Dlaczego do 7 lat? Nie chcesz starszych?Mam świetnego chłopca w sierpniu kończy 14 lat, jestem jego opiekunem prawnym, marzy o rodzinie zastępczej. Jest 4 lata w placówce. Nie ma chętnych. Nawet jak ktoś się zainteresował to po przejrzeniu papierów rezygnuje.Podejrzewam ,ze zniechęca ludzi to ,że był wykorzystywany seksualnie w dzieciństwie. Ale jeśli Cię to nie zniechęca to polecam tego chłopca.
Szkoda. Rzadko się zdarza , żeby w tym wieku chłopiec tak bardzo chciał iść do RZ. Nie zniechęca go nawet , że jego siostra po rocznym pobycie w RZ niedawno wróciła do placówki. Dwoje jego młodszego rodzeństwa jest w RA i są szczęśliwi.
cos sie ruszyło z rodz zastepczymi?!u nas przez kilka lat nie było żadnej a teraz juz się bija o dzieci a maluchów jak na lekarstwo,ciekawe co bedzie z tymi starszymi?
Leon chciałam powiedzieć że myśmy mieli w rz chłopca z DD (13 lat) jako pierwsze dziecko wzięte do rodziny i mogę jedynie zachwalać, los że tak nam się trafiło, był świetnym chłopakiem ułożonym, grzecznym chętnym do nauki i pomocy. Dziś dorosły mężczyzna poukładany i odpowiedzialny. Może wstawisz nowy post że szukasz dla niego rodziny. Może warto spróbować, może znajdzie się dla niego rodzina a życie da mu jeszcze szansę na normalne dzieciństwo.