ŻĄDANIA PRACOWNIKÓW SOCJALNYCH - propozycje - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 16 z 19    [ Posty: 189 ]

Napisano: 22 sty 2015, 16:59

zisis1 pisze:
Litka pisze:Drodzy moi , macie przecież możliwość dorobienia jako asystenci . Dlaczego z tego nie korzystacie i swoje talenty zakopujecie jak te talary przysłowiowe ;)

Pracownik socjalny nie może pełnić funkcji asystenta rodziny w gminie, w której pracuje. A dojazdy do innej gminy oraz praca na tamtejszym terenie za pieniądze oferowane asystentowi - nie kalkuluje się.
Cała masa asystentów pochodzi z innych gmin, dodatkowo musi znosić wasze wieczne nie zadowolenie . Dodatkowo , większości pokończyliście kursy za UE pieniądze, które były oferowane na początku kiedy asystentura była wprowadzana W jakim celu ? Były bardzo atrakcyjne i pochłonęły mnóstwo pieniędzy , dla osób które obecnie chce podjąć prace asystenta i obecnie pracuje co macie w zamian ? Być świetnym EKSPERTEK za biurka , to wybaczcie każdy ..... potrafi . :D
Eryka

Napisano: 22 sty 2015, 18:29

Załóżcie nowy temat pracownik socjalny - asystent i tam sobie kulturalnie dyskutujcie.
W tym temacie te wypowiedzi nie są na temat.
Dlaczego mimo wykształcenia, które tak często podkreślacie nie potraficie trzymać się tematu?
Gość

Napisano: 22 sty 2015, 18:54

Właśnie trzymajcie się temtu. Piszemy tu o żądaniach pracowników socjalnych a nie asystentów rodziny.

Więc ja proponuję aby to asystenci wzięli na siebie teren, a pracownicy socjalni zajmowali się decyzjami i inną papierkową robotą. W końcu wykształcenie asystentów i tak jest zbyt niskie zeby wypełnić jakikolwiek druk. Aha, no i jak do tej pory w wielu gminach się działo, niech to asystenci jeżdżą robić wywiady środowiskowe za socjalnych. No i nie okłamuj my się, ustawę to sobie można wsadzić, bo w wielku gminach ps albo ludzie od świadczeń socjalnych pracują równiez jako asystenci.
Kość

Napisano: 22 sty 2015, 19:54

i tak to kość trzyma siem temata :lol:
no kuźwa

Napisano: 22 sty 2015, 19:55

Kość pisze:Właśnie trzymajcie się temtu. Piszemy tu o żądaniach pracowników socjalnych a nie asystentów rodziny.

Więc ja proponuję aby to asystenci wzięli na siebie teren, a pracownicy socjalni zajmowali się decyzjami i inną papierkową robotą. W końcu wykształcenie asystentów i tak jest zbyt niskie zeby wypełnić jakikolwiek druk. Aha, no i jak do tej pory w wielu gminach się działo, niech to asystenci jeżdżą robić wywiady środowiskowe za socjalnych. No i nie okłamuj my się, ustawę to sobie można wsadzić, bo w wielku gminach ps albo ludzie od świadczeń socjalnych pracują równiez jako asystenci.

Typowy ograniczony język , . ;)
gnat

Napisano: 22 sty 2015, 20:12

Luzik człowieki (pracownicy socjalni i asystenci) ;) Morzemy siem obrarzaci nazwaiem, mrzemy se gadaci, rze jedmi som gópsi od drógich, morzemy siem ponirzać, ale to i tak nie zmieni faktu, rze nic siem nie zmieni. Gura ma gdzieś czy Wy jesteście bezpieczni w pracy, a już tym bardziej czy my jesteśmy bezpieczni.
Asystenci sa na samym dole drabiny dziobania i przykro mi o tym pisać, ale w wielu przypadkach (nie mówię wcale, że wszedzie) pracownicy socjalni nie służą nam, asystentom, pomocą, a wręcz degradują.
To co porzednio napisałam to jest prawda, to są moje obserwacje. Tak jest u mnie niestety.
Ja osobiście nie wierzę, że uda Wam się coś wywalczyć, a choćby nawet to w wiejskich opsach i tak jest samowolka a przepisami można sobie pupę podetrzeć. Ale powodzenia Wam życze z całego serducha. Bo jeśli coś u Was się zmieni to i może nam to zrobi różnicę ;)
Kość

Napisano: 23 sty 2015, 11:33

Żądać należy, ale w sposób zorganizowany- przez organizację związkową, bo tylko z taką rozmawia minister i premier. Jeśli zmiany w pomocy mają coś wnieść sensownego , to czasu zanim pracownik socjalny (i asystent) nie będzie niezależny od lokalnej (gminnej) władzy nic się nie poprawi. Tak musimy tańczyć jak nami wójtowie, burmistrzowie i kierownicy grają. Chcąc utrzymać pracę pracownicy pracują i podejmują odpowiednie dla władz decyzję. Baaardzo rzadko spotykam się z tym, ze moją decyzję zmienia przełożony w drodze decyzji administracyjnej. Najczęściej telefon z sugestiami jaka pomoc ma być udzielona.
Przenieść zatrudnianie wypłaty pracowników socjalnych pod powiat i już będzie inaczej. Gmina miała by zapewnić lokal, transport i środki na świadczenia.
zisis1

Napisano: 23 sty 2015, 18:46

Niepotrzebne są w wywiadach propozycje prac. socjalnego bo to nie są to dosłownie jego propozycje.
Gość

Napisano: 26 sty 2015, 18:16

I co z ta ustawa o zawodzie pr socjalnego?
Asia Joanna

Napisano: 30 sty 2015, 0:58

Postulaty Polskiej Sieci na rzecz Godnej Pieniężnej Pomocy Społecznej

Postulaty, które powstały w Polsce w ramach działania Europejskiej Sieci na rzecz Dochodu Minimalnego (EMIN)

https://wpis.irss.pl/postulaty-polskiej- ... polecznej/
Andrzej

Strona 16 z 19    [ Posty: 189 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x