kampania prezydencka - HYdE PaRK

Strona 6 z 7    [ Posty: 62 ]

Napisano: 02 mar 2015, 9:55

Nikt wam nie da tyle, ile ja mogę wam obiecać.
betonowy

Napisano: 08 mar 2015, 13:27

Pomawiacze Wszystkich Mendiów Łączcie Się:

https://niezalezna.pl/64891-bezczelne-kl ... przeprosic
no cóż

Napisano: 10 mar 2015, 9:48

Urzędujący prezydent straszy nas, że po wygraniu wyborów przez innego kandydata czeka nas okres awanturnictwa i niezgody, tak jakby PO miało monopol na zgodę. W PRLU było podobnie. PZPR też uważało, że tylko oni są godni rządzić. Reszta to warchoły i awanturnicy. To ja pytam się pana prezydenta co mamy obecnie wobec tej sytuacji:

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/incydent ... lski/yrqc7

Z taką kwalifikacją czynów często spotykałem się w PRL-u. Natomiast wrzeszczący w Krakowie prezydent Komorowski niestety przypomniał mi jeszcze kogoś innego, kto podobnie wrzeszczał. Ja nie boję się opozycji, jakakolwiek by nie była. Boję się władzy takiej, jaka ona jest obecnie.
pro publico

Napisano: 10 mar 2015, 9:52

ludzie są na tyle gupi, że i tak wybiorą Bronka.
Niestety.
A potem wybiorą PO.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 10 mar 2015, 10:10

Ludzie to wszystko mają gdzieś i nie pójdą na wybory. Przy nędznej frekwencji wygrają ci co mają wygrać. Ale przecież w wyborach nie chodzi o frekwencję, ale o ich wygranie. A może w tym całym cyrku chodziło o obrzydzenie demokracji i teraz na wybory będą chodzić tylko powiązani z daną partią?
betonowy

Napisano: 10 mar 2015, 10:52

ostatnie wybory pokazały jeszcze, że zasada Stalina dalej obowiązuje

PS. podali już oficjalne wyniki wyborów?
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 12 mar 2015, 22:21

Pamięta ktoś jeszcze te spędy 1-wszo majowe? Komuniści zmuszali dzieci, młodzież i dorosłych do uczestniczenia w masówkach, by potem w dzienniku telewizyjnym pokazywać, jak społeczeństwo "kocha" władzę. Ja nie widzę żadnej różnicy:

https://niezalezna.pl/65030-burmistrz-za ... a-kampanii
demaskator

Napisano: 13 mar 2015, 8:57

PISdzielce też się ślinią do młodzieży. Byle niedojda jak sobie robi kampanię i jakieś przemarsze pod pomniki czy odczyty, to najpierw biegnie do dyrektora szkoły, żeby było kim salę zapełnić.

1-go maja u nas to po porannych przemarszach i przemowach był piknik rodzinny i wszyscy chodzili na bani. To było prawdziwe święto. Czy dzisiaj ludzie potrafią się tak bawić po odbytej procesji w Boże Ciało? Watykańczycy do spółki z władzą ludową konkurowali o władze nad duszami ludzkimi. Władza ludowa też procesję zrobiła - a jak to u władzy ludowej było zrobili największą. Święto 1-go maja jest nie w smak władzy kapitalistycznej. Jest symbolem wywalczonego 40-godzinnego dnia pracy, urlopu i emerytury oraz zabezpieczenia socjalnego. Że jak robotnik sobie łapę utnie w fabryce to nie zostaje bez środków do życia. Władzy kapitalistycznej to nie pasuje i cały czas dąży do zabrania tych praw, co w Polsce w dużej mierze już się im udało. Dać całkowitą władzę właścicielom biedronek nad nami, to dogonilibyśmy Bangladesz.
betonowy

Napisano: 13 mar 2015, 9:10

nie bardzo rozumiem. Uważasz, że po Bożym Ciele powinien być urządzony piknik i wszyscy winni chodzić na bani?
Czy nie sądzisz, że ten piknik po 1 Maja to było celowe działanie komuchów? Pijanym się lepiej manipuluje?
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Strona 6 z 7    [ Posty: 62 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x