Co chcą uzyskać osoby które non stop wklejają linki na fora i psioczą na rząd? - HYdE PaRK

Strona 1 z 6    [ Posty: 51 ]

Napisano: 13 wrz 2012, 18:14

To ciekawe i jednocześnie niepokojące zjawisko.
Wszyscy mamy internet i telewizor. Wiemy co jest grane w kraju i na świecie. Nie potrzebujemy mesjaszy i nauczycieli. Nie potrzebujemy nawrócenia. Zrobimy to co będziemy chcieli. Każdy z nas ma swoje poglądy i opinie jeżeli chodzi o politykę.
Tacy ludzie jak dzibar i łukasz są na wszystkich forach. Komentują co tylko można. Non stop śledzą newsy i tekst na informacyjnych paskach znajdujących się na dole ekranu (przeważnie na kanałach informacyjnych).
Bardzo łatwo i bardzo szybko ulegają sile medialnej sugestii. Święcie wierzą że przekazanie danej myśli, poglądu czy komentarza dalej ocali ten kraj i ludzi. Pragną zmian ale sami do końca nie wiedzą czego/jakich. Besztają rząd nie mając jednocześnie wizji na przyszłość. Nie widzą co tak naprawdę im nie pasuje i czego by chcieli. Co ciekawe - rzadko kiedy dotyka ich kryzys, bieda, bezrobocie, wyzysk, oszustwa finansowe itp. To tak jakby bić psa który nie robi nam krzywdy. Nawet nie szczeka. Jaki to ma sens? To następstwo nudy, kompleksów, wewnętrznej pustki, problemów osobistych, rodzinnych?

Pytam takiego Łukasza o konkrety: chłopie czego ty chcesz? Jakiej partii? Jakich rządów i działań? Którą frakcję ceniłeś po 1989r? No i nie ma odpowiedzi. Zaczekam do jutra bo z tego co widzę Łukaszek lubi szpanować w godzinach przedpołudniowych. Chcę konkretnych, pozbawionych linków odpowiedzi.
Co chcą uzyskać osoby które non stop wklejają linki na fora i psioczą na rząd?
~Adam

Napisano: 13 wrz 2012, 18:56

Ja Ci odpowiem cytując Ciebie: \"To następstwo nudy, kompleksów, wewnętrznej pustki, problemów osobistych, rodzinnych?\"
~olga

Napisano: 13 wrz 2012, 21:30

bo w domu nikt z nimi nie chce już rozmawiać to atakują forum z własnej frustracji, która próbują przelać na innych!!!!!!!!!!!!!!
~no nie

Napisano: 13 wrz 2012, 21:33

Ale to się leczy.
~Adam

Napisano: 14 wrz 2012, 9:40

https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-oneci ... omosc.html

nie wiem czy można to nazwać manipulacjami onetu, dla mnie to są rzetelne fakty i opinie dziennikarzy, którzy tez są ludźmi, a komentujac akurat ten link co ja widzę; widze polityka Cimoszewicza, ktory wyrósł na barkach SLD i który ośmiesza pana Kukiza twierdząc, że Cimoszewicz lepiej się zna (po pierwsze jak sie zna to udowodnił swoimi rządami, a po drugie balansuje na franicy prawa ponieważ zniewaza pana Kukuza, który obecnie ma takie same prawa do działania jak on)
Kwestia tylko czy pan Kukiz podejmie rekawicę i pojdzie z tym do Sądu czy tez puści płazem błazenadę pana Cimoszewicza ( czytaj bezradność).
Politycy czuja, że wymyka im się z rąk to co uzurpowali dotad dla siebie, a wiec władza całkowita, rośnie dialog społeczny ( zapoczątkowany właśnie w internecie) ludzie wymieniają sie informacjami i to polityków przeraża zamiast więc nauczyć się polemiki na kulturalnym poziomie robią z siebie uczonych, a z wyborców kr e t y n ó w niezdolnych do myślenia i wyciągania własnych wniosków.
Do pana Cimoszewicza: czasy PRL-u mineły i wraz z nimi zmienia się komunikacja wiec moim zdaniem takiej politycznej kultury obrażania, wysmiewania i deprecjonowania kwalifikacji i wiedzy ( niezweryfikowanej) nie powinniśmy tolerować bo nigdy nie skończą się c h a m s k i e zachowania polityków, które maja wpływ na jakosc naszego życia,
a ja na miejscu pana Kukitza grzecznie w prasie onetu poprosilabym pana Cimoszewicza o przeprosiny, a później w zależnosci od jego reakcji sprawę kierowała do sadu ( o naruszenie dobr osobistych)

to jest po częsci odpowiedź na twoje pytanie Adam - co chcą uzyskać moim zdaniem - wyrosła wspaniała komunikacja spoleczna i ludzie, którym nie jest obojetne co, jak, gdzie i po co nawiązali ze soba spontanicznie kontakty aby wzajemnie sobie pomagac i ulepszać to co mozna ulepszyć - czyli wykorzystując obecne narzędzia ( technologie) i umiejetnosci ( obsługa komputera) wpływaja na jakosc życia czyli staja sie pelnoprawnymi obywatelami demokratycznego państwa korzystając ze swoich praw i obowiazkow.
Dzidka
dzibar
Specjalista
Od: 06 sie 2006, 18:41
Zajmuję się:
Strona WWW: http://vp.pl

Napisano: 14 wrz 2012, 9:52

Kogo niepokoi to zjawisko? Zastanówcie się co niepokoi, kogo niepokoi i dlaczego niepokoi. Czy dlatego, że okazało się taka siłą?
To nie ja wymyśliłam, że \"wiara czyni cuda\".
Prędzej czy później prawda zawsze wychodzi na jaw, a to jest nic innego jak obnażanie prawdy - czy boisz się tej prawdy? Najgorsza prawda jest lepsza od obłudy - wiesz dlaczego ? - bo leczy, uzdrawia i dlatego ciągle wpisuję cytat łów biskupa I. Krasickiego \"prawdziwa cnota krytyk się nie boi\":)

Każda nowość przeraża, ale trzeba wybierać to co z nowości nam jest potrzebne, ułatwia i ulepsza życie, a zachowywać z historii to co sprawdzone i dobre i daje bezpieczeństwo - tak ja to widzę:)
Dzidka
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:

Napisano: 14 wrz 2012, 9:56

ot i cala filozofia! jak grochem o ścianę, zero refleksji i choćby odrobiny wstydu, a jeśli tak to to się faktycznie leczy!!
internet zamiast życia realnego!
dzibar a pisz ty sobie do kukiza albo Pana Cimoszewicza co mają zrobić, bo bez twojej pełnoprawności (!) obywatelskiej na pewno sobie nie poradzą, a my - tak
~oko

Napisano: 14 wrz 2012, 10:01

A powyższym osobom, które tak łatwo piętnuja próbujac zaszufladkować takie osoby jak ja czy Łukasz powiem tylko tyle:
żaden człowiek nie jest bez wad, ale my walczymy o swoje prawa i rzetelnie spełniamy zgodnie z prawem obowiazki, rozumiemy swój zawód i zmiany wokól nas i odpowiadamy na potrzeby chwili dlatego mówiąc krotko sami sobie - moim zdaniem - wystawiacie opinie deprecjonujac to co robimy - ponieważ jak widać jesteśmy w obrębie HP i tematy ktore podejmujemy ( aczkolwiek to tez jest polityka społeczna ponieważ dotykają problemów spolecznych) nie dotyczą strikte może OPS-ow, ale dotyczą nas wszystkich, a wiec i Klientow OPS i nas:)
Dzidka
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:

Napisano: 14 wrz 2012, 10:05

~~oko żal mi ciebie bo - jak pan Cimoszewicz swoja bezradnosc probujesz przelać na mnie czy Łukasza \"ale to se ne wrati\"
\"trzeba z żywymi naprzód isc\" i ja to robię wykorzystujac technike,
a ty jak lubisz narzekać to się pouzalaj ( mnie szkoda czasu na dalsze tlumaczenie)
Dzidka
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:

Napisano: 14 wrz 2012, 10:29

https://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title, ... omosc.html

każdy z nich robi swoje, ale jak widać poziom komunikacji jest inny i na to zwracam uwagę politykow
Dzidka
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:

Strona 1 z 6    [ Posty: 51 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x