Oligofrenopedagogika i terapia pedagogiczna to najprawdopodobniej studia podyplomowe na KIERUNKU pedagogika, a więc wystarczające do pracy w DD. Mylenie nazwy kierunku z nazwą specjalności to najczęstszy błąd.
Pedagogika resocjalizacyjna oraz socjoterapia daje możliwość pracy w MOW. Tak jest w rozporządzeniu. Nie wiem jednak jak to wygląda w przypadku łączonej specjalności w przypdaku pedagogiki opiekuńczej z resocjalizacją. Bo chyba o to Krysiu Tobie chodzi tak?
Tak, staram się do pracy w MOW i się zastanawiam czy gdybym się dostała zostaną mi uznane kwalifikacje? Ale jak patrzałam na studia podyplomowe to resocjalizacja jest przeważnie łączona z czymś tam...Ale to chyba zależy od godzin na studiach, tak słyszałam.
Ja kiedyś starałem się do pracy w placówce op. -wych. i miałem też łączoną specjalność. I mi powiedzieli, że na studiach dziwne specjanlności tworzą - chodzi o te mieszane.
Co do zarobkow w MOW to jestem kontraktowym zarabiam netto 1 673,29 podstawa + 20% trudnosciowego tj 317 zł= czyli 1990 zł, nie mam wolnych świat, zadnych ferii o których ktos wczesniej wspominał i czesto prace po godzinach za która mi nikt nie płaci, bo nie wychodze z niej wraz z wybiciem dzwonka, bo zawsze cos sie moze wydarzyc
Nie mylcie wychowawców MOW/MOS z Nauczycielami!!!!!
Ostatnio musiałam jechac w konwoju po wychowanke z IZBY Dziecka, w ten sposób wyszło mi , ze pracowałam 4 nadgodziny, ale nikt mi za nie nie płaci, Na dodoatek dowiedzialam sie o tym 12 h przed pojsciem do pracy, zła jestem , bo takie nieplanowane wypady burza mi np odbieranie dzieci ze szkoły, a potem biegne z wywalonym jezykiem by zdazyc do szkoły, czy u was tez tak jest????? Jak rozwiazuja to Wasi Dyrektorzy?
Prosze o pomoc w naswietlenu Waszych sytuacji i opinie.
szukam więc pracy w mowie lub innej podobnej placówce z takimi zarobkami....śląskie, małopolskie i świętokrzyskie. jakby ktos wiedział to proszę na priv [email protected]
licencjat z pedagogiki resocjalizacyjnej i sądowej
magisterium z interwencji kryzysowej
specjalista terapii uzależnień KBdsZN
doświadczenie w pracy w monarze i spow 12 lat
pozdrawiam