WYKSZTAŁCENIE DYREKTORA/KIEROWNIKA - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze

Strona 2 z 2    [ Posty: 17 ]

Napisano: 31 mar 2011, 0:03

teraz to ja jestem Pan Dyrektor, pieknie się wysławiam, czesto opisuję jak to moja jednostka ( powiatowa zresztą) opiekuje sie ludźmi , starszymi, chorymi, niepełnosprawnymi. Jak to jesteśmy potrzebni tym \"poszkodowanym\" przez los ludziom. I jak bardzo potrzeba zrozumienia w społeczeństwie, jak trzeba przełamywac steroetypy, integrować, wspierać, ble, ble, ble ... i jakoś idzie, co prawda kasa nie ta co w tuczarni, ale da sie jakoś wyżyć( szczególnie jak sa jakieś remonty inwestycje), wykonawcy to tez ludzi, często mnie wspierają. Ostatnio dośc ciężko bo standaryzacje zakończyłem i czar inwestycji prysnął. Ale jak tylko zrobi się ciężka atmosfera wokół dps-ów ( coś tak czuje) to znów się przebranżowie, teraz juz moge śmiało pełnić jakąś odpowiedzialną funkcje w samorzadzie lub finansach, przeciez nabyłem duże go doświadczenia w tych jednostach. Bo przecież wszedzie sa świnie, a z nimi mam największe doświadczenie !!!
~Antek

Napisano: 31 mar 2011, 10:19

Dobre Antek, dobre! A jakie życiowe. Ubawiłam się:)
~dd

Napisano: 31 mar 2011, 10:44

Przepisy sobie, życie sobie, a \"świnie\" jak wiadomo wszystkim są wszędzie.
Ważne, że jesteś dyr. i możesz zatrudniać żonę, męża, ciotkę itd. i w razie gdyby coś.....masz a jakże poparcie dla swoich jakże\" wielkich staraą dla dpsu.
Szkoda, że nasze prawo nie zabrania zatrudniania w takich miejscach spowinowaconych.
~franek

Napisano: 05 kwie 2011, 19:19

tragedia..juz świniom należało współczuć więc aż starch pomyśleć o tych biednych ludziach, których umieścili w tym dpsie...swoja droga jakie to uczucie kiedy pracownicy są lepiej wykształceni? a przynajmniej w odpowiednim kierunku...... no ale trudno spodziewać sie zarzenowania .......a Ty widzisz i nie grzmisz !!!
~kier

Napisano: 07 kwie 2011, 23:30

no tylko bez takich, czy wykształcony znaczy \'mądry\", oczywiście mądry to pojęcie ogólne, mógłbym w to miejsce przytoczyć wiele cech które winien miec kierownik takiej instytucji, ale pytanie czy ktos kto ma \"wykształcenie\" daje gwarancje tych cech - odp. NIE !!!! A tak na serio to mam trzy kierunki i pełne kompetencje plus wieloletnie doświadczenie ( własciwe co do wykonywanej profesji) i co z tego, skoro zarabiam tyle ile rzeczony zootechnik ???
~Antek

Napisano: 24 maja 2011, 20:32

ANTEK DOBRY TEKST:):):) POZDRAWIAM.
~KASIA

Napisano: 25 maja 2011, 15:48

A ja czekam na konkurs na dyrektora dps- mam wykształcenie, specjalizację i obecnie jeszcze robie podyplomówkę - geronbtologię i co najważniejsze lubię ludzi starych!!!!!!
~xx

Strona 2 z 2    [ Posty: 17 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x