wydatki za centralne ogrzewanie

Wybrane tematy:
Deputat węglowy zaświadczenie o dochodach Emerytura w marcu Potrącenie nadpłaty świadczenia uzupełniającego proszę sprawdzcie Śmierć zarządcy co dalej?
ODPOWIEDZ
Ewcia...
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

wydatki za centralne ogrzewanie

Post autor: Ewcia... »

Jak podeszlibyście do tematu wiedząc z telefonicznej rozmowy iz centralne ogrzewanie w bloku jest przez 7 m-cy, a zarządca w wydatkach październikowych potwierdził taka opłata za 3 m-ce, rozbieżność polega na tym że w grudniu maja rozliczenie i ta opłata może ulec zmianie. W tym przypadku rozkaszlalibyście centralne przez 3 czy 7 m-cy do dodatku?
Krwawa
Podinspektor
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: wydatki za centralne ogrzewanie

Post autor: Krwawa »

Bierzemy pod uwagę to, co jest tu i teraz, czyli bieżące opłaty (październikowe w październiku). Nie obchodzi nas, co się zdarzy z opłatami w przyszłości. Jasnowidztwa od nas na szczęście nie wymagają (nie licząc sprawozdań).

Aha, jeśli ktoś płaci w październiku za 3 miesiące centralnego ogrzewania, trzeba to podzielić wg proporcji na okres 1-miesięczny.
Ewcia...
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

czyli jesli w październikowym wymiarze opłat mam opłatę c.o. 150 zł i w nagłowku że taka opłata obowiązuje przez 3 miesiące. To biorę 150x3:12
PCW
VIP
Zajmuję się:

Post autor: PCW »

Ależ skąd! Z opisu wynika, że w tym miesiącu 150zł.
Krwawa
Podinspektor
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Krwawa »

Cóż, jest 150 zł i trzeba tyle właśnie brać pod uwagę. Wybacz, nie zrozumiałam na początku, o co chodzi. Napisałaś o październikowej opłacie "za 3 miesiące", a nie że opłata będzie naliczana przez 3 miesiące. Myślałam, że opłata jest w jakiś dziwny sposób potrojona.
Ewcia...
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Miałam na myśli iż w nagłówku przed wymienionymi "składnikami" czynszu jest informacja od zarządcy budynku iz taki wymiar i opłata obowiązuje przez 3 miesięcy. Dlatego opłatę chciałam pomnozyc przez 3 miesiące i podzielic przez 12 by moc wyliczyc miesiączna.
ODPOWIEDZ