Dobrze że kler strzela sobie w kolana. Szybciej upadnie. - HYdE PaRK

Strona 13 z 14    [ Posty: 133 ]

Napisano: 13 gru 2014, 20:22

Spokojnie ~~emila wszak to cytat jeżeli nie zauważyłaś, masz jakieś dziwne skojarzenia, ale głodnemu chleb na myśli - w każdym razie rozbawilaś mnie, a teraz przeczytaj jeszcze raz i pomyśl w kontekście serca, a nie dolnych części ciala:)
Właśnie wrócilam z kościoła (bo staram się chodzić przede wszystkim zgodnie z tym co w Piśmie Św, jest napisane, że należy święcić szabat czyli sobotę, a nie niedzielę, która jest pierwszym dniem tygodnia a nie ostatnim) no i na mszy ksiądz mówił, że za malo w nas radości - a w tym kontekście chciałoby sie powiedzieć, że wystarczy poczytać Forum ops.pl..............oj już dawno tak się nie uśmialam
Dzidka
dzibar
Specjalista
Od: 06 sie 2006, 18:41
Zajmuję się:
Strona WWW: http://vp.pl

Napisano: 13 gru 2014, 20:46

Seanse nienawiści wiecznie żywe

Jako zadeklarowany ateista oraz antyklerykał z inklinacjami satanisty, perfekcyjnie wpisujesz się Adamie w paradygmat nowomowy i seansów nienawiści. Dzielnie kontynuujesz dzieło Dzibar, z której retoryką oraz lansowaną ideologią zapewne nie jest Ci po drodze. Msza tu na forum przynajmniej jedną entuzjastkę swojego indoktrynowania, jest nią Emilka, która lubi wszystko co antypolskie i kocha Rosję!

„Rok 1984” uznawany jest za najlepszy literacki opis totalitaryzmu i jedną z najważniejszych książek politycznych w historii. Tytuł wziął się z roszady cyfr roku, w którym George Orwell zaczął pracę nad powieścią (1948). Nowomowa i seanse nienawiści są terminami z tej książki.
Orwell 1984

Napisano: 13 gru 2014, 21:04

Pani dzibar żartowałam :lol: ale spoko, że pani wyluzowała. Tak przynajmniej zrozumiałam.
Mam tylko nadzieję, że w kościele pani sobie nie zaczęła budować w intymną całość tych kosmatych myśli. Co by pan Bóg pomyślał , nie.?

ps. Niech pani Żyje i nie zaprząta sobie głowy Jarkiem i resztą wieśniaków. Nie warto.
Mistrzu Orwell ale ja kocham Polskę !
emila.

Napisano: 13 gru 2014, 21:21

Lubisz ględzenie Adama i kochasz Rosję. Dla służb specjalnych Federacji Rosyjskiej zapewne to bardzo dobra wiadomość ;) Wcześniejsze Twoje posty świadczą o tym, że nie czujesz się Polką, a bardziej Rosjanką w Polsce.
Orwell 1984

Napisano: 13 gru 2014, 21:32

Się wrócę na chwilę.
"Jako zadeklarowany ateista oraz antyklerykał z inklinacjami satanisty" mówi Orwell w sprawie Adama.
Pomieszanie z poplątaniem i zbyt pochopna opinia. -Adam nie jest ateistą, ( tak mi się wydaje, raczej agnostykiem ). Antyklerykalny i owszem ale z " zamiłowaniem " do satanizmu " No co ty ?? Dziecinada.
Ale rozumiem, że w myśleniu "wierzących " tak jak mistrz Orwell ateista = zły, nieodróżniający dobra od zła . CZY jestem zdziwiona ? Nie. Ale zejść by już z takiego myślenia.

ps. Adam sorki, że o Tobie bez ciebie. Tyle w temacie .
emila.

Napisano: 13 gru 2014, 21:35

Orwell chcesz się umówić ?? ;) i poznać bliżej Rosję ?

ps. Mam nieodparte wrażenie że szukasz guza.
emila.

Napisano: 13 gru 2014, 21:51

Dokonałem tylko klaryfikacji... w oparciu o Twoje wcześniejsze wpisy.
Orwell 1984

Napisano: 13 gru 2014, 22:07

aaa..chyba, że tak
no to trzeba by to jeszcze Orwell wszystko skonfrontować najlepiej na gruncie mi bliskim?? co ty na to ? Byłeś w Moskwie.
poddam się lustracji - będziesz miał pełen obraz i wiedzę.

ps. zastanów się .
emila.

Napisano: 13 gru 2014, 22:35

no ! grzeczny chłopak. Tematu nie było .Czasem lepiej za dużo nie wiedzieć.
emila.

Napisano: 13 gru 2014, 23:04

Dzidka
dzibar
Specjalista
Od: 06 sie 2006, 18:41
Zajmuję się:
Strona WWW: http://vp.pl

Strona 13 z 14    [ Posty: 133 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem