Życzę wam wszystkie moje drogie oszołomy, żeby w nowym roku waszemu prezzio poszybowały sondaże i żeby znów dorwał się ze swoją watahą do koryta. Chcę widzieć wasze miny, jak ten kurdupel zacznie wypowiadać wojnę Rosji i wchodzić w sojusze z ukraińskimi banderowcami. Chcę żebyście oglądali jego ostateczną kompromitację i rozstrojenie.
Życzę wam osz.o.ł.o.my, żeby księża całkowicie zawładnęli waszym życiem codziennym i finansami- niech wam powprowadzają tak u mnie w parafii abonament - 20 zł miesięcznie od rodziny i karty każdej rodziny z ewidencją wpłat, życzę wam, żeby powprowadzali wam nawet podatek-dziesięcinę - a cóż tam. Przybliżajcie się do Królestwa Bożego. Z takim abonamentem pewnie będzie szybciej u św. Piotra. Życzę wam wszystkim osobistego nadzoru i bezpośredniej ingerencji w wasze życie waszych duszpasterzy.
Życzę wam, aby w każdej szkole ponad wychowawcą stał ksiądz kontrolujący poprawność nauczycieli. Żeby było jak przed wojną - najważniejsza osoba w szkole to sukienkowy.
Życzę wam, żeby wasze dzieci miały całkowicie zamknięty dostęp do edukacji seksualnej w szkole i edukacji w zakresie własnego ciała. Żeby dziewczynka dostająca okresu, czy chłopak ze wzwodem dostawali depresji i w rozpaczy biegli szybciutko do kościoła się spowiadać z własnej z.g.nilizny cielesnej.
Życzę wam całkowitego bezwzględnego zakazu antykoncepcji, żebyście mnożyli się jak króliki. Żeby za zakup prezerwatyw karano was mandatami i wyzwaniem z ambony.
Życzę wam całkowitego zakazu decydowania o własnej cielesności - życzę wam całkowitego zakazu wyboru zła aborcji. Żebyście każde życie poczęte z gwałtu, czy zagrażające waszemu życiu mieli obowiązek donosić i urodzić - pod karą więzienia. Życzę wam obowiązku podtrzymywania za wszelką cenę każdego życia poczętego, a niezdolnego do życia.
Życzę wam oszołomy, żeby wasze kobiety miały wydaną na piśmie całą serię zakazów co wolno kobiecie -mężczyznom też tego życzę. Żeby żaden mężczyzna nie mógł zostać kucharzem, czy fryzjerem, żeby żadna kobieta nie mogła być z zawodu kierowcą.
Życzę, żeby wasze dzieci pokrzywdzone przez los odmienną orientacją były prześladowane i piętnowane- żeby całe życie żyły w poczuciu winy, że są gorsze, że nie zasługują na egzystencję w społeczeństwie, żeby nie mogły poszukiwać podobnych sobie.
Życzę wam, żeby żadne z was nie miało nigdy dostępu do in-vitro, żeby w razie niemocy, mogącej być pokonaną medycyną wasze pragnienie dziecka nigdy się nie spełniło.
Życzę wam oszołomy, żebyście osiągnęli świat o który tak zażarcie walczycie i za którym tak agitujecie. Życzę wam żebyście mieli to swoje wymarzone państwo wyznaniowe nawet w Polsce, np na terenie Bieszczad - po ogrodzeniu, odizolowaniu i ewakuacji wszystkich chcących żyć inaczej niż wy im każecie, dla wszystkich chcących samemu decydować, czy zdecydować się na grzech, czy nie.