Zły katolik czy dobry ateista. Kogo wybrałby Bóg? - HYdE PaRK

Strona 1 z 15    [ Posty: 144 ]

Napisano: 16 wrz 2012, 22:12

Jestem ateistą. Zadaje to pytanie bardzo często swoim katolickim znajomym i zawsze mają problem z odpowiedzią.
Chcę poznać wasze zdanie:)
~Adam

Napisano: 16 wrz 2012, 23:11

Co z ciebie za ateista, jeśli się zastanawiasz co by zrobił Bóg? Spytaj Boga :)
~spinka

Napisano: 16 wrz 2012, 23:12

Mnie nie wypada. Nie jestem jego owieczką;)
~Adam

Napisano: 16 wrz 2012, 23:13

Cóż owce wiedzą o myślach Pasterza? Niezbadane są wyroki boskie...
~spinka

Napisano: 16 wrz 2012, 23:40

Oczywiście, jesteś tylko prowokatorem.

Odpowiedzią na twoje pytanie niech będzie to zdanie wypowiedziane przez Jezusa: kto się mnie wyprze przed ludźmi tego i ja wyprę się przed Ojcem moim.
~oko

Napisano: 16 wrz 2012, 23:42

Znaczy Bóg woli tylko tych którzy katolikami są tylko z nazwy. Zachowanie i życie go nie obchodzi. Dobrze że nie wierzę w psychola.
~Adam

Napisano: 16 wrz 2012, 23:51

Bóg wierzy w każdego człowieka ale to człowiek ma wolną wole i czas na wybór. Czytając twój wpis życzę ci aby dotknęły cię takie okoliczności, by twoje oczy przejrzały. Póki co jesteś strasznie podłym człowiekiem i nie wiem co na to Bóg ale ja nakopałabym ci do ciotowej du.py.
~anna

Napisano: 17 wrz 2012, 0:22

Postawa iście katolicka;)
~Adam

Napisano: 17 wrz 2012, 9:15

Adaś, skąd u Ciebie takie dylematy. Bóg kocha wszystkich bezwarunkowo. Taka jest odpowiedź. Nie wybiera pomiędzy ludźmi tak jak my to robimy. Daje szansę każdemu. I dlatego ta miłość i ta wiara jest taka piękna, bez względu na wszystko co zrobisz zawsze masz szanse powrotu. Człowiek nie potrafi tak bezwarunkowo kochać.
~socjalnaLUB

Napisano: 17 wrz 2012, 10:54

Czyj Bóg jest najprawdziwszy? Przypadkiem nie muzułmanów? Ich jest ze 2 miliardy, chrześcijan tylko pół. A może bogowie żółtków, czy Indyjczyków są najprawdziwsi? Ich jest najwięcej. A może bóg świadków jehowy jest najprawdziwszy?
~betonowy

Strona 1 z 15    [ Posty: 144 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x