ŻĄDANIA PRACOWNIKÓW SOCJALNYCH - propozycje - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 13 z 19    [ Posty: 189 ]

Napisano: 05 sty 2015, 15:58

Z "żądań", wszystko jak zwykle kończy się wzajemnymi wyzwiskami i złośliwymi uwagami. Ja również jestem po Policealnym Studium na stanowisku kierowniczym, ale nie dziwię się, że mogę być kierownikiem ponieważ takie prawo daje mi art. 122 ustawy o pomocy społecznej. Brak ukończonych studiów wyższych uzupełniam czytając ustawy, ich nowelizacje oraz literaturę fachową. Pozdrawiam. Moi pracownicy dodatki otrzymują.
Ika 2

Napisano: 05 sty 2015, 19:16

Ja tez jestem po Policealnym Studium Pracowników Socjalnych, ale z tą różnicą, że w międzyczasie ukończyłam 5-letnie studia magisterskie i specjalizację z pomocy społecznej. Kosztowało mnie to wiele nerwów, pracy i nieprzespanych nocy. Mam też kierownika po Policealnej szkole , który zapewne tak jak w/w dużo czyta i nic więcej. Kierownik od czasu mojego ukończenia studiów i specjalizacji nie zauważa kompetencji ,innego podejścia do problemów klienta ...( bo jak może zauważać skoro sam niewiele wie o pracy socjalnej , pracy w terenie, pracy pracownika socjalnego itp.)W okresie kiedy sam pracował na stanowisku prac. socjalnego wiele się zmieniło, - ale tylko dla tych, którzy ten zawód wykonują na bieżąco. _ Nie ma u nas oceny pracy pracowników socjalnych, bo tego mój kierownik nie umie przeprowadzić- pewnie uważa, że tego nie da się zrobić ( tego nie uczyli nas w Policealnej Szkole, a zapewne w książkach , które czyta nie wyczytał).
Jestem za przeprowadzaniem konkursów na kierowników OPS i za ustawą o zawodzie pracownika socjalnego.
zzzz

Napisano: 05 sty 2015, 19:30

Dodam jeszcze, że od czasu ukończenia nauki minęło wiele lat. Pomimo, że w międzyczasie zostałam awansowana na starszego specjalistę pracy socjalnej moje uposażenie nie uległo żadnej podwyżce- Mam takie same pobory jak pracownicy po Policealnej szkole bez żadnej specjalizacji- dostajemy zawsze taką samą kwotę podwyżki
zzzz

Napisano: 05 sty 2015, 21:45

zzzz pisze:Dodam jeszcze, że od czasu ukończenia nauki minęło wiele lat. Pomimo, że w międzyczasie zostałam awansowana na starszego specjalistę pracy socjalnej moje uposażenie nie uległo żadnej podwyżce- Mam takie same pobory jak pracownicy po Policealnej szkole bez żadnej specjalizacji- dostajemy zawsze taką samą kwotę podwyżki
To właśnie w końcu powinno się zmienić! Mam serdecznie dość ciągłego balansowania na granicy najniższej krajowej bo podstawy nawet nie mam 1750,00 zł brutto. Czy to nie jest absurd? Jestem ciekaw co odpowie Pani Premier na list otwarty Federacji ...
Rodrick_86
Stażysta
Od: 05 cze 2014, 17:00
Zajmuję się:

Napisano: 06 sty 2015, 23:46

A lekarze protestują. Nawet zapowiadają strajk. A pracownicy socjalni????
annka

Napisano: 07 sty 2015, 14:11

Ale lekarze mają solidny oręż do walki. Ratują życie. Socjalni tego nie mają. Rozdają zasiłki bez których większość dało by sobie radę.
Ares

Napisano: 07 sty 2015, 16:23

Widac jakie masz nikle rozeznanie w tym czym zajmuje sie pomoc spoleczna. Brak uslug opiekunczych, obiadkow dla dzieci, wegla i pieniedzy na leki, olanie niebieskich kart skutecznie naraziloby zdrowie i zycie... Narzedzie szantazu jest. Tylko ze u nas wbrew Twoim paszkwilom pracuja ludzie ktorzy nigdy swiadomie i z premedytacja nie narazaliby swoich podopiecznych. Pomimo ze nikt z nas zadnych przysiag nie skladal...
Minerwa

Napisano: 07 sty 2015, 16:35

Albo jesteś wolontariuszem żywiącym się powołaniem albo pracownikiem którym musi zarabiać by godnie żyć.
Lekarze na tydzień zostawili pacjentów bez pomocy.
Ares

Napisano: 09 sty 2015, 9:46

Bezpieczeństwo

Do groźnej awantury doszło w domu w Laskach, podczas wizyty pracownika socjalnego. Mężczyzna wdał się w kłótnię z pracowniczką ośrodka pomocy społecznej która przyszła odwiedzić podopieczną. Zaatakował obie panie młotkiem, a potem próbował podpalić dom.

https://tvnwarszawa.tvn24.pl/informacje, ... 54526.html
praca socjalna

Napisano: 09 sty 2015, 20:10

annka pisze:A lekarze protestują. Nawet zapowiadają strajk. A pracownicy socjalni????
Mozemy zorganizowac, jestem za
Asia Joanna

Strona 13 z 19    [ Posty: 189 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x