Asystent rodziny - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 2 z 3    [ Posty: 25 ]

Napisano: 03 sie 2012, 16:32

Zauważam ostatnio,że przydałby mi się asystent rodziny. Na nic nie mam czasu.
~Leon

Napisano: 03 sie 2012, 20:23

Ehhh... mi też.
~etatysta

Napisano: 23 sie 2012, 16:47

Teresko zapoznaj się z ustawą o wspieraniu rodziny i systemie pieczy zastępczej
~MOPR

Napisano: 23 sie 2012, 16:47

Teresko zapoznaj się z ustawą o wspieraniu rodziny i systemie pieczy zastępczej
~MOPR

Napisano: 04 wrz 2012, 12:46

Witam! Może ktoś mi udzielić informacji czy pracownik socjany może zostać oddelegowany na stanowisko asystenta rodziny, ponieważ z tego zapisku wnioskujemy z koleżankami, że nie a kierownik Ośrodka twierdzi, że tak....

Praca asystenta rodziny nie może być łączona z wykonywaniem obowiązków pracownika socjalnego. Ponadto asystent rodziny nie może być pracownikiem ośrodka pomocy społecznej w gminie, w której wykonuje pracę asystenta rodziny.
~ewcia2323

Napisano: 04 wrz 2012, 12:49

W tej samej gminie albo się jest asystentem albo pracownikiem socjalnym. Żeby być i tym i tym w jednej gminie trzeba złamać prawo i zatrudnić kogoś pomimo ustawowych przeciwwskazań.
~ale jaja

Napisano: 04 wrz 2012, 13:03

chodzi mi o oddelegowanie pracownika socjalnego na asystenta rodziny-czy jest to możliwe???? nie będę wykonywać pracy pracownika socjalnego a tylko i wyłącznie pracę asystenta
~ewcia2323

Napisano: 04 wrz 2012, 13:35

Masz może umowę o pracę - masz tam stanowisko pracy.
A na marginesie czemu tak nie chcesz być asystentem ?
~ale jaja

Napisano: 04 wrz 2012, 13:39

W sumie niezłe. Zatrudnić wszystkich jako sprzątaczki ( z kwalifikacjami - studia pedagogika, psychologia, praca socjalna) i tylko pisać oddelegowania - na pracownika socjalnego , na asystenta ,a pedagoga, na wychowawcę, na ...Że tego jeszcze nikt w placówkach opiekuńczo wychowawczych nie wymyślił. :)
~ale jaja

Napisano: 04 wrz 2012, 14:48

trochę złośliwa odpowiedź... my też jesteśmy przekonane, że tak nie można zrobić, lecz kierownik twierdzi inaczej i szukamy potwierdzenia czy ma rację...
~ewcia2323

Strona 2 z 3    [ Posty: 25 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x