ale to są fleje te socjalne - HYdE PaRK

Strona 4 z 5    [ Posty: 50 ]

Napisano: 21 lip 2013, 0:18

~aleś, ni do rymu ni do taktu, a sumienie mam czyste w przeciwieństwie pewnie do ciebie bo jak widzę ciebie coś gryzie od środka skoro próbujesz mnie sondować z życia prywatnego
( tłumaczą się winni! - czyżby temat postu był niewygodny?)
Dzidka
dzibar
Specjalista
Od: 06 sie 2006, 18:41
Zajmuję się:
Strona WWW: http://vp.pl

Napisano: 21 lip 2013, 0:21

założyłaś podpaske i ci przecieka śmierdzielu flejtuchu, podmyj sie
~aleś

Napisano: 21 lip 2013, 0:33

buahahahahahahahahahaha
~...

Napisano: 21 lip 2013, 3:33

po co wpisy .............. prowokacja !!!! kto wpisuje ten się bawi.
~Ahmeta

Napisano: 21 lip 2013, 20:56

nuś nuś dziabarka
~ale to

Napisano: 22 lip 2013, 11:17

prawda w oczy kole

https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-oneci ... omosc.html

\"Prawdziwa cnota krytyk się nie boi\", a jak widac temat jest drażliwy nie tylko dla pracowników socjalnych, ale dla pacjentów, klientów, pielęgniarek i jak to zwykle bywa uogólnienie podnosi emocje.
A rozmawiać na temat higieny warto i warto przede wszystkim uswiadamiać ludzi, ze to nic przyjemnego kiedy wacha się niemiłe zapachy.
Uważam, ze nieslusznie dostało się panu Owsiakowi bo jak to mówia \"darowanemu koniowi w zeby się nie zaglada\" zwłaszcza jeżeli to są takie dary, jednak kto nie potrafi docenić ani wartości ani geztu, a przy okazji spojrzeć - jak to się stało w kwestii przełożonej pielegniarek w sprawie geriatrii- to juz całkiem sprawa niezrozumiala bo wiadomo, że starsi ludzie mają problem z zachowaniem higieny i powinna ona byc w szpitalach priorytetem - zwlaszcza na oddzialach geriatrycznych. Tymm bardziej nie rozumiem postawy pielegniarki, która odmowila przyjęcia tak cennego prezentu, a potem jeszcze tlumaczy to nieudolnie i wmawia Owsiakowi nietaktowny komentarz.
Pan Owsiak jest znany z mówienia wprost i to bez ogródek, ale w tym emocjonalnym dialogu jest tak duża doza zawartych kwestii społecznych, że az bije w oczy nieuchronny problem przed którym predzej czy później będzie wyzwanie społeczeństwa - ODDZIAŁY GERIATRYCZNE - to już nie kwestia przypadkowosci tylko wyzwanie i jeżeli ten szczegoł nie zwrócił uwagi przełożonej pielęgniarek tylko wzbudzil jej protest to tylko świadczy o tym, ze brak jej perspektywicznego myślenia i trzeba by było się zastanowić po co ktoś tak mało kreatywny zajmuje miejsce w szpitalu, gdzie powinny pracować nosoby o postawie autotylicznej a nie robbiący łaskę, ze w ogole coś robią decydenci, którzy owszem potrafia upominac sie o swoje dochody, natomiast komfort pacjentow to juz raczej nie jest dla nich priorytet

--
Dzidka

+ dodaj odpowiedź

2013-07-19 15:30
Re: ale to są fleje te socjalne
wysłane przez dzibar dnia 2013-07-19 15:30:28
zgłoś do moderacji

dzibar

staly bywalec

i jeszcze jedno: przeprosiny? za co ? - moim zdaniem to pielegniarki powinny Owsiakowi podziękowac za to, ze przypomnial im o tym, że powinny zadbać perspektywicznie o tworzenie ODDZIAŁU GERIATRYCZNEGO Z PRAWDZIWEGO ZDARZENIA, a na poczatek są dwa krzesła, które jak kamień wegielny powinny stać się podbudowa do przyszłego najnowocześniejszego oddziału jaki powinien powstać ( przynajmniej ja to juz widze oczami wyobraźni;)))))))))))))))

--
Dzidka
Dzidka
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:

Napisano: 23 lip 2013, 10:02

https://vod.pl/uwaga-czy-uda-sie-ich-wyl ... 224,w.html

\"Powoduje nieustanne swędzenie, wykwity na ciele, a nieleczona nawet bakteryjne infekcje całego organizmu. Dbając o higienę i przestrzegając zaleceń lekarzy można ją wyleczyć w nawet kilka tygodni. Jednak w jednym z polskich domów pomocy społecznej w Poznaniu starsi ludzie chorują na świerzb już od ponad roku, zarażając przy tym nie tylko innych pacjentów, ale i personel medyczny oraz rodziny. Sytuacja jest tak krytyczna, że jedna z pensjonariuszek przez cztery miesiące pracowała chorując na świerzb. Krzyczała, rozdrapywała rany, a krwią mazała korytarze ośrodka...\"
Uwaga! \"Czy uda się ich wyleczyć?\"
Dzidka
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:

Napisano: 23 lip 2013, 14:16

Nie jestem klientem a pracownikiem OPS-u i potwierdzam, że niektórym pracownicom zwyczajnie brakuje kultury osobistej. Ciekawy jestem czy w domu zostawiają po sobie taki sam porządek? Pewnie o niczym bym ie wiedział bo nie odwiedzam damskiej łazienki, ale pozostałe panie maja tego serdecznie dość i głośno o tym mówią. Sytuacja jest dość osobliwa, bo męska toaleta jest czystsza od damskiej. A to podobno mężczyźni są większymi flejtuchami. Wstyd moje panie.
~wacek

Napisano: 23 lip 2013, 14:44

~~Wacek jeżeli jesteś pracownikiem OPS-u to tym bardziej powinienes byc uczciwy wobec tych, ktorzy tak sie zachowuja, moze z przyzwyczajenia, moze z braku kultury, albo zwyklego niedbalstwa, ale też moze juz to byc jakies zaburzenie wiec reasumujac moim zdaniem trzeba wprost poruszyć ta sprawe albo za pomoca karteczki z napisem proszę czy bardzo prosze o pozostawianie czystosci po sobie, albo instrukcje obsługi powiesic ( tez dziala) albo wprost delikatnie zwrócic uwage ( jeżeli wiesz kto to robi)
Ja w ten sposób oduczyłam się palic papierosy; jakieś 16 lat temu kiedy pracowaliśmy jeszcze razem z lekarzami w ośrodku zdrowia, siedzialam w swoim gabinecie jako pracownik socjalny i wszedł mlody lekarz kiedy ja paliłam papierosa ( po przyjeciu klientow mielismy czas na śniadanie i kawkę no i oczywiscie obowiazkowy papieros przed wyjściem w teren) Był mniej wiecej w moim wieku albo trochę mlodszy ( lekarz chorob wew.) i powiedział mi wprost \"pani Dzidko ale tu śmierdzi papierosami\" - zatkało mnie, nic nie odpowiedzialam, on wyszedł, ale ja już nigdy nie zapalilam w osrodku papierosa i po wypaleniu tej paczki przestałam palic wogole ( powiedzial mi to uczciwie wprost , w cztery oczy, trudno mi było to przełknac, w myslach sobie powtarzałam jak on mógł, ale zadzialało - do dzisiaj nie pale, do dzisiaj sie szanujemy i dziękuje Bogu, ze tacy madrzy ludzie staja na mojej drodze, ktorzy szanujac uczucia innych potrafia zadbać o moj komfort psychiczny i zdrowie.
To sie nazywa poszanowanie godnosci drugiego człowieka czyli \"móc to chcieć\"

ale warunek: nie poza oczy tylko w oczy i nie z wyrzutem tylko na spokojnie - ja to mowie zawsze \"z miloscią w glosie\"
Dzidka
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:

Napisano: 23 lip 2013, 14:59

Ciekawe czy socjalne pier.dzą w pracy.
~Adam

Strona 4 z 5    [ Posty: 50 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]