wzor podania do opieki spolecznej - Wzory pism

Strona 7 z 8    [ Posty: 79 ]

Napisano: 10 lut 2011, 21:49

podanie do osrodka pomocy społecznej dla kogos kto jest chory.nie wiem jak napisać,bo mam to na jutro do szkoły,pomóżcie mi.!
~Aga

Napisano: 18 kwie 2011, 0:51

chciałabym sie dowiedziec czy mi przysługuje pomoc.poniewaz mam 15sta miesiecznego synka,naerzeczony we wiezieniu za jazde po pijaku na pół roku ja na kuroniowce mam kredyty w wysokosci kuroniowki wiec na zycie nie zostaje nic mieszkam u tesciow osobne kuchnie lazienka i pokoje ogolnie osobne wejscia,czy przysługuj mi jaka kolwiek pomoc zostałam bez grosza a raty musze płacic.prosze o odpowiedz
~nati

Napisano: 17 maja 2011, 18:33

chce sie dowiedziec czy przysluguje mi pomoc z gops. aktualnie jestesmy z mezem bezrobotni-oboje zarejestrowani w pup bez prawa do zasilku, mamy 5letniego syna, mieszkamy u moich rodzicow. ja z synem jestesmy zameldowani w innym miescie, a maz u swoich rodzicow ale w tej samej miejscowosci w ktorej mieszkamy. czy sprawa meldunku bedzie jakims problemem dla pracownika socjalnego? czy maz moze sie zwrocic do gops-u chocby po zasilek rodzinny? jakie dokumenty musimy przedstawic gops? prosze o szybka odp. gdyz koncza nam sie powli oszczednosci a nigdy wczesniej nam nic sie nie \"nalezalo\" z gops. z gory dziekuje za info.
~arla

Napisano: 07 cze 2011, 15:14

dzień dobry mam takie pytanie, nie wiem o jakie zasiłki mogę się starać z MOPS-u ma pół roczne dziecko, z MOPS-u dostaje zasiłek rodzinny w kwocie 68 złotych miesięcznie, mieszkam z narzeczonym i dzieckiem u jego rodziców, obydwoje jesteśmy bezrobotni bez prawa do zasiłku (ja od 20 maja, narzeczony od lutego nie może znaleźć żadnej pracy, nie ma dla niego żadnych ofert pracy jako budowlaniec) i nie przysługuje mi zasiłek dla bezrobotnych gdyż w pracy którą miałam przed zajściem w ciąże miałam zbyt niską podstawę do wyliczenia zasiłku, z dniem porodu zakład pracy rozwiązał ze mną umowę o pracę, do 15 maja byłam na urlopie macierzyńskim, na dzień dzisiejszy jesteśmy na utrzymaniu moich przyszłych teściów, oni obydwoje są na emeryturze matka mojego narzeczonego ma ok 900 złotych emerytury z czego ponad połowa idzie na spłaty kredytów a druga część na opłaty za mieszkanie, mieszkamy w mieszkaniu socjalnym bez prawa do własności, chciałabym się dowiedzieć jakie dokumenty muszę przedstawić w MOPS-ie aby starać się o pomoc w postaci jedzenia i czy jest możliwość starania się o jednorazową pomoc finansową na zakup szczepienia dla dziecka, 19 czerwca mamy iść na 3 szczepienie przeciwko rotawirusowi poprzednie 2 szczepionki zakupiłam z becikowego które dostałam z MOPS-u ale teraz nie mam pieniędzy żeby wykupić ta 3 dawkę szczepienia, czy mogę w ogóle starać się o pomoc na to szczepienie?? bo jest ono dodatkowe kosztuje 280 złotych proszę o pomoc to dla mnie ważne dziękuje za wszystkie odpowiedzi proszę o odpowiedzi tutaj lub jeśli to jest możliwe na mój adres mailowy monia2211@o2.pl
~joanna

Napisano: 07 cze 2011, 23:04

żywność unijną
~kasia

Napisano: 14 lut 2012, 14:32

jestem matka samotnie wychowujaca dwoje dzieci w wieku 17 i 16 lat ,ojciec dzieci przebywa obecnie w zakladzie karnym ,jestem osoba niepelnosprawna i pracuje w zakladzie pracy chronionej dodatkowym dochodem sa alimenty zapytuje czy nalezy mi sie jaka kolwiek pomoc z tytulu samotnej matki i czy to prawda ze sa swiadczenia na dzieci ktore mozna uzyskac gdy ojciec dzieci jest w zakladzie karnym >??
~grazyna

Napisano: 15 lut 2012, 16:13

alimenty od ojca dzieci
~ops

Napisano: 22 mar 2012, 13:34

mam pytanko jak dostałam zasiłek okresowy i np.odebrałam 15 lutego czy mogę w twm samym miesiącu pisać dalej o pomoc proszę o krótką odpowiedż
~anka

Napisano: 02 cze 2012, 12:45

czy pr. socjalny może przeszukiwać szafy.
~adam

Napisano: 30 lis 2012, 13:32

o pomoc na opał
~jadwiga

Strona 7 z 8    [ Posty: 79 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem