśniewskiego, a 31.10.2005 r. zaprzysiężony na Prezesa Rady Ministrów wraz z nowopowołanym rządem. 10.11.2005 r. gabinet Kazimierza Marcinkiewicza otrzymał od Sejmu wotum zaufania. Treść expose Kazimierza Marcinkiewicza

Na początku był to rząd mniejszościowy. Jednak po podpisaniu 27.04.2006 r. przez Prawo i Sprawiedliwość, Samoobronę oraz Narodowe Koło Parlamentarne, a następnie 5.05.2006 r. przez Ligę Polskich Rodzin umowy koalicyjnej utworzona została większościowa koalicja rządowa. Treść umowy koalicyjnej

10.07.2006 r. Kazimierz Marcinkiewicz podał się do dymisji. Tego samego dnia Prezydent RP Lech Kaczyński desygnował na premiera Jarosława Kaczyńskiego, który wraz ze swoim gabinetem został zaprzysiężony 14.07.2006 r. Nowy premier otrzymał wotum zaufania od Sejmu 19.07.2006 r. Treść expose Jarosława Kaczyńskiego

21.09.2006 r. Jarosław Kaczyński po spotkaniu z komitetem politycznym zwrócił się do prezydenta o odwołanie Andrzeja Leppera ze stanowiska wicepremiera i Ministra Rolnictwa. Następnego dnia Lech Kaczyński odwołał Leppera z rządu.

16.10.2006 r. prezes Prawa i Sprawiedliwości oraz liderzy Ligi Polskich Rodzin i Samoobrony podpisali nowa umowę koalicyjną Treść umowy koalicyjnej

11.08.2007 r. Rada Polityczna Prawa i Sprawiedliwości wyraziła zgodę na podjęcie działań zmierzających do przedterminowych wyborów. 13.08.2007 r. Prezydent Lech Kaczyński na wniosek Prezesa Rady Ministrów odwołał z rządu ministów rekomendowanych przed Ligę Polskich Rodzin oraz Samoobronę.

5.11.2007 r. po wyborach parlamentarnych Jarosław Kaczyński podał rząd do dymisji. Została ona przyjęta. Gabinet Jarosława Kaczyńskiego pełnił swoje obowiązki do 16.11.2007 r. - do momentu zaprzysiężenia nowego rządu.\"

OSZAŁAMIAJĄCE TO BYŁY DZIAŁANIA RZĄDU - TAKI PISUSTANDARD PISUTUBY

no niech dzibar udowodni że takie pisuludki z takimi pisuosiągnięciami mogą rządzić 38 milionowym NARODEM .

TO TERAZ MASZ OKAZJĘ UDOWODNIĆ - ZRÓB TO!!!!\"\"

i powtórzę

TO TERAZ MASZ OKAZJĘ UDOWODNIĆ - ZRÓB TO!!!
~podobno ...

Napisano: 21 lut 2013, 14:57

no właśnie - ty uażasz i to ma być jedynie słuszne?
PO nie utrymało wg ciebie standardów PIS? i bardzo dobrze!!

uważasz że jesteś wiarygodna i prawdomówna? to odpowiedz w końcu - ustosunkuj się do \"osiągnięć\" PIS

~oko

Napisano: 21 lut 2013, 15:26

ja się \"stosunkować\" na forum nie mam zamiaru i nie zamierzam być suflerem PiSu - ta partia mówi sama za siebie i potrafi przedstawiać sama konkretne argumenty przemawiające za nią, które daja jej szansę na wybór tego co proponuje - dla mnie jakpo wyborcy wazne jest to abym miała mozliwośc zabezpieczenia bezpieczeństwa socjalnego, ekonomicznego, zawodowego, zdrowotnego itd., mozliwosci normalnej pracy bez kumoterstwa i nepotyzmu oraz normalnego rozwoju mojej rodziny, moich dzieci - zgodnie z wlożonym wysiłkiem, zaangażowaniem, wykorzystaniem wiedzy - a teraz tego nie mam

Odnosząc się do rządów PiSu mogę odpowiedzieć krotko co mnie w czasie ich rządów spotkało pozytywnego i dlaczego wierzę w ich dobre intencje:
po pierwsze
- nigdy nie odmówiono mi pomocy, kiedy o nia prosiłam ( i mam na to dowody w postaci świadków i dokumentów), problemy były rozwiązywane zgodnie z prawem wg kolejności zgłoszeń, a nie w zaleznosci od sily jak to jest za rządów PO - na to też mam dowody,
ponadto sprawą pomocy społecznej zajmował się sam Prezydent Lech Kaczyński, ktory do Częstochowy wyslał swojego przedstawiciela) i wg kolejnosci zgłoszeń miał się zająć Obywatelskim Projektem Ustawy o Zawodzie Pracownika Socjalnego.
Problem pomocy społecznej był cały czas dyskutowany i rozważany jako bardzo ważny ( i na najwyższym szczeblu
- na Konferencje Pracowników Socjalnych przyjechała Rada Pomocy Społecznej, przedstawiciel Presydenta Lecha Kaczyńskiego - osobiscie odebrał ode mnie niedokończony jecszcze projekt) - to sa fakty, ktore mówią za siebie
i to sa konkretne argumenty, ktore mówią o rzetelnym podejsciu do trudnych kwestii społecznych i metod ich rozwiązywania zgodnie z prawem, a nie na zasadzie kto glośniej krzyczy i ma większą sile przebicia.
TO wlasnie - glownie przemawia za tym, że ja osobiście nie boje sie rządow PiSu bo wiem co wiem i nie boje się o to walczyć, aby solidarnośc spoleczna stała się faktem
Dzidka
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:

Napisano: 21 lut 2013, 15:33

i jeszcze jedno - dopóki żył Lech Kaczyński, a premierem był Jaroslaw Kaczyński był w sejmie projekt ustawy o zawodzie pracownika socjalnego w bardzo zaawansowanej formie, z chwila kiedy zmarł L. Kaczyński, a mnie zwolniono z pracy, zaniechano rownież prac nad ustawą w rządzie - to też sa fakty
Dzidka
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:

Napisano: 21 lut 2013, 15:46

a ja jestem od 4 lat nękana przez rożne instytucje
( o tym szerzej jeszcze będzie w poście zwolniona z pracy
- w odpowiednim czasie )
WOTUM NIEUFNOŚCI dla rządu PO - nie jest przypadkiem i nieprzemyślanym widzi misię - uwazam, ze 5 lat tolerancji i szansy na udowodnienie PO, że na nia zasługuja - spowodowało nieobliczalne straty ( mozna to ujać tak, że demokracja wymaga poświęcenia, ale kiedy w grę wchodzi tak jawna przemoc i wręcz ludobójstwo - to uwazam, że miara się przebrała i tu nie ma się nad czym zastanawiać) taka jest moja opinia na podstawie bardzo konkretnych faktów, ktorych świadkami jest bardzo dużo osób i to nie podlega dyskusji dla tych osób, ktore brały czynny udzial w Konferencjiach w Częstochowie, czy były w Komitecie Obywatelskim naszej ustawy, czy też przyjeżdźały na zebrania robocze w sprawie projektu, to wszystko widoczne było w czasie wystapień w kolejnych latach w Czestochowie - tak więc wszyscy, ktorzy uczciwie potrafią spojrzeć na to co się obecnie dzieje w pomocy społecznej i jaką szansę zaprzepaszczono, a co mozna jeszcze zyskac - chyba nie ma wątpliwości nikt kto realnie potrafi spojrzeć perspektywicznie, ze taki stan maligny nie moze tak dalej trwać
Dzidka
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:

Napisano: 21 lut 2013, 15:54

nie jestem upoważniona do rozliczania kogokolwiek za zaniechanie - ale jest to fakt, ktory każdy w swoim sumieniu powinien rozważyć przy glosowaniu nad wotum nieufności dla rządu PO - to jest moja opinia i tylko moja, która potrafię udowodnić i jestem przekonana, ze dalsze rządy PO to by było już świadome ludobójstwo w myśl Konwencji z 1948r. bo do tej pory często powoływałam się na ten dokument ale teraz wręcz oskarżam rząd PO o bezczynnosc i bezradnosc w obliczu bardzo powaźnych kwestii społecznych, ktore wymagaja natychmiastowych działań aby nie dopuścic do katastrofy naszego kraju
Dzidka
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:

Napisano: 21 lut 2013, 15:56

i nie boje się użyć tego słowa: LUDOBÓJSTWA!
Dzidka
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:

Napisano: 21 lut 2013, 16:09

z tego wynika, że byłaś ulubiennicą pisu a jesteś osobiście szykanowana przez peło i to peło robi wszystko przeciwko dzibar , a co do ustawy o zawodzie to kaczory także nic ale to kompletnie nic nie zrobiły jak były u władzy - sprawdź sobie w pracach sejmu - zero informacji na temat tego projektu - ktoś wziął i wsadził do szuflady jak i wiele innych projektów co to ludzie im wciskają

i jeszcze jedno dzibar
nie masz jak zwykle żadnych argumentów merytorycznych poza tym że tobie za pisu było dobrze (cokolwiek o może znaczyć) a za peło jest ci źle (cokolwiek to może znaczyć)
koniec moich wpisów - nie ma o czym z tobą pisać
~podobno ... do dzibar

Strona 27 z 32    [ Posty: 320 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x