dzieciaczki - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 2 z 3    [ Posty: 23 ]

Napisano: 11 cze 2012, 16:34

Dlaczego do 7 lat? Nie chcesz starszych?Mam świetnego chłopca w sierpniu kończy 14 lat, jestem jego opiekunem prawnym, marzy o rodzinie zastępczej. Jest 4 lata w placówce. Nie ma chętnych. Nawet jak ktoś się zainteresował to po przejrzeniu papierów rezygnuje.Podejrzewam ,ze zniechęca ludzi to ,że był wykorzystywany seksualnie w dzieciństwie. Ale jeśli Cię to nie zniechęca to polecam tego chłopca.
~Leon

Napisano: 12 cze 2012, 0:41

Obawiam się, że jesteśmy oboje z mężem za młodzi nieco na 14 latka, nasze dzieci są dużo młodsze.
~Maria

Napisano: 12 cze 2012, 10:42

Szkoda. Rzadko się zdarza , żeby w tym wieku chłopiec tak bardzo chciał iść do RZ. Nie zniechęca go nawet , że jego siostra po rocznym pobycie w RZ niedawno wróciła do placówki. Dwoje jego młodszego rodzeństwa jest w RA i są szczęśliwi.
~Leon

Napisano: 12 cze 2012, 13:39

A inne dzieci, nie macie w placówce młodszych o uregulowanej sytuacji, mogących iść do rz?
~Maria

Napisano: 12 cze 2012, 16:16

Mamy 3 letnią dziewczynkę ale idzie do adopcji.
~Leon

Napisano: 12 cze 2012, 16:19

cos sie ruszyło z rodz zastepczymi?!u nas przez kilka lat nie było żadnej a teraz juz się bija o dzieci a maluchów jak na lekarstwo,ciekawe co bedzie z tymi starszymi?
~......

Napisano: 13 cze 2012, 0:45

Leon chciałam powiedzieć że myśmy mieli w rz chłopca z DD (13 lat) jako pierwsze dziecko wzięte do rodziny i mogę jedynie zachwalać, los że tak nam się trafiło, był świetnym chłopakiem ułożonym, grzecznym chętnym do nauki i pomocy. Dziś dorosły mężczyzna poukładany i odpowiedzialny. Może wstawisz nowy post że szukasz dla niego rodziny. Może warto spróbować, może znajdzie się dla niego rodzina a życie da mu jeszcze szansę na normalne dzieciństwo.
~jojo

Napisano: 20 cze 2012, 16:04

poszukuję rodziny zastępczej dla dwójki rodzeństwa (dwie dziewczynki lat 8 i 12 ) lub dla 8 i 9 lat. Woj. wielkopolskie
~Aga

Napisano: 20 cze 2012, 20:02

Aga gdybyś miała dzieci w wieku do 6 lat to bylibyśmy chętni
~jojo

Napisano: 20 cze 2012, 21:55

mam jeszcze trójkę z uregulowana sytuacją prawną 5, 7, 9 lat
~Aga

Strona 2 z 3    [ Posty: 23 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x