dzień dobry mam takie pytanie, nie wiem o jakie zasiłki mogę się starać z MOPS-u ma pół roczne dziecko, z MOPS-u dostaje zasiłek rodzinny w kwocie 68 złotych miesięcznie, mieszkam z narzeczonym i dzieckiem u jego rodziców, obydwoje jesteśmy bezrobotni bez prawa do zasiłku (ja od 20 maja, narzeczony od lutego nie może znaleźć żadnej pracy, nie ma dla niego żadnych ofert pracy jako budowlaniec) i nie przysługuje mi zasiłek dla bezrobotnych gdyż w pracy którą miałam przed zajściem w ciąże miałam zbyt niską podstawę do wyliczenia zasiłku, z dniem porodu zakład pracy rozwiązał ze mną umowę o pracę, do 15 maja byłam na urlopie macierzyńskim, na dzień dzisiejszy jesteśmy na utrzymaniu moich przyszłych teściów, oni obydwoje są na emeryturze matka mojego narzeczonego ma ok 900 złotych emerytury z czego ponad połowa idzie na spłaty kredytów a druga część na opłaty za mieszkanie, mieszkamy w mieszkaniu socjalnym bez prawa do własności, chciałabym się dowiedzieć jakie dokumenty muszę przedstawić w MOPS-ie aby starać się o pomoc w postaci jedzenia i czy jest możliwość starania się o jednorazową pomoc finansową na zakup szczepienia dla dziecka, 19 czerwca mamy iść na 3 szczepienie przeciwko rotawirusowi poprzednie 2 szczepionki zakupiłam z becikowego które dostałam z MOPS-u ale teraz nie mam pieniędzy żeby wykupić ta 3 dawkę szczepienia, czy mogę w ogóle starać się o pomoc na to szczepienie?? bo jest ono dodatkowe kosztuje 280 złotych proszę o pomoc to dla mnie ważne dziękuje za wszystkie odpowiedzi proszę o odpowiedzi tutaj lub jeśli to jest możliwe na mój adres mailowy
monia2211@o2.pl