zaświadczenie o niekaralności - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 24 lip 2012, 17:37

mam pytanko czy w waszych placówkach przy zatrudnianiu wymagane jest oświadczenie o niekaralności ??
~dddd

Napisano: 24 lip 2012, 19:31

Musi być gdyż pracownik samorządowy nie może być karany. Więc pracodawca chce to jakoś sprawdzić.
~Kamil

Napisano: 24 lip 2012, 20:53

Ustawa o wsparciu rodziny nie precyzuje czy ma być to zaświafdczenie z centralnego rejestru czy może być to forma oświadczenia pracownika.
~Marcin

Napisano: 24 lip 2012, 22:57

oświadczenie to cudowna rzecz ;) a zaświadczenie kosztuje... ;)
~Julian

Napisano: 25 lip 2012, 14:11

dokladnie , zgadzam sie oswiadczenie wystarczy:)

~dddd

Napisano: 14 sie 2012, 12:07

Mam może głupie pytanie, ale nie wiem - kto wydaje takie zaświadczenie, gdzie należy się po takie zwrócić? Napiszcie mi proszę
~~`yyy

Napisano: 14 sie 2012, 12:42

Zaświadczenie możesz uzyskać w sądzie. Składasz wniosek płacisz 50 złotych i masz.
~Marcin

Napisano: 25 sie 2012, 21:57

u mnie w pracy rowniez poinformowano nas o takowym zaswiadczeniu - dl a wszystkich juz pracujacych, oczywiscie na nasz koszt
~lenka

Napisano: 26 sie 2012, 15:27

Ustawa nie określa dla kogo obowiązkowe jest zaświadczenie. Czy dla wszystkich czy dla nowo przyjetych do pracy? Wyobrażam sobie soytuację kiedy okazuje się, że nauczycile dyplomowany nie realizuje obowiązku alimentacyjnego i mamy go zwolnić z pracy. Niegodność przepisów jest katastrofalna. KN nie przewiduje takiego trybu. Bajeczka.
~Marcin

Napisano: 26 sie 2012, 20:52

Zgodnie z art. 26 Kraty nauczyciela, stosunek pracy nauczyciela wygasa z mocy prawa, między innymi w razie:
- prawomocnego skazania na karę pozbawienia praw publicznych albo prawa wykonywania zawodu lub utraty pełnej zdolności do czynności prawnych;
- prawomocnego skazania za przestępstwo popełnione umyślnie;
Wygaśnięcie stosunku pracy stwierdza dyrektor szkoły, a w stosunku do dyrektora szkoły - organ prowadzący szkołę.
Z nauczycielem, który był karany za przestępstwo popełnione umyślnie nie może zostać nawiązany stosunek pracy
~Roman

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x