zarobki w Młodzieżowym Osrodku Wychowawczym - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 4 z 7    [ Posty: 69 ]

Napisano: 03 wrz 2012, 20:22

Pracujecie 24h 5 dni w tygodniu??
~Andy

Napisano: 04 wrz 2012, 0:02

nie pracuję w MOW,ale tyle wynosi tygodniowy etat wychowawcy w tego typu placówce
~agni

Napisano: 04 wrz 2012, 14:45

niepubliczny Mos -umowa zlecenie 21 bruttto (15 do ręki)
~zuza

Napisano: 30 wrz 2012, 0:27

Czy więcej w MOSie lub MOWie zarobi nauczyciel polonista, czy wychowawca?
~Bartek

Napisano: 30 wrz 2012, 0:46

Różne pensum natomiast stawka wynagrodzenia zasadniczego podobna, dodatek za warunki pracy może być różny
~Roman

Napisano: 09 lis 2012, 19:29

Jak to jest z przygotowaniem pedagogicznym w MOW? Skończyczyłem studia na kierunku pedagogika o specjalności nienauczycielskiej dwu -stopniowe. Dodatkowo zrobiłem studia podyplomowe z terapii i teraz kontynuuję socjoterapię. A kuratorium przyczepiło się, że nie mam przygotowania pedagogcznego. Ktoś spotkał sie z podobnym przypadkiem?
~Kriss

Napisano: 09 lis 2012, 19:50

Ja się spotkałem. Co prawda w POW ale dokładnie chodziło o to samo. Jak zacząłem pracę w DD to miałem skończone 5-letnie studia z wychowania fizycznego. Ówczesny dyrektor chciał kogoś kto zajmie się dziećmi od strony sportowej. Po kilku latach pojawił się problem, ę moje studia nie są pedagogiczne gdyż w dyplomie napisano kierunek nauczycielski(taki sam dyplom na AWF w Katowicach dostał kolega z wpisem kierunek pedagogiczny) gdyby był pedagogiczny byłoby dobrze. W związku z tym dyrektor kazał mi na wszelki wypadek ukończyć podyplomówkę ze słowem pedagogiczny w nazwie. zrobiłem terapię pedagogiczna z elementami logopedii. Po drodze dla własnej potrzeby(ale i placówki) zrobiłem oligofrenopedagogikę. przez kilka lat był spokój i teraz urząd wojewódzki stwierdził, że w nowej ustawie nie ma moich kierunków i muszę skończyć resocjalizację, pracę z rodziną, pedagogikę lub cośtam jeszcze wymienione w ustawie. Takie rzeczy tylko w Polsce masz.
~Nikt

Napisano: 09 lis 2012, 20:21

Nom to jest jakaś paranoja. No, ale ja mam studia na kierunku PEDAGOGIKA, gdzie zgodnie z Ustawą mam 150 h praktyki ped. i ponad 270 h z bloku pedag. psych. dyd., co jest zgodne z wymogami ustawy, sęk w tym, że moja specjalność pedagogika (była nienauczycielska) i oni w ogóle nie czują czaczy. Mimo tego, iż uczelnia wystawiła mi odpowiedni druk potwierdzający, że mam to przygotowanie.

Śmiechu warte.
~Kriss

Napisano: 09 lis 2012, 20:35

To w takim przypadku skoro Uczelnia wydała stosowne zaświadczenie o posidanym przeze mnie przygotowaniu pedagogicznym, a kuratorium je podważa to kto ma tutaj rację? Bo czuję, że ktoś niekompetentny podważa tutaj moje kwalifikacje.
Gdzie się odwoływać w takiej sytuacji?
~Kriss

Napisano: 10 lis 2012, 13:01

Kriss - masz kwalifikacjepedagogicznejeśli, ale jeśli nie masz skończonej resocjalizacji, to nie masz kwalifikacji do pracy w MOW. ;) Tak jest w rozporządzeniu. Socjoterapia nic ci tu nie pomoże (chyba, że zmieniasz pracę na MOS ;)
Nikt - jeśli masz jakąkolwiek podyplomówkę ukończoną na KIERUNKU pedagogika, to masz kwalifikacje do pracy w DD. Wiem, że to żenujące, ale w DD nie potrzeba kwalifikacji pedagogicznych.
~etatysta

Strona 4 z 7    [ Posty: 69 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x