GRAFIK - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 2 z 4    [ Posty: 31 ]

Napisano: 03 sty 2014, 10:57

Ale za co odpowiada? Za czyny dorosłego wychowawcy na dyżurze nie swoim na którą to zamianę się zgodził? Hmm ciekawe jaką wykładnię wziąłby pod uwagę sąd?
~kapek

Napisano: 03 sty 2014, 16:34

Wychowawca, który przyszedł na zamianę mógł np. nie mieć dobowego odpoczynku, albo też tygodniowego. I tu w grę wchodzi przemęczenie itd. Na takie zamiany dyrektor nie powinien się zgadzać. Jeżeli coś się stanie podczas takiego dyżuru, wierzcie mi prześwietlane jest wszystko b. dokładnie. A każdy, co jest normalne broni się jak może.
~MMM

Napisano: 03 sty 2014, 18:00

Zamianę koleżeńską daje się z wyprzedzeniem i dyrektor ją zatwierdza robiąc aneks do grafiku. Odpowiada ten kto jest na dyżurze.
Panzer
Stażysta
Od: 02 lut 2010, 20:03
Zajmuję się:

Napisano: 03 sty 2014, 18:47

no tak
~xxx

Napisano: 04 sty 2014, 17:41

No i wszystko na ten temat. Odpowiada wychowawca na dyżurze jeśli dyrektor wyraził zgodę.
~kapek

Napisano: 05 sty 2014, 11:10

Dyrektor na zewnątrz, wewnątrz dwóch wychowawców. Ja mam złe doświadczenia z zamianami, prawie zawsze coś nawali. Ktoś coś komuś zapomniał przekazać i jest afera na pół miasta. Sama się nie zamieniam i nie chętnie daję zgodę na zamiany wychowawców.
~Marianna

Napisano: 05 sty 2014, 19:34

Marianna wyluzuj...to nie praca w ministerstwie;]
~ktoś

Napisano: 06 sty 2014, 0:54

własnie dlatego nie luzuję
~Marianna

Napisano: 06 sty 2014, 2:29

Jeśli wszystko jest zgodne z KP, to nie rozumiem w czym problem. Wszędzie, gdzie jest ruch ciągły pracownicy się zamieniają. Taka specyfika pracy, że dostajemy po tyłkach pracując świątki, soboty i niedziele. Chamstwem jest jeszcze dowalać pracownikowi brakiem możliwości zamian.
~???

Napisano: 06 sty 2014, 9:58

to nie jest chamstwo, tylko jasne zasady, które wbrew pozorom są uczciwe i własnie robię tak ze względu na wychowawców

są tacy którzy bardzo wykorzystują zamiany i traci na tym cały zespół
~Marianna

Strona 2 z 4    [ Posty: 31 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem