Proszę nie rezygnować pani Emilio z umysłu Pana elmera w żadnym wypadku. Proszę czytać co Pan elmer pisze, to może być wartościowe dla Pani. Poważnie.
Proszę mi nie dziękować za rekomendację, to przyjemność z mojej strony, zresztą mam dług wdzięczności wobec Pana, pomógł mi kiedyś.
Nie mniej proszę, aby Pani zachowała pewien dystans w rozmowie i nie spoufalała się ze mną. Dziękuję za zrozumienie.
Jeśli to jest chłam to kim jest lukasz92867? Po raz pierwszy w historii konkursu im. H. Wieniawskiego mogliśmy oglądać go w TV od pierwszej minuty do ostatniej. Tego jeszcze nie było. To oczywiście nie przeszkadza kodorastom opluwać kogo popadnie, tak dla zasady. Wszak jak nie ma się pozytywnego programu oprócz tego "żeby było, jak było" to przynajmniej trzeba opluwać a może społeczeństwo da się kolejny raz nabrać opluwaczom.
Panie Henryku " Wieniawski":) wybór absolutny. Na zimowy dzień taki koncert,skorzystam z propozycji,będę miała muzykę na cały dzień. Gratulacje gustu muzycznego,nie mniej zadziwia Pana argumentum ad personam wymierzony w lukasz92867. Ktoś na takim poziomie nie powinien atakować w taki sposób " Jeśli to jest chłam to kim jest lukasz..."To tak na marginesie.
Czy nie uważa Pan, iż nie wypada aby w kraju jak choćby Chopina, Mickiewicza, Szymborskiej, Prezes TVP promował muzykę chodnikową, sugerując się prywatnym upodobaniem? Pytanie retoryczne do inteligentnego człowieka. Pewno nie chcielibyśmy przeżywać ponownie i na serio renesansu tej muzyki? Zastanawiam się też czy transmisja Koncertu Wieniawskiego w TVP Kultura, czyli kanale tematycznym, to taki krok milowy... Nie wiem. To raczej obowiązek wobec narodu, który wydał tak Wielkich
Osobiście nie lubię Kurskiego i nie mam do niego zaufania ale nie demonizujmy go. Gdyby proporcje były odwrotne tzn. tyle Martyniuka ile konkursu Wieniawskiego i odwrotnie, wtedy byłby problem. Uważam, że jest ok. Ludzie lubiący Martyniuka też mają prawo do oglądania go w tv. Ja nie muszę, więc nie oglądam. Każdy z nas ma pilota i może albo przełączyć na inną stację albo wyłączyć tv.
Zaglądam tu po kilku miesiącach, i cóż widzę. Wszystko po staremu, a nawet gorzej. bosze, jaka ona jest głupia! Jeszcze niedawno sadziła błąd na błędzie, obrażała się na zwróconą uwagę.A teraz? Samozwańczy moderator. Proszę robić to, proszę nie robić tego. Żałosny bufon. Z poszanowaniem buha ha ha. Wykichał się goły za róg stodoły.
Przez tego zakompleksionego babsztyla wiele wartościowych osób zrezygnowało z tego forum.
Podsumowując olo 2016. Dobre to były czasy, kiedy to "osoby wartościowe", jak rozumiem status ten przynależy się Panu w pierwszej kolejności,(sądząc po tekście),samozwańczy decydenci intelektualni HP uzurpowali sobie prawo do wyzwisk i bezlitosnej krytyki tych wszystkich, którzy Waszym zdaniem nie pasowali do poglądów większości, wykazywali w Waszej opinii braki na poziomie logicznego myślenia, delikatnie mówiąc.Takie traktowanie dotyczyło Adama, emilki i innych osób, które ja też pamiętam. Przykro mi. Ale to się skończyło. Nie pozostawałam oczywiście "dłużna", nie mniej, uczyłam się od najlepszych, proszę mnie zrozumieć.Moderatorów, administratorów przeprosiłam, zależało mi na tym. Nie czuję się komfortowo odpowiadając na ten post, to żenująca dla mnie sytuacja.
ps. W Pana tekście jest około 65 błędów różnego typu. Polak?