zamkniecie nk na wniosek ? - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 3 z 3    [ Posty: 23 ]

Napisano: 07 lis 2013, 21:51

~kto -
to forum ..przekręcane wyrazy, poprzestawiany szyk ..- to tu nagminne zjawisko,szkoda czasu na tłumaczenie.
Istotne jest to, że ! - reasumujmy : jesteś kompetentną , opanowaną, zrównoważoną emocjonalnie osobą - bez \"naleciałości \" religijnych- dzięki temu możesz być neutralną, obiektywną , bezstronną w postępowaniu z ludźmi osobą.
Ja dodam od siebie.. - i bardzo skromną kobietą.

P.S Ja jednak jestem pod wrażeniem ,drugiej części Twojego postu- poważnie .
\".. nie jesteśmy po prostu dość podobni do zwierząt . Jesteśmy zwierzętami . I nie zależnie od tego, jak wiele nas różni od innych gatunków ..porównania z nimi odgrywać będą zasadniczą rolę..w kształtowaniu naszego poglądu na nas samych...( Człowiek zwierzę społeczne) - autora znasz. Więc ..? mnie to nie obraża - odniesienie trafne -do obecnego kryzysu człowieka...brawo za świadomość wyboru - (jestem o tym przekonana ) i trafne porównanie .

P.S . \"Bestia wraca do łask \"... o teorii agresji - możemy porozmawiać ?

Bartek -
Masz dużo racji , nie mam teraz za wiele czasu ...ale ?
Po zakończeniu NK, zamknięciu procedury - nie można , nie powinno, nie wolno tak naprawdę monitorować / nękać rodziny . Chyba, że rodzina wyrazi na to zgodę!- ale to i tak w ramach współpracy z ops. Nie ma mowy o \" wiecznych kontrolach \". Ciekawy temat zacząłeś , dużo wątków poruszyłeś i wątpliwości zarazem , o których warto rozmawiać
przypisywanie zachowań przemocy sprawcom- a prokurator umarza? ..bardzo fajny temat...
Jeden z ciekawszych postów !

~emilka

Napisano: 07 lis 2013, 21:54

Bartek, obiema rękami podpisuję się pod tym, co napisałeś wyżej.
Masz rację. Zapisy w ustawie i rozporządzeniu są tak niedoskonałe, że jeden absurd depcze po piętach drugiemu.
Ale, niestety, \"mądrale na górze\" nie kwapią się, by te akty prawne poprawić i usprawnić.
Nie bacząc na to, co boli \"ludzi na dole\" biorą się za co innego, jak choćby zastępowaniem Krajowego Programu Przeciwdziałania Przemocy Domowej na lata 2006-2016 (który powinien obowiązywać jeszcze 3 lata) Krajowym Programem Przeciwdziałania Przemocy Domowej na lata 2014-2020.
Zatem oczekiwać należy choroby ciąg dalszy....
~Jerry

Napisano: 08 lis 2013, 11:19

Fakt, Bartek trafił w punkt.
~Spreed

Strona 3 z 3    [ Posty: 23 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x