zarobki w Młodzieżowym Osrodku Wychowawczym - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 7 z 7    [ Posty: 69 ]

Napisano: 13 sty 2014, 18:37

Od kilku lat brak ruchów kadrowych w MOW- ach.
Pojawiające się pojedyncze Vacaty są obsadzane rodziną i znajomkami.
Poza tym w ostatnich czterech latach powstało ok 30 nowych placówek tego typu, z mierną infrastrukturą. Kadra najczęściej niewydolna bez doświadczenia. Znając realia za niedługo połowa z nich padnie, bo jaki sens jest utrzymywanie MOwu dla 20 wychowanków. Pozostaną tylko placówki z odpowiednią liczbą miejsc (min 60), tradycją i ugruntowaną pozycją.
~ Otto Schmitzer

Napisano: 30 sty 2014, 0:36

MOS, województwo mazowieckie, KN, 26 h/tyg.
Stopień: Nauczyciel kontraktowy
aktualnie 3 rok pracy
razem 2180 netto
pensja to: wynagrodzenie zasadnicze + dodatki (nocny, wiejski, za pracę z trudną młodzieżą, mieszkaniowy). Nie mamy motywacyjnego, ani żadnego innego. ZFŚS istnieje, ale groszowe sprawy...

~Aneta

Napisano: 30 sty 2014, 0:40

A ja mam jeszcze takie pytanie - dużo macie % za trudną młodzież - a ja mam tylko 10%! Czy to zgodne z prawem? Praca w MOS...
~Aneta

Napisano: 07 lut 2014, 17:07

Witam,
mam pytanie,
mam ukończone wychowanie fizyczne na AWF- licencjat,
obecnie jestem w trakcie studiów II stopnia magisterskich na kierunku resocjalizacja z profilaktyką społeczną.
Czy w powyższej sytuacji mogę się starać o zatrudnienie w MOW lub MOS ?
Bardzo proszę o pomoc w tej kwestii.
Z góry dziękuję.
~Andrzej

Napisano: 07 lut 2014, 17:34

Aneto wysokość dodatków ustala powiat uchwałą.
~etatysta

Napisano: 13 mar 2014, 9:26

Witam, jestem na 3 roku ped. opiekuńczo-resocjalizacyjnej licencjat, chcę iść dalej w tym kierunku by kiedyś być wychowawcą w mos lub mow, jakie studia wybrać, chciałam wybrać dwa kierunki- terapię pedagogiczną i resocjalizator, ale podpowiedzcie mi co lepiej wybrać bo nie orientuje się jak będze lepiej? A to przygotowanie pedagogiczne to oddzielnie trzeba robić na studiach? HELP
~Gosia

Napisano: 13 mar 2014, 10:57

Gosiu i Andrzeju oprócz wykształcenia będą wam potrzebne znajomości u lokalnych aparatczyków.
~kapek

Napisano: 13 mar 2014, 11:04

WTF! opiekuńczo-resocjalizacyja?!? Nie jestem pewien czy po tym w ogóle można pracować w MOW lub MOS. Przygotowanie pedagogiczne pewnie po tych studiach ;) masz, pod warunkiem, że miałaś wystarczająco dużo zajęć i praktyk.
~etatysta

Napisano: 13 mar 2014, 16:29

Jakiś dziwny konglomerat ;) opiekunczo - resocjalizacyjna ? - sprawdź gdzie Cię po tym formalnie mogą przyjąć, bo \"pachnie\" mi to lipą ;) (chciałbym się mylić).
Najlepiej resocjalizacja i socjoterapia i... oczywiście \"wsparcie lokalne\" pewnie się nieco przyda ha ha ;)
Pozdr.
~Wojtek

Strona 7 z 7    [ Posty: 69 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x